Az Aloo Gobi masala népszerű, nemcsak indiai, vegetáriánus étel. A burgonya és a karfiol viszonylag fűszeres keveréke. Rizs vagy kenyér lepénnyel tálalva részben elfojtja a fűszeres ízt. A receptnek sok változata van, de az alapja az indiai fűszerek.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
35 min.Nehézség
közepes
Marhahúsból készült gulyás ázsiai módra. Kiváló étel hétvégi táborozáshoz, ha már unja a klasszikus gulyás főzést. A curry Indiából származik és már nagyon megkedvelték Japánban, Thaiföldön, de a nyugati világban is.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
2 h. 30 min.Nehézség
nagy
Az egyik legegyszerűbb indiai lepénykenyér a Csapáti ( Chapati ). Az eredeti csapátiban, ami kicsit ropogósabb, csak víz, liszt és olaj van.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
60 min.Nehézség
közepes
Cékla fasírt puha kofta golyók, egészséges és finom. Annak ellenére hogy olajban sütjük nem zsírosak. Indiai étel különlegesség.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
60 min.Nehézség
közepes
Vegán káposzta fasírozott, nem csak Indiában közkedvelt étel. Rizzsel,burgonyával, mártásokkal vagy salátákkal is tálalhatjuk.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
30 min.Nehézség
közepes
A dahl egy indiai étel, mely hagyományosan lehet főfogás, vagy köret. Ahogy nálunk a gulyásleves, vagy a lecsó, ahány ház, annyi szokás, annyi féle recept. Tekintve, hogy minden esetben hüvelyesekből készül (csicseriborsó, lencse, sárgaborsó…), remek fehérjeforrást és gazdag rostokban. Emellett mind a clean, mind a vegán és laktózmentes étkezésbe is tökéletesen illeszkedik.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
35 min.Nehézség
alacsony
Már nagyon sokszor esett arról szó, hogy az Ájurvéda szerint az lenne az ideális, ha ébredés után 1 órával ennénk először, majd 3 óránként Naplementéig. Ez nagyjából kihozza a napi 5-szöri étkezést. A Kichadi leves alapjai a fűszerek, baszmati rizs, Mungo bab ( vagy lencse) és a zöldségek.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
45 min.Nehézség
nagy
Egy recept a közkedvelt Indiai szabdszira (sabi), zöldséggel, krumplival, répával, indiai fűszerekkel, hagymás- paradicsomos alapon. Tálalhatjuk rizzsel főételként.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
35 min.Nehézség
közepes
Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) vagy Rava Sheera - ez egy indiai halwa recept. Nagyon finom és az elkészítése is nagyon egyszerű.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
35 min.Nehézség
nagy
Tamatar Raita egy ízletes saláta amely kiváló minden vegetárius sós ételhez. Elkészítése gyors és egyszerű
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
10 min.Nehézség
alacsony
A zseniális lencsés fogás elkészítése egyáltalán nem bonyolult és hosszadalmas, az egyetlen kihívást a sokféle fűszer jelentheti, de aki szereti az indiai ízvilágot, az a beszerzett fűszereket rengeteg módon felhasználhatja, akár klasszikusabb ételeink megbolondítására is!
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
40 min.Nehézség
közepes
Frissítő ital mangóból és joghurtból készítve. Indiából származik a recept és nagyon finom. Jéggel vagy lehűtve fogyasztjuk.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
10 min.Nehézség
alacsony
Nagyszerű keksz kávé-tea mellé, vagy csak úgy, ropogtatni. Nankhatai (Nankatai) keksz amelyet Indiában különböző ünnepekre készítenek, ez alól nem kivétel a karácsonyi ünnep sem.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
alacsony
Finom és kiváló vegetáriánus étel, amelyet az indiai konyha ihletett. Fogyaszthatjuk rizzsel, vagy egytálételként is, főleg diétázóknak kiváló.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
40 min.Nehézség
közepes
Nagyon finom üdítő saláta, kiváló a pikáns, csípős ételekhez.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
60 min.Nehézség
alacsony
A sabji (szabdzsi), ami hindi nyelven elsősorban főtt zöldséget jelent, az egyik legismertebb és gyakorlatilag napi szinten készített indiai vegetáriánus étel. Megszámlálhatatlan változata létezik, azonban eredetinek nevezett, illetve szigorú előírásokhoz kötött receptje nincs, hiszen a zöldség alapanyagokat mindig az adott évszak határozza meg, az elkészítési módot és a felhasznált fűszerek
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
45 min.Nehézség
közepes
Nimba chawal - citromos rizs, ez a Dél-Indiai eredetű kellemesen frissítő rizs különösen nyári napokon kiváló. Fő ízesítője a citrom, ezért bánjunk óvatosan a fűszerekkel.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
35 min.Nehézség
közepes
Gobi Manchurian, karfiol csípősszózban egy indiai-kínai recept.Ez az étel annyira finom, hogy egyszerűen nem lehet abban hagyni az evését. Ha csak felnőttek fogyasztják akkor használhatunk több csípős fűszert és paprikát.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
60 min.Nehézség
nagy
Egyszerű kókuszos csemege az indiai konyha ihlete szerint.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes
A csatni dél-ázsiai eredetű fűszeres szószféleség. Íze széles skálán mozoghat, lehet édes vagy savanyú, csípős, általában zöldségekből vagy gyümölcsökből készítik.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
30 min.Nehézség
közepes
A dahl - vagy dal, illetve daal - az indiai konyhából ismert fogás. Változatos, egészséges és tartalmas egytálétel vagy épp körettel kínált főfogás, amit odahaza sem nehéz elkészíteni! Mindenféle hüvelyesből - lencse-, borsó- és babféléből - készített, fűszerekkel gazdagított fogást értenek alatta.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
1 h. 45 min.Nehézség
közepes
Aloo Baingan Sabji (Indiai padlizsán egytálétel) Ezt a padlizsános egytálételt burgonyával készítik. Több legyen a padlizsán mint a burgonya, itt a padlizsán a lényeg. Padlizsánból választhatunk akár a nagy sima padlizsánt, a kicsi tojás alakú baby padlizsánt, vagy a vékony hosszúkás baby padlizsánt is.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
40 min.Nehézség
közepes
Lágyan pikáns krumpli indiai fűszerrel.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
24 min.Nehézség
közepes
Vegetáriánus étel az Indiai konyha alapján. Basmati rizzsel és finom ananász joghurtos salátával tálaljuk.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes