szakacsreceptek.hu

Basmati rizs- recept

    

A basmati rizs az egyik legfinomabb rizsfajta, amikor rizsköretről van szó. Közepes a glikémiás indexe, így kevésbé emeli a vércukorszintet Fontos B-vitaminokat tartalmaz. Segít a szív, az izmok és az idegrendszer normális működésének fenntartásában. A rostjai segítenek csökkenteni a koleszterin- és a vércukorszintet.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
basmati rizsa, fehér200gramm
himalája étkezési só rózsaszín1teáskanál
víz-
víz350milliliter

1. 

basmati rizsa, fehér 200 gramm  víz

Mossuk meg jól a rizst hideg vízben. Folyó víz alatt, alaposan, amíg teljesen tiszta, már nem tejszerű lesz az öblítő víz. Áztassuk be a rizst hideg vízbe legalább fél órára.

2. 

víz 350 milliliter  himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál

Egy közepes edényben forraljunk fel vizet és sózzuk ízlés szerint. Szűrjük le a rizsről az áztató vizet és tegyük át a forrásban lévő vízbe. Nagy lángon főzzük, amíg a víz ismét felforr, ekkor fedjük le és vegyük le a lángot a lehető legkisebbre. Ne keverjük meg a rizst! Főzzük 5 percig, majd kapcsoljuk le alatta a lángot és hagyjuk 15 percig pihenni.

3. 

Egy villával lazítsuk fel és tálalható. Vagy átrakjuk egy másik edénybe hogy a forró edényben ne főljön tovább.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés