Basmati rizs- recept
A basmati rizs az egyik legfinomabb rizsfajta, amikor rizsköretről van szó. Közepes a glikémiás indexe, így kevésbé emeli a vércukorszintet Fontos B-vitaminokat tartalmaz. Segít a szív, az izmok és az idegrendszer normális működésének fenntartásában. A rostjai segítenek csökkenteni a koleszterin- és a vércukorszintet.
recept,recept fotó,basmati rizsa, fehér,Rizs,Indiai receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Rizs
Indiai receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
basmati rizsa, fehér | 200 | gramm | |
himalája étkezési só rózsaszín | 1 | teáskanál | |
víz | - | ||
víz | 350 | milliliter |
Recept
1.
basmati rizsa, fehér 200 gramm • víz
Mossuk meg jól a rizst hideg vízben. Folyó víz alatt, alaposan, amíg teljesen tiszta, már nem tejszerű lesz az öblítő víz. Áztassuk be a rizst hideg vízbe legalább fél órára.
2.
víz 350 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
Egy közepes edényben forraljunk fel vizet és sózzuk ízlés szerint. Szűrjük le a rizsről az áztató vizet és tegyük át a forrásban lévő vízbe. Nagy lángon főzzük, amíg a víz ismét felforr, ekkor fedjük le és vegyük le a lángot a lehető legkisebbre. Ne keverjük meg a rizst! Főzzük 5 percig, majd kapcsoljuk le alatta a lángot és hagyjuk 15 percig pihenni.
3.
Egy villával lazítsuk fel és tálalható. Vagy átrakjuk egy másik edénybe hogy a forró edényben ne főljön tovább.
Jó étvágyat!