szakacsreceptek.hu

Burgonyás-karfiolos masala

Burgonyás-karfiolos masala

    

Az Aloo Gobi masala népszerű, nemcsak indiai, vegetáriánus étel. A burgonya és a karfiol viszonylag fűszeres keveréke. Rizs vagy kenyér lepénnyel tálalva részben elfojtja a fűszeres ízt. A receptnek sok változata van, de az alapja az indiai fűszerek.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

burgonya 400 gramm  karfiol 300 gramm  vöröshagyma 150 gramm  Tisztított vaj recept 2 evőkanál

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. A karfiolt apró rózsákra szedjük szét. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk fel és vajban (ghee) pirítsuk meg.

2. 

fokhagyma 8 gramm  gyömbérgyökér 8 gramm

A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk és finoman lereszeljük. Adjuk hozzá a hagymához.

3. 

római kömény ½ teáskanál  őrölt koriander  ¼ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  chili  ¼ teáskanál  Garam masala fűszer ½ teáskanál

Fokozatosan hozzá szórjuk és megpirítjuk a fűszereket.

4. 

 1 teáskanál

Adjuk a burgonyát a fűszerekhez, sózzuk meg...

5. 

víz 200 milliliter

... hozzáadjuk karfiolt és összekeverjük. Lassan pároljuk puhára, adagonként öntsünk vizet alá és kevergetjük..

6. 

Paradicsomsaláta joghurttal recept

Az adagok száma az étkezéshez felszolgált köretek számától függ. Tipp a könnyebb tálaláshoz: burgonyás-karfiolos masala basmati rizzsel és paradicsomsaláta joghurttal.

Jó étvágyat!

Garam masala fűszer½teáskanál
Paradicsomsaláta joghurttal recept-
Tisztított vaj recept2evőkanál
burgonya400gramm
chili ¼teáskanál
fokhagyma8gramm
gyömbérgyökér8gramm
karfiol300gramm
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
római kömény½teáskanál
1teáskanál
víz200milliliter
vöröshagyma150gramm
őrölt koriander ¼teáskanál

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés