RECEPTEK

Tisztított vaj

Tisztított vaj

Ghee (Ghí) - alapvetően Indiából származik, és tisztított vajat jelent. Az indiaiaktól függetlenül azonban a magyarok is készítettek hasonló vajat, amelyet jászvajnak neveztek.A tisztított vaj egy tradicionális indiai élelmiszer, amelyet vízibivaly vagy tehén tejéből készítenek. Készítése azért volt fontos, mivel a melegben a sima vaj hamar megromlott, a ghíre azonban ez nem igaz.

recept,recept fotó,vaj,Kenhető ételek és krémek,Indiai receptek,Gluténmentes

Kenhető ételek és krémek

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

vaj250gramm

 

Recept

1. 

vaj 250 gramm

A vajat egy lábasba tesszük.

2. 

Lassacskán felmelegítjük és lassan felforraljuk.

3. 

A vaj felforralása után a nedvesség nagy része távozik, a tejcukor és tejfehérje kiválik belőle, a benne lévő fehérje lesüllyed, a vaj tetején pedig hab jelenik meg. Ezt eltávolítva egy majdnem 100 százalékos tisztaságú zsiradékot kapunk. A vajat lezárt edényben és hűvös helyen tároljuk. 1 kg vajból 30 perces főzéssel kb 800gr tiszta Ghí (Ghee) kapunk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit