minden receptek > > Ázsiai konyha
minden receptek > > Ázsiai konyha
Marhahúsból készült gulyás ázsiai módra. Kiváló étel hétvégi táborozáshoz, ha már unja a klasszikus gulyás főzést. A curry Indiából származik és már nagyon megkedvelték Japánban, Thaiföldön, de a nyugati világban is.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
2 h. 30 min.Nehézség
nagy
A pácolt nagy fehér retek egyszerű, de nagyon hatékony kombinációja a minőségi szezámolajjal és a szezámmaggal feldobja étkezésének vagy bulijának előételét.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
5 min.Nehézség
alacsony
A miso leves egy tradicionális japán leves. A leves alapja a dasilé, melybe megpuhított miso pasztát kevernek. A többi hozzávaló változhat regionális és szezonális receptek, valamint személyes ízlés alapján
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
15 min.Nehézség
alacsony
Babkalács recept vagyis Anpan , ami tulajdonképpen a magyar bukta japán megfelelője, legtöbbször babpürével és cukorral töltve.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
1 h. 30 min.Nehézség
közepes
Aloo Baingan Sabji (Indiai padlizsán egytálétel) Ezt a padlizsános egytálételt burgonyával készítik. Több legyen a padlizsán mint a burgonya, itt a padlizsán a lényeg. Padlizsánból választhatunk akár a nagy sima padlizsánt, a kicsi tojás alakú baby padlizsánt, vagy a vékony hosszúkás baby padlizsánt is.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
40 min.Nehézség
közepes
Vegán káposzta fasírozott, nem csak Indiában közkedvelt étel. Rizzsel,burgonyával, mártásokkal vagy salátákkal is tálalhatjuk.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
30 min.Nehézség
közepes
Cékla fasírt puha kofta golyók, egészséges és finom. Annak ellenére hogy olajban sütjük nem zsírosak. Indiai étel különlegesség.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
60 min.Nehézség
közepes
Már nagyon sokszor esett arról szó, hogy az Ájurvéda szerint az lenne az ideális, ha ébredés után 1 órával ennénk először, majd 3 óránként Naplementéig. Ez nagyjából kihozza a napi 5-szöri étkezést. A Kichadi leves alapjai a fűszerek, baszmati rizs, Mungo bab ( vagy lencse) és a zöldségek.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
45 min.Nehézség
nagy
A dahl egy indiai étel, mely hagyományosan lehet főfogás, vagy köret. Ahogy nálunk a gulyásleves, vagy a lecsó, ahány ház, annyi szokás, annyi féle recept. Tekintve, hogy minden esetben hüvelyesekből készül (csicseriborsó, lencse, sárgaborsó…), remek fehérjeforrást és gazdag rostokban. Emellett mind a clean, mind a vegán és laktózmentes étkezésbe is tökéletesen illeszkedik.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
35 min.Nehézség
alacsony
A basmati rizs az egyik legfinomabb rizsfajta, amikor rizsköretről van szó. Közepes a glikémiás indexe, így kevésbé emeli a vércukorszintet Fontos B-vitaminokat tartalmaz. Segít a szív, az izmok és az idegrendszer normális működésének fenntartásában. A rostjai segítenek csökkenteni a koleszterin- és a vércukorszintet.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
50 min.Nehézség
alacsony
Nagyszerű keksz kávé-tea mellé, vagy csak úgy, ropogtatni. Nankhatai (Nankatai) keksz amelyet Indiában különböző ünnepekre készítenek, ez alól nem kivétel a karácsonyi ünnep sem.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
alacsony
A zseniális lencsés fogás elkészítése egyáltalán nem bonyolult és hosszadalmas, az egyetlen kihívást a sokféle fűszer jelentheti, de aki szereti az indiai ízvilágot, az a beszerzett fűszereket rengeteg módon felhasználhatja, akár klasszikusabb ételeink megbolondítására is!
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
40 min.Nehézség
közepes
Gyorsan elkészíthető finom és egészséges étel.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
10 min.Nehézség
alacsony
Pikáns nektarin chutney amelyet főleg kis mennyiségben a vegetáriánus ételekhez tálalnak. Nagyom finom például a zöldséges kari mellé.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
15 min.Nehézség
közepes
Egy különleges leves recept tengeri Kombu algából és Katsuobushi füstölt tonhal pehelyből.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes
Nimba chawal - citromos rizs, ez a Dél-Indiai eredetű kellemesen frissítő rizs különösen nyári napokon kiváló. Fő ízesítője a citrom, ezért bánjunk óvatosan a fűszerekkel.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
35 min.Nehézség
közepes
Egy érdekes tofus étel lencsefőzelékkel, édes-savanyú sűrű szósszal és paradicsommal. Egyszerű az elkészítése, nagyon ízlik a gyerekek számára is. Szinte bármilyen körethez kiváló.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
45 min.Nehézség
közepes
Nagyon finom üdítő saláta, kiváló a pikáns, csípős ételekhez.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
60 min.Nehézség
alacsony
Egészséges és finom ínyencség a távol keletről, amelyet otthon is olyan finomra készíthetünk el, mint egy sushi-bárban.
Főzőcske
MiooAz elkészítés ideje
—Nehézség
nagy
Egyszerű kókuszos csemege az indiai konyha ihlete szerint.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes
Frissítő ital mangóból és joghurtból készítve. Indiából származik a recept és nagyon finom. Jéggel vagy lehűtve fogyasztjuk.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
10 min.Nehézség
alacsony
A sabji (szabdzsi), ami hindi nyelven elsősorban főtt zöldséget jelent, az egyik legismertebb és gyakorlatilag napi szinten készített indiai vegetáriánus étel. Megszámlálhatatlan változata létezik, azonban eredetinek nevezett, illetve szigorú előírásokhoz kötött receptje nincs, hiszen a zöldség alapanyagokat mindig az adott évszak határozza meg, az elkészítési módot és a felhasznált fűszerek
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
45 min.Nehézség
közepes