Besütött grenadírmars erdei gombával
![Besütött grenadírmars erdei gombával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002196/img_hu_4x3/besutott-grenadirmars-erdei-gombaval_00180.jpg)
Kedvelt tésztás-burgonyás étel, amelyet ezúttal sajátkezűleg gyűjtött erdei gombával bolondítottunk meg. Az így elkészített grenadírmars nagyon ízletes. Próbálja ki, biztosan nem bánja meg.
recept,recept fotó,erdei gombák,burgonya,tészta- kockák,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 150 | gramm | |
burgonya | 500 | gramm | |
erdei gombák | 400 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 300 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | - | ||
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
só | 0 | ||
tészta- kockák | 250 | gramm | |
víz | 0 |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002196/small/IMG_1544.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002196/small/IMG_1546.jpg)
3.
só ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A hagyma felét félretesszük. Az ami a serpenyőben maradt, ahhoz hozzáadjuk a gombát, sózzuk és megszórjuk köménnyel. Felöntjük egy kis vízzel és 10 percig fedő alatt pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002196/small/IMG_1558.jpg)
4.
burgonya 500 gramm • víz • só ½ teáskanál
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felvágjuk kis kockákra, majd sós vízben megfőzzük. A burgonyához hozzáadjuk a félretett hagymát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002196/small/IMG_1552.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002196/small/IMG_1560.jpg)
6.
A tésztát...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002196/small/IMG_1564.jpg)
7.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • só
...együtt a gombával hozzáadjuk a burgonyához. Szükség esetén még sózhatjuk, illetve megszórjuk őrölt piros paprikával és borssal. Könnyedén az egészet összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002196/small/IMG_1571.jpg)
8.
napraforgó olaj 3 evőkanál
A sütőtálat olajjal kikenjük és belerakjuk az elkészített masszát. Kicsit megnyomkodjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002196/small/IMG_1576.jpg)
9.
Edámi sajt 150 gramm
180°C fokon kb 30 percig sütjük, majd hozzáadjuk a vastagra lereszelt sajtot...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002196/small/IMG_1579.jpg)
10.
...majd további 5-10 percig besütjük a tetejét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002196/small/IMG_1581.jpg)
Jó étvágyat!