RECEPTEK

Besütött grenadírmars erdei gombával

Besütött grenadírmars erdei gombával

Kedvelt tésztás-burgonyás étel, amelyet ezúttal sajátkezűleg gyűjtött erdei gombával bolondítottunk meg. Az így elkészített grenadírmars nagyon ízletes. Próbálja ki, biztosan nem bánja meg.

recept,recept fotó,erdei gombák,burgonya,tészta- kockák,Húsnélküli ételek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Edámi sajt150gramm
burgonya500gramm
erdei gombák400gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma300gramm
köménymag, darált½teáskanál
napraforgó olaj-
napraforgó olaj3evőkanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
1teáskanál
0
tészta- kockák250gramm
víz0

 

Recept

1. 

erdei gombák 400 gramm

A gombákat megpucoljuk, megmossuk és félbevágjuk.

2. 

hagyma 300 gramm  napraforgó olaj

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

3. 

 ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A hagyma felét félretesszük. Az ami a serpenyőben maradt, ahhoz hozzáadjuk a gombát, sózzuk és megszórjuk köménnyel. Felöntjük egy kis vízzel és 10 percig fedő alatt pároljuk.

4. 

burgonya 500 gramm  víz   ½ teáskanál

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felvágjuk kis kockákra, majd sós vízben megfőzzük. A burgonyához hozzáadjuk a félretett hagymát.

5. 

tészta- kockák 250 gramm  víz 

A tésztát sós vízben megfőzzük és leszűrjük.

6. 

A tésztát...

7. 

fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál 

...együtt a gombával hozzáadjuk a burgonyához. Szükség esetén még sózhatjuk, illetve megszórjuk őrölt piros paprikával és borssal. Könnyedén az egészet összekeverjük.

8. 

napraforgó olaj 3 evőkanál

A sütőtálat olajjal kikenjük és belerakjuk az elkészített masszát. Kicsit megnyomkodjuk.

9. 

Edámi sajt 150 gramm

180°C fokon kb 30 percig sütjük, majd hozzáadjuk a vastagra lereszelt sajtot...

10. 

...majd további 5-10 percig besütjük a tetejét.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés