Besütött grenadírmars erdei gombával

Kedvelt tésztás-burgonyás étel, amelyet ezúttal sajátkezűleg gyűjtött erdei gombával bolondítottunk meg. Az így elkészített grenadírmars nagyon ízletes. Próbálja ki, biztosan nem bánja meg.
recept,recept fotó,erdei gombák,burgonya,tészta- kockák,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 150 429 | gramm kcal | |
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
erdei gombák | 400 88 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 300 132 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tészta- kockák | 250 900 | gramm kcal | |
víz | 0 ?? | kcal |
Recept


3.
só ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A hagyma felét félretesszük. Az ami a serpenyőben maradt, ahhoz hozzáadjuk a gombát, sózzuk és megszórjuk köménnyel. Felöntjük egy kis vízzel és 10 percig fedő alatt pároljuk.

4.
burgonya 500 gramm • víz • só ½ teáskanál
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felvágjuk kis kockákra, majd sós vízben megfőzzük. A burgonyához hozzáadjuk a félretett hagymát.


6.
A tésztát...

7.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • só
...együtt a gombával hozzáadjuk a burgonyához. Szükség esetén még sózhatjuk, illetve megszórjuk őrölt piros paprikával és borssal. Könnyedén az egészet összekeverjük.

8.
napraforgó olaj 3 evőkanál
A sütőtálat olajjal kikenjük és belerakjuk az elkészített masszát. Kicsit megnyomkodjuk.

9.
Edámi sajt 150 gramm
180°C fokon kb 30 percig sütjük, majd hozzáadjuk a vastagra lereszelt sajtot...

10.
...majd további 5-10 percig besütjük a tetejét.

Jó étvágyat!