szakacsreceptek.hu

Káposztás lepény

    

Kiváló burgonya lepény savanyú káposztával.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya1.7kilogramm
finomliszt100gramm
fokhagyma6gerezd
fritőzolaj -
kovászos káposzta800gramm
majoránna2teáskanál
1teáskanál
zsemlemorzsa80gramm
zsírszegény tej 1,5%150milliliter

1. A tészta elkészítése

burgonya 1.7 kilogramm  kovászos káposzta 800 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a savanyú káposztát.

A tészta elkészítése

2. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  fokhagyma 6 gerezd   1 teáskanál  majoránna 2 teáskanál  finomliszt 100 gramm  zsemlemorzsa 80 gramm

Hozzáadjuk a tojást, tejet, préselt fokhagymát, sót, majoránnát, finom lisztet és ( ha a tészta túl ritka) akkor adjunk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Az egészet jól összekeverjük, ha használtunk szemlemorzsát, hagyjuk a tésztát egy kicsit állni.

3. 

fritőzolaj

Az olajat egy tepsiben felforrósítjuk ( használhatunk klasszikus sertés zsírt is ), a tésztát kanalanként helyezzük a forró olajba és formáljunk belőle lepényt. Mindkét oldaláról süssük ki. Egy lepényre kb három leveses kanál tésztát használjunk fel.

4. 

Fő ételként fogyasztjuk vagy köretként húsok/ zöldségek mellé.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés