Káposztás lepény

Kiváló burgonya lepény savanyú káposztával.
recept,recept fotó,burgonya,kovászos káposzta,fokhagyma,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.7 1564 | kilogramm kcal | |
finomliszt | 100 347 | gramm kcal | |
fokhagyma | 6 33 | gerezd kcal | |
fritőzolaj | 0 ?? | kcal | |
kovászos káposzta | 800 160 | gramm kcal | |
majoránna | 2 21 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
zsemlemorzsa | 80 299 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 72 | milliliter kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
burgonya 1.7 kilogramm • kovászos káposzta 800 gramm
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a savanyú káposztát.

2.
zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • fokhagyma 6 gerezd • só 1 teáskanál • majoránna 2 teáskanál • finomliszt 100 gramm • zsemlemorzsa 80 gramm
Hozzáadjuk a tojást, tejet, préselt fokhagymát, sót, majoránnát, finom lisztet és ( ha a tészta túl ritka) akkor adjunk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Az egészet jól összekeverjük, ha használtunk szemlemorzsát, hagyjuk a tésztát egy kicsit állni.

3.
Az olajat egy tepsiben felforrósítjuk ( használhatunk klasszikus sertés zsírt is ), a tésztát kanalanként helyezzük a forró olajba és formáljunk belőle lepényt. Mindkét oldaláról süssük ki. Egy lepényre kb három leveses kanál tésztát használjunk fel.

4.
Fő ételként fogyasztjuk vagy köretként húsok/ zöldségek mellé.
Jó étvágyat!