szakacsreceptek.hu

Sült zöldség burgonyán

    

Egészséges zöldségből készült étel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
brokkoli500gramm
burgonya500gramm
fekete bors, őrölt1teáskanál
mirelit zöldség 700gramm
póréhagyma300gramm
2teáskanál
tyúk tojás4darab
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. 

burgonya 500 gramm  brokkoli 500 gramm  póréhagyma 300 gramm  mirelit zöldség  700 gramm

A burgonyát a héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A brokkolit leöblítjük folyó víz alatt, felvágjuk és 5 percig párán főzzük. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk. A mirelit zöldséget folyó víz alatt leöblítjük egy szita segítségével, majd hagyjuk lecsepegni. Egy mély sütőkapot oldalait megkenjük olajjal, majd az aljára ráhelyezzük a burgonyát.

2. 

Rá egy réteg brokkoli, póréhagyma és egy réteg a mirelit zöldségből.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  tyúk tojás 4 darab   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál

A zöldségre tejben elkevert tojást öntünk, amibe előtte sót és borsot is szórunk. Kb. 30 percig sütjük közepes hőfokon, előmelegített sütőben. Esetleg lehet kicsit tovább is sütni, amíg összeáll a massza (ha megrázzuk a sütőlapot, akkor a tartalma nem rezeghet). Amennyiben a tetején lévő zöldség elkezd barnulni, úgy letakarjuk alufóliával.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés