Sült zöldség burgonyán
Egészséges zöldségből készült étel.
recept,recept fotó,burgonya,brokkoli,mirelit zöldség ,zsírszegény tej 1,5%,tyúk tojás,Húsnélküli ételek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 500 | gramm | |
burgonya | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
mirelit zöldség | 700 | gramm | |
póréhagyma | 300 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 500 gramm • brokkoli 500 gramm • póréhagyma 300 gramm • mirelit zöldség 700 gramm
A burgonyát a héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A brokkolit leöblítjük folyó víz alatt, felvágjuk és 5 percig párán főzzük. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk. A mirelit zöldséget folyó víz alatt leöblítjük egy szita segítségével, majd hagyjuk lecsepegni. Egy mély sütőkapot oldalait megkenjük olajjal, majd az aljára ráhelyezzük a burgonyát.
2.
Rá egy réteg brokkoli, póréhagyma és egy réteg a mirelit zöldségből.
3.
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • tyúk tojás 4 darab • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
A zöldségre tejben elkevert tojást öntünk, amibe előtte sót és borsot is szórunk. Kb. 30 percig sütjük közepes hőfokon, előmelegített sütőben. Esetleg lehet kicsit tovább is sütni, amíg összeáll a massza (ha megrázzuk a sütőlapot, akkor a tartalma nem rezeghet). Amennyiben a tetején lévő zöldség elkezd barnulni, úgy letakarjuk alufóliával.
Jó étvágyat!