Gomba brokkolival osztrigaszószban
Ízletes húsmentes étel, tele egészséges anyagokkal.
recept,recept fotó,brokkoli,gomba,osztrigamártás,Húsnélküli ételek,Gluténmentes ,Szezonális receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 500 | gramm | |
chili | ½ | teáskanál | |
gomba | 350 | gramm | |
mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) | 250 | gramm | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
osztrigamártás | 80 | milliliter | |
só | 0 |
Recept
1. Zöldségek elkészítése
brokkoli 500 gramm • mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) 250 gramm • só
A brokkolit megmossuk és 10 percig puhára pároljuk. A borsót, a sárgarépát és a kukoricát sós vízben 8 percig főzzük.
2. Gomba elkészítése
gomba 350 gramm • olivaolaj 30 milliliter
A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és hirtelen megpirítjuk benne a gombát.
4. Zöldségek hozzáadása
osztrigamártás 80 milliliter • só
A gombához adjuk a sárgarépát, a borsót, a kukoricát és az apróra vágott főtt brokkolit. Az egészet összekeverjük, hozzáadjuk az osztrigaszószt és szükség szerint sózzuk.
5. Tálalás
Hosszú szemű rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!