Gomba brokkolival osztrigaszószban

Ízletes húsmentes étel, tele egészséges anyagokkal.
recept,recept fotó,brokkoli,gomba,osztrigamártás,Húsnélküli ételek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 500 165 | gramm kcal | |
chili | ½ ?? | teáskanál kcal | |
gomba | 350 56 | gramm kcal | |
mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) | 250 ?? | gramm kcal | |
olivaolaj | 30 264 | milliliter kcal | |
osztrigamártás | 80 35 | milliliter kcal | |
só | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Zöldségek elkészítése
brokkoli 500 gramm • mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) 250 gramm • só
A brokkolit megmossuk és 10 percig puhára pároljuk. A borsót, a sárgarépát és a kukoricát sós vízben 8 percig főzzük.

2. Gomba elkészítése
gomba 350 gramm • olivaolaj 30 milliliter
A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és hirtelen megpirítjuk benne a gombát.


4. Zöldségek hozzáadása
osztrigamártás 80 milliliter • só
A gombához adjuk a sárgarépát, a borsót, a kukoricát és az apróra vágott főtt brokkolit. Az egészet összekeverjük, hozzáadjuk az osztrigaszószt és szükség szerint sózzuk.

5. Tálalás
Hosszú szemű rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!