Gomba brokkolival osztrigaszószban
![Gomba brokkolival osztrigaszószban](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000264/img_hu_4x3/gomba-brokkolival-osztrigaszoszban_00180.jpg)
Ízletes húsmentes étel, tele egészséges anyagokkal.
recept,recept fotó,brokkoli,gomba,osztrigamártás,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 500 | gramm | |
chili | ½ | teáskanál | |
gomba | 350 | gramm | |
mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) | 250 | gramm | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
osztrigamártás | 80 | milliliter | |
só | 0 |
Recept
1. Zöldségek elkészítése
brokkoli 500 gramm • mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) 250 gramm • só
A brokkolit megmossuk és 10 percig puhára pároljuk. A borsót, a sárgarépát és a kukoricát sós vízben 8 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000264/small/blansirovanie-zeleniny.jpg)
2. Gomba elkészítése
gomba 350 gramm • olivaolaj 30 milliliter
A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és hirtelen megpirítjuk benne a gombát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000264/small/sampinony-opecieme.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000264/small/sampinony-podusime.jpg)
4. Zöldségek hozzáadása
osztrigamártás 80 milliliter • só
A gombához adjuk a sárgarépát, a borsót, a kukoricát és az apróra vágott főtt brokkolit. Az egészet összekeverjük, hozzáadjuk az osztrigaszószt és szükség szerint sózzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000264/small/spolu-premiesame.jpg)
5. Tálalás
Hosszú szemű rizzsel tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000264/small/sampinony-s-brokolicou.jpg)
Jó étvágyat!