Bárányhúsból készült ragu
Egy ízlettes recept bárányhúsból készült raguja, sütőben, illatos rozmaringgal és fokhagymával spékelve.
recept,recept fotó,báránylapocka,Borjúhús,Szlovák receptek,Húsvéti receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Borjúhús
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
balzsamecet | 3 | evőkanál | |
báránylapocka | 1 | kilogramm | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 1 | darab | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 100 | milliliter | |
vörösbor, száraz | 100 | milliliter |
Recept
1.
báránylapocka 1 kilogramm • fokhagyma 4 gerezd
A bárányhúst megmossuk és egy éles késsel kisebb bevágásokat csinálunk a húson amelyekbe beletesszük a fél hold alakú fokhagymákat.
2.
hagyma 1 darab • víz 100 milliliter • só ½ teáskanál
A húst a sütőbe helyezzük , felöntjük vízzel, megsózzuk és egy meghámozott vöröshagymát rakunk melléje és egy friss ág rozmaringot.
3.
Lefedve sütjük 60 percig 180°C hőfokon.
4.
balzsamecet 3 evőkanál • vörösbor, száraz 100 milliliter
Hozzáadjuk a balzsamit ecetet, vörösbort és tovább sütjük, néha a húst meglocsoljuk a saját levével.
5.
Lefedve sütjük 180 percig 130°C hőfokon.
6.
A sült húslevét egy kisebb edénybe öntjük és 10 - 15 percig főzzük.
7.
Burgonyapürével vagy zellerpürével tálaljuk és leöntjük a hús lével.
Jó étvágyat!