Bárányhúsból készült ragu

Egy ízlettes recept bárányhúsból készült raguja, sütőben, illatos rozmaringgal és fokhagymával spékelve.
recept,recept fotó,báránylapocka,Borjúhús,Szlovák receptek,Húsvéti receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Borjúhús
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
| balzsamecet | 3 40  | evőkanál kcal  | |
| báránylapocka | 1 2200  | kilogramm kcal  | |
| fokhagyma | 4 22  | gerezd kcal  | |
| hagyma | 1 ??  | darab kcal  | |
| só | ½ 0  | teáskanál kcal  | |
| víz | 100 0  | milliliter kcal  | |
| vörösbor, száraz | 100 82  | milliliter kcal  | 
Recept
1.
báránylapocka 1 kilogramm • fokhagyma 4 gerezd
A bárányhúst megmossuk és egy éles késsel kisebb bevágásokat csinálunk a húson amelyekbe beletesszük a fél hold alakú fokhagymákat.

2.
hagyma 1 darab • víz 100 milliliter • só ½ teáskanál
A húst a sütőbe helyezzük , felöntjük vízzel, megsózzuk és egy meghámozott vöröshagymát rakunk melléje és egy friss ág rozmaringot.

3.
Lefedve sütjük 60 percig 180°C hőfokon.
4.
balzsamecet 3 evőkanál • vörösbor, száraz 100 milliliter
Hozzáadjuk a balzsamit ecetet, vörösbort és tovább sütjük, néha a húst meglocsoljuk a saját levével.

5.
Lefedve sütjük 180 percig 130°C hőfokon.

6.
A sült húslevét egy kisebb edénybe öntjük és 10 - 15 percig főzzük.

7.
Burgonyapürével vagy zellerpürével tálaljuk és leöntjük a hús lével.

Jó étvágyat!























