Bárányhúsból készült ragu

Egy ízlettes recept bárányhúsból készült raguja, sütőben, illatos rozmaringgal és fokhagymával spékelve.
recept,recept fotó,báránylapocka,Borjúhús,Szlovák receptek,Húsvéti receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Borjúhús
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
balzsamecet | 3 40 | evőkanál kcal | |
báránylapocka | 1 2200 | kilogramm kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal | |
vörösbor, száraz | 100 82 | milliliter kcal |
Recept
1.
báránylapocka 1 kilogramm • fokhagyma 4 gerezd
A bárányhúst megmossuk és egy éles késsel kisebb bevágásokat csinálunk a húson amelyekbe beletesszük a fél hold alakú fokhagymákat.

2.
hagyma 1 darab • víz 100 milliliter • só ½ teáskanál
A húst a sütőbe helyezzük , felöntjük vízzel, megsózzuk és egy meghámozott vöröshagymát rakunk melléje és egy friss ág rozmaringot.

3.
Lefedve sütjük 60 percig 180°C hőfokon.
4.
balzsamecet 3 evőkanál • vörösbor, száraz 100 milliliter
Hozzáadjuk a balzsamit ecetet, vörösbort és tovább sütjük, néha a húst meglocsoljuk a saját levével.

5.
Lefedve sütjük 180 percig 130°C hőfokon.

6.
A sült húslevét egy kisebb edénybe öntjük és 10 - 15 percig főzzük.

7.
Burgonyapürével vagy zellerpürével tálaljuk és leöntjük a hús lével.

Jó étvágyat!