RECEPTEK

Bárányhúsból készült ragu

Bárányhúsból készült ragu

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Egy ízlettes recept bárányhúsból készült raguja, sütőben, illatos rozmaringgal és fokhagymával spékelve.

recept,recept fotó,báránylapocka,Borjúhús,Szlovák receptek,Húsvéti receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes

Borjúhús

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

4 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

balzsamecet3evőkanál
báránylapocka1kilogramm
fokhagyma4gerezd
hagyma1darab
½teáskanál
víz100milliliter
vörösbor, száraz100milliliter

 

Recept

1. 

báránylapocka 1 kilogramm  fokhagyma 4 gerezd

A bárányhúst megmossuk és egy éles késsel kisebb bevágásokat csinálunk a húson amelyekbe beletesszük a fél hold alakú fokhagymákat.

A bárányhúst megmossuk és egy éles késsel...

2. 

hagyma 1 darab  víz 100 milliliter   ½ teáskanál

A húst a sütőbe helyezzük , felöntjük vízzel, megsózzuk és egy meghámozott vöröshagymát rakunk melléje és egy friss ág rozmaringot.

A húst a sütőbe helyezzük , felöntjük...

3. 

Lefedve sütjük 60 percig 180°C hőfokon.

4. 

balzsamecet 3 evőkanál  vörösbor, száraz 100 milliliter

Hozzáadjuk a balzsamit ecetet, vörösbort és tovább sütjük, néha a húst meglocsoljuk a saját levével.

Hozzáadjuk a balzsamit ecetet, vörösbort és...

5. 

Lefedve sütjük 180 percig 130°C hőfokon.

Lefedve sütjük 180 percig 130°C hőfokon....

6. 

A sült húslevét egy kisebb edénybe öntjük és 10 - 15 percig főzzük.

A sült húslevét egy kisebb edénybe öntjük...

7. 

Burgonyapürével vagy zellerpürével tálaljuk és leöntjük a hús lével.

Burgonyapürével vagy zellerpürével tálaljuk...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés