szakacsreceptek.hu

Bárányhúsból készült ragu

    

Egy ízlettes recept bárányhúsból készült raguja, sütőben, illatos rozmaringgal és fokhagymával spékelve.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

4 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
balzsamecet3evőkanál
báránylapocka1kilogramm
fokhagyma4gerezd
hagyma1darab
½teáskanál
víz100milliliter
vörösbor, száraz100milliliter

1. 

báránylapocka 1 kilogramm  fokhagyma 4 gerezd

A bárányhúst megmossuk és egy éles késsel kisebb bevágásokat csinálunk a húson amelyekbe beletesszük a fél hold alakú fokhagymákat.

2. 

hagyma 1 darab  víz 100 milliliter   ½ teáskanál

A húst a sütőbe helyezzük , felöntjük vízzel, megsózzuk és egy meghámozott vöröshagymát rakunk melléje és egy friss ág rozmaringot.

3. 

Lefedve sütjük 60 percig 180°C hőfokon.

4. 

balzsamecet 3 evőkanál  vörösbor, száraz 100 milliliter

Hozzáadjuk a balzsamit ecetet, vörösbort és tovább sütjük, néha a húst meglocsoljuk a saját levével.

5. 

Lefedve sütjük 180 percig 130°C hőfokon.

6. 

A sült húslevét egy kisebb edénybe öntjük és 10 - 15 percig főzzük.

7. 

Burgonyapürével vagy zellerpürével tálaljuk és leöntjük a hús lével.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés