Őszibarackos zselétorta
Lágy torta liszt nélkül, ideális a forró napokon. Jól lehűtve tálaljuk.
recept,recept fotó,fehércsokoládé,túró, sima,lágy,őszibarack kompót,Agar,Sütemények,Gluténmentes
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
Agar | 4 | gramm | |
Karobpor sötét (Szentjános kenyér) | 20 | gramm | |
fehércsokoládé | 200 | gramm | |
kristálycukor | 60 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
túró, sima,lágy | 200 | gramm | |
vaj | 100 | gramm | |
vaníliás puding -por | 74 | gramm | |
víz | 200 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 600 | milliliter | |
őszibarack kompót | 800 | gramm |
Recept
4.
A langyos csokoládét összekeverjük a túróval.
6.
... és a tojásfehérjéből készített habot.
7.
A tortaforma (26 cm) alját sütőpapírral béleljük, majd a papírt olajjal megkenjük.
8.
Beleöntjük a tésztát.
9.
A sütőt 160°C fokra melegítjük, a sütő aljára egy vízzel teli nagy tepsit helyezünk el. Majd a tepsi tetejére rátesszük a rácsot, amelyre ráhelyezzük a tésztával teli formát. 160-170°C fokon sütjük 30 percig. A sütőt lekapcsoljuk és további 15 percig a sütőben hagyjuk.
11.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • vaníliás puding -por 74 gramm • Karobpor sötét (Szentjános kenyér) 20 gramm
A tejben pudingport és szentjánoskenyér lisztet - karobot keverünk el...
12.
... hozzáöntjük a tejbe és sűrű pudingot főzünk.
14.
őszibarack kompót 800 gramm • víz 200 milliliter • Agar 4 gramm
A pudingra ráhelyezzük a holdacskákra vágott őszibarack kompótot, esetleg használhatunk friss őszibarackot is (400g). Hűlni hagyjuk. A kompót levét vízzel összekeverjük, agar-agart keverünk bele, felforraljuk, majd levesszük a tűzről és vízfürdőben hűtjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Az agarhoz kb 500 ml folyadékot kell használnunk. Amennyiben friss barackot használunk, az agart csak vízben keverjük el (kb 500ml) cukorral és ízlés szerint egy kis citromlével.
15.
Az agarból készült zselatint ráöntjük a barackra és a tortát a hűtőbe helyezzük.
16.
Tálaljuk.
Jó étvágyat!