RECEPTEK

Őszibarackos zselétorta

Őszibarackos zselétorta

Lágy torta liszt nélkül, ideális a forró napokon. Jól lehűtve tálaljuk.

recept,recept fotó,fehércsokoládé,túró, sima,lágy,őszibarack kompót,Agar,Sütemények,Gluténmentes

Sütemények

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Agar4gramm
Karobpor sötét (Szentjános kenyér)20gramm
fehércsokoládé200gramm
kristálycukor60gramm
napraforgó olaj-
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
túró, sima,lágy200gramm
vaj100gramm
vaníliás puding -por74gramm
víz200milliliter
zsírszegény tej 1,5%600milliliter
őszibarack kompót800gramm

 

Recept

1. 

fehércsokoládé 200 gramm

Csokoládét vízfürdőben olvasztjuk fel.

2. 

túró, sima,lágy 200 gramm

A túrót egy tálban összekeverjük.

3. 

tojásfehérje 5 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

A langyos csokoládét összekeverjük a túróval.

5. 

tojássárgája 5 darab

Hozzáadjuk a tojássárgáját...

6. 

... és a tojásfehérjéből készített habot.

7. 

napraforgó olaj

A tortaforma (26 cm) alját sütőpapírral béleljük, majd a papírt olajjal megkenjük.

8. 

Beleöntjük a tésztát.

9. 

A sütőt 160°C fokra melegítjük, a sütő aljára egy vízzel teli nagy tepsit helyezünk el. Majd a tepsi tetejére rátesszük a rácsot, amelyre ráhelyezzük a tésztával teli formát. 160-170°C fokon sütjük 30 percig. A sütőt lekapcsoljuk és további 15 percig a sütőben hagyjuk.

10. 

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  kristálycukor 60 gramm

A tejet cukorral felforraljuk.

11. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  vaníliás puding -por 74 gramm  Karobpor sötét (Szentjános kenyér) 20 gramm

A tejben pudingport és szentjánoskenyér lisztet - karobot keverünk el...

12. 

... hozzáöntjük a tejbe és sűrű pudingot főzünk.

13. 

vaj 100 gramm

A pudingba vajat keverünk és ezt a krémet rákenjük a megsült tésztára.

14. 

őszibarack kompót 800 gramm  víz 200 milliliter  Agar 4 gramm

A pudingra ráhelyezzük a holdacskákra vágott őszibarack kompótot, esetleg használhatunk friss őszibarackot is (400g). Hűlni hagyjuk. A kompót levét vízzel összekeverjük, agar-agart keverünk bele, felforraljuk, majd levesszük a tűzről és vízfürdőben hűtjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Az agarhoz kb 500 ml folyadékot kell használnunk. Amennyiben friss barackot használunk, az agart csak vízben keverjük el (kb 500ml) cukorral és ízlés szerint egy kis citromlével.

15. 

Az agarból készült zselatint ráöntjük a barackra és a tortát a hűtőbe helyezzük.

16. 

Tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés