RECEPTEK

Gesztenyés-krémes szelet

Gesztenyés-krémes szelet

Egyszerű sütemény teli gesztenyével

recept,recept fotó,leveles tészta,gesztenyepüré, fagyasztott,túró, sima,lágy,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt-
gesztenyepüré, fagyasztott500gramm
habfixáló24gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
kristálycukor120gramm
leveles tészta500gramm
tyúk tojás5darab
túró, sima,lágy500gramm
vaníliás puding -por120gramm
zsírszegény tej 1,5%600milliliter

 

Recept

1. 

leveles tészta 500 gramm  finomliszt

A leveles tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk kb 38x48cm-re.

2. 

A tésztát ráhelyezzük a sütőlapra, úgy hogy a széleit is betakarja. A felesleges tésztát a sarkakról levágjuk.

3. 

gesztenyepüré, fagyasztott 500 gramm  tyúk tojás 5 darab

Egy mély tálba beletesszük a tojást és hozzáadjuk az előre felolvasztott gesztenyepürét.

4. 

túró, sima,lágy 500 gramm  vaníliás puding -por 120 gramm  kristálycukor 120 gramm

Hozzáadjuk a túrót, beleszórjuk a pudingport és a cukrot.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter

Majd hozzáöntjük a tejet, és botmixer segítségével simára pépesítjük.

6. 

Ráöntjük az elkészített tésztára.

7. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

8. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 24 gramm

Tejszínből és fixálóból kemény habot készítünk és egyenletesen elkenjük a süteményen. Ezután 2 órára a hűtőbe helyezzük.

9. 

Kisebb vagy nagyobb háromszög formájú szeletekre vágjuk és tálalhatjuk a finom gesztenyés süteményt.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit