Gesztenyés-krémes szelet
Egyszerű sütemény teli gesztenyével
recept,recept fotó,leveles tészta,gesztenyepüré, fagyasztott,túró, sima,lágy,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | - | ||
gesztenyepüré, fagyasztott | 500 | gramm | |
habfixáló | 24 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 120 | gramm | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaníliás puding -por | 120 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 600 | milliliter |
Recept
1.
leveles tészta 500 gramm • finomliszt
A leveles tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk kb 38x48cm-re.
2.
A tésztát ráhelyezzük a sütőlapra, úgy hogy a széleit is betakarja. A felesleges tésztát a sarkakról levágjuk.
3.
gesztenyepüré, fagyasztott 500 gramm • tyúk tojás 5 darab
Egy mély tálba beletesszük a tojást és hozzáadjuk az előre felolvasztott gesztenyepürét.
4.
túró, sima,lágy 500 gramm • vaníliás puding -por 120 gramm • kristálycukor 120 gramm
Hozzáadjuk a túrót, beleszórjuk a pudingport és a cukrot.
5.
zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter
Majd hozzáöntjük a tejet, és botmixer segítségével simára pépesítjük.
6.
Ráöntjük az elkészített tésztára.
7.
Előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
8.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 24 gramm
Tejszínből és fixálóból kemény habot készítünk és egyenletesen elkenjük a süteményen. Ezután 2 órára a hűtőbe helyezzük.
9.
Kisebb vagy nagyobb háromszög formájú szeletekre vágjuk és tálalhatjuk a finom gesztenyés süteményt.
Jó étvágyat!