Nyárson sült darált hús
Ínycsiklandó nyársonsült darált húsból, amelyhez burgonya köretet ajánlunk, de kiváló szószokkal vagy akár hüvelyesekből készült főzelékekkel is.
recept,recept fotó,hagyma,tyúk tojás,sertés darálthús,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér pékáru | 2 | darab | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 120 | gramm | |
paprika, színes | 2 | darab | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
fehér pékáru 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
A kifliket felvágjuk, leöntjük tejjel és rövid ideig állni hagyjuk. Majd elkeverjük és felaprítjuk.
2.
hagyma 120 gramm • tyúk tojás 3 darab • sertés darálthús 500 gramm • só • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a darált hússal, tojással, sóval és borssal hozzáadjuk a kiflikhez. Kézzel jól átkeverjük, hogy az összes hozzávaló egyenletesen összekeveredjen.
3.
paprika, színes 2 darab
A színes paprikát megmossuk, és kockákra vágjuk. A hús masszából golyókat formálunk, amelyeket váltogatva a paprikákkal hurkapálcikára fűzünk.
4.
A húst ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-40 percig sütjük. A sütés első 10 percére letakarhatjuk alufóliával, majd ezt követően az alufóliát levesszük és tovább sütjük.
Jó étvágyat!