szakacsreceptek.hu

Nyárson sült darált hús

Nyárson sült darált hús

    

Ínycsiklandó nyársonsült darált húsból, amelyhez burgonya köretet ajánlunk, de kiváló szószokkal vagy akár hüvelyesekből készült főzelékekkel is.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

fehér pékáru 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

A kifliket felvágjuk, leöntjük tejjel és rövid ideig állni hagyjuk. Majd elkeverjük és felaprítjuk.

2. 

hagyma 120 gramm  tyúk tojás 3 darab  sertés darálthús 500 gramm    fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a darált hússal, tojással, sóval és borssal hozzáadjuk a kiflikhez. Kézzel jól átkeverjük, hogy az összes hozzávaló egyenletesen összekeveredjen.

3. 

paprika, színes 2 darab

A színes paprikát megmossuk, és kockákra vágjuk. A hús masszából golyókat formálunk, amelyeket váltogatva a paprikákkal hurkapálcikára fűzünk.

4. 

A húst ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-40 percig sütjük. A sütés első 10 percére letakarhatjuk alufóliával, majd ezt követően az alufóliát levesszük és tovább sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés