RECEPTEK

Nyárson sült darált hús

Nyárson sült darált hús

Ínycsiklandó nyársonsült darált húsból, amelyhez burgonya köretet ajánlunk, de kiváló szószokkal vagy akár hüvelyesekből készült főzelékekkel is.

recept,recept fotó,hagyma,tyúk tojás,sertés darálthús,Sertéshús,Szezonális receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fehér pékáru2darab
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma120gramm
paprika, színes2darab
sertés darálthús500gramm
-
tyúk tojás3darab
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

 

Recept

1. 

fehér pékáru 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

A kifliket felvágjuk, leöntjük tejjel és rövid ideig állni hagyjuk. Majd elkeverjük és felaprítjuk.

2. 

hagyma 120 gramm  tyúk tojás 3 darab  sertés darálthús 500 gramm    fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a darált hússal, tojással, sóval és borssal hozzáadjuk a kiflikhez. Kézzel jól átkeverjük, hogy az összes hozzávaló egyenletesen összekeveredjen.

3. 

paprika, színes 2 darab

A színes paprikát megmossuk, és kockákra vágjuk. A hús masszából golyókat formálunk, amelyeket váltogatva a paprikákkal hurkapálcikára fűzünk.

4. 

A húst ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-40 percig sütjük. A sütés első 10 percére letakarhatjuk alufóliával, majd ezt követően az alufóliát levesszük és tovább sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit