Burgonyás knédli
![Burgonyás knédli](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000525/img_hu_4x3/burgonyas-knedli_00180.jpg)
Főzzünk csehszlovák klasszikusokat félkész termékekből és fedezzük fel a régmúlt idők ízét :)
recept,recept fotó,hagyma,szalámi,burgonyatészta, szárított, félkész áru,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyatészta, szárított, félkész áru | - | ||
finomliszt | - | ||
hagyma | 300 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
szalámi | 600 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000525/small/IMG_4432w.jpg)
2. Burgonya tészta
burgonyatészta, szárított, félkész áru
Kb. 1 kg burgonya tésztát készítünk, a félkész termék csomagolásán található utasítások szerint.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000525/small/IMG_4439w.jpg)
3.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, egyenletesen elosztjuk rajta a szalámit, és a tésztát négyzetekre vágjuk
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000525/small/IMG_4441w.jpg)
4.
A szalámit tésztába csomagoljuk, és nagyobb knédliket formázunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000525/small/IMG_4443w.jpg)
5.
A párolóedény gőzedényeibe tesszük a knédliket, amiket megkenünk vajjal. Kb. 30-35 percig pároljuk. Klasszikusan is ki főzhetjük a knédliket forrásban lévő vízben.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000525/small/IMG_4444w.jpg)
6. Hagyma
hagyma 300 gramm • napraforgó olaj 50 milliliter
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pirítsuk aranybarnára a hagymát. Szórjunk meg a hagymával egy adag knédlit. A hagymával ne spóroljuk, ez adja meg a megfelelő ízt az ételnek.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000525/small/IMG_4438w.jpg)
Jó étvágyat!