RECEPTEK

Burgonyás knédli

Burgonyás knédli

Főzzünk csehszlovák klasszikusokat félkész termékekből és fedezzük fel a régmúlt idők ízét :)

recept,recept fotó,hagyma,szalámi,burgonyatészta, szárított, félkész áru,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz,Szezonális receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonyatészta, szárított, félkész áru-
finomliszt-
hagyma300gramm
napraforgó olaj50milliliter
szalámi600gramm

 

Recept

1. Szalámi

szalámi 600 gramm

A szalámit meghámozzuk és karikára vágjuk.

2. Burgonya tészta

burgonyatészta, szárított, félkész áru

Kb. 1 kg burgonya tésztát készítünk, a félkész termék csomagolásán található utasítások szerint.

3. 

finomliszt

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, egyenletesen elosztjuk rajta a szalámit, és a tésztát négyzetekre vágjuk

4. 

A szalámit tésztába csomagoljuk, és nagyobb knédliket formázunk.

5. 

A párolóedény gőzedényeibe tesszük a knédliket, amiket megkenünk vajjal. Kb. 30-35 percig pároljuk. Klasszikusan is ki főzhetjük a knédliket forrásban lévő vízben.

6. Hagyma

hagyma 300 gramm  napraforgó olaj 50 milliliter

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pirítsuk aranybarnára a hagymát. Szórjunk meg a hagymával egy adag knédlit. A hagymával ne spóroljuk, ez adja meg a megfelelő ízt az ételnek.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés