Töltött sampinyon besütve

Nem csak Halloween-ra alkalmas, viszont ijesztő formákat alkothatunk belőle :) Krumplipürével tálaljuk.
recept,recept fotó,hagyma,sertés darálthús,gomba,Sertéshús,Halloween,,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús › Halloween › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Hagyma ›Hozzávalók
Hozzávalók
gomba | 600 96 | gramm kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
piros paprika, őrölt | ½ 8 | teáskanál kcal | |
sertés darálthús | 300 780 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1 0 | deciliter kcal |
Recept
1. Töltelék elkészítése
hagyma 1 darab • napraforgó olaj 30 milliliter • sertés darálthús 300 gramm • só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • víz 1 deciliter
A hagymát apróra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sót, őrölt pirospaprikát majd rövid ideig pirítjuk, ezután felöntjük vízzel, és további 15 percig fedő alatt pároljuk.

2.
gomba 600 gramm
A sampinyonokat megmossuk, megpucoljuk, eltávolítjuk a gomba szárait, úgy hogy a gombafejeket ne sértsük meg. A gombaszárakat apróra felvágjuk és 15 perc után húshoz adjuk. További 10 percig pároljuk.

3. Töltelék és besütés
A töltelékkel megtöltjük a sampinyon fejeket, ráhelyezzük a sütőlapra és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Jó étvágyat!