szakacsreceptek.hu

Töltött sampinyon besütve

     

Nem csak Halloween-ra alkalmas, viszont ijesztő formákat alkothatunk belőle :) Krumplipürével tálaljuk.

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Gomba600gramm
Hagyma1darab
Napraforgó olaj30milliliter
Piros paprika, őrölt½teáskanál
Sertés darálthús300gramm
1teáskanál
Víz1deciliter

1. Töltelék elkészítése

hagyma 1 db  napraforgó olaj 30 ml  sertés darálthús 300 g   1 TK  piros paprika, őrölt ½ TK  víz 1 dl

A hagymát apróra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sót, őrölt pirospaprikát majd rövid ideig pirítjuk, ezután felöntjük vízzel, és további 15 percig fedő alatt pároljuk.

Töltelék elkészítése

2. 

gomba 600 g

A sampinyonokat megmossuk, megpucoljuk, eltávolítjuk a gomba szárait, úgy hogy a gombafejeket ne sértsük meg. A gombaszárakat apróra felvágjuk és 15 perc után húshoz adjuk. További 10 percig pároljuk.

3. Töltelék és besütés

A töltelékkel megtöltjük a sampinyon fejeket, ráhelyezzük a sütőlapra és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Töltelék és besütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés