Töltött sampinyon besütve
Nem csak Halloween-ra alkalmas, viszont ijesztő formákat alkothatunk belőle :) Krumplipürével tálaljuk.
recept,recept fotó,hagyma,sertés darálthús,gomba,Sertéshús,Halloween,,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
gomba | 600 | gramm | |
hagyma | 1 | darab | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
sertés darálthús | 300 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 1 | deciliter |
Recept
1. Töltelék elkészítése
hagyma 1 darab • napraforgó olaj 30 milliliter • sertés darálthús 300 gramm • só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • víz 1 deciliter
A hagymát apróra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sót, őrölt pirospaprikát majd rövid ideig pirítjuk, ezután felöntjük vízzel, és további 15 percig fedő alatt pároljuk.
2.
gomba 600 gramm
A sampinyonokat megmossuk, megpucoljuk, eltávolítjuk a gomba szárait, úgy hogy a gombafejeket ne sértsük meg. A gombaszárakat apróra felvágjuk és 15 perc után húshoz adjuk. További 10 percig pároljuk.
3. Töltelék és besütés
A töltelékkel megtöltjük a sampinyon fejeket, ráhelyezzük a sütőlapra és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Jó étvágyat!