Egy nagyszerű burgonyás fogás, belül füstölt hússal. Pirított hagymával és savanyú káposztával a legfinomabb.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
1 h. 30 min.Nehézség
közepes
Egyszerű finom mártás illatos kaporból. Knédlivel és kemény tojással tálaljuk.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
20 min.Nehézség
alacsony
Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
60 min.Nehézség
nagy
Sztrapacska krumplitésztából savanyú káposztával és pirított szalonnával elkészítve.
Főzőcske
JurgasonAz elkészítés ideje
45 min.Nehézség
közepes
Recept egy finom és egyszerű krumplilepény elkészítésére.
Főzőcske
ZuzkaAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes
Finom krumplilepény a nagymamáink receptje alapján. Köretként tálalhatjuk sült kacsához, libához vagy megtölthetjük sósan (kacsamájjal) vagy édesen (mákkal, dióval...). Az elkészítése egyszerű. A hagyományos ízek kedvelőinek kötelező elkészíteni! :)
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes
Tradicionális szlovák nemzeti étel, amely nem hiányozhat egy szlovák konyha étlapjáról sem.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
60 min.Nehézség
alacsony
Finom sós kalács a híres szlovák juhtúróból (brindzából).
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes
Szlovák hagyományos karácsonyi étel a túrós illetve a mákos guba. Tálalhatják akár dióval, juhtúróval vagy káposztával is. Az elnevezése és a tálalása minden régióban különböző. A megadott alapanyagokból 250 gr gubát készíthetünk el. Szükség szerint az alapanyagokat duplázhatjuk.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes
A mákos guba, mákos gubó vagy bobajka eredetileg karácsonyra készített ünnepi étel. Abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben. Mára már egész évben készítik.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
nagy
Közkedvelt kalács joghurtos kelt tésztából. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
1 h. 30 min.Nehézség
közepes
Spagetti brindzával, ropogós répával, hagymával és korianderrel.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
40 min.Nehézség
közepes
Egy klasszikus édesség szilvából.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
40 min.Nehézség
közepes
Egy érdekes alternatíva reggelire.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
30 min.Nehézség
alacsony
A húsvét tradicionális szimbóluma a bárány, melyet most sütemény formájában hozunk el.
Főzőcske
NorikaAz elkészítés ideje
—Nehézség
alacsony
Egy ízlettes recept bárányhúsból készült raguja, sütőben, illatos rozmaringgal és fokhagymával spékelve.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
4 h. 10 min.Nehézség
közepes
Az édes-savanyú, tejes-tejfölös babfőzelék, amely finom köret lehet egy fasírthoz, kolbászhoz, vagy tükör tojáshoz. Klasszikusan finom friss kenyeret tálalunk hozzá. Ha 4 adagot szeretnénk készíteni akkor használjuk a megadott alapanyagok felét.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes
Nagyon finom, és egyáltalán nem macerás finomság, a szaftos, lédús, aromás sárgabarackkal pedig jobb nem is történhet, mint hogy gombócba rejtjük. Friss és könnyű, egy laza levessel tökéletes nyári ebéd.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
30 min.Nehézség
közepes
Hagyományos és egyszerű recept a szilvásgombóc elkészítésére lágy tésztában
Főzőcske
ElenkaAz elkészítés ideje
1 h. 15 min.Nehézség
alacsony
Ennek a régi levesnek az eredeti receptje alapján katlanban készül, parázson sült burgonyával. Mi viszont bemutatjuk ennek a finom levesnek a modern konyhában való egyszerű elkészítését.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes
Hagyományos recept a pitére, lágy, kelt tésztából.
Főzőcske
NorikaAz elkészítés ideje
30 min.Nehézség
alacsony
Kedvelt sós lepény juhtúróval és hagymával.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes