szakacsreceptek.hu

Szlovák receptek

 

Kapor mártás

Kapor mártás

Egyszerű finom mártás illatos kaporból. Knédlivel és kemény tojással tálaljuk.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
20 min.
Nehézség
alacsony

Sztrapacska savanyú káposztával

Sztrapacska savanyú káposztával

Sztrapacska krumplitésztából savanyú káposztával és pirított szalonnával elkészítve.

Főzőcske
Jurgason
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
közepes

Sutolica káposztás-bableves

Sutolica káposztás-bableves

Ennek a régi levesnek az eredeti receptje alapján katlanban készül, parázson sült burgonyával. Mi viszont bemutatjuk ennek a finom levesnek a modern konyhában való egyszerű elkészítését.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
Nehézség
közepes

Burgonyakása

Burgonyakása

Hagyományos burgonyakása, amelyet pirított hagymával főételként tálaljuk, illetve köretként.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes

Krumplilepény

Krumplilepény

Recept egy finom és egyszerű krumplilepény elkészítésére.

Főzőcske
Zuzka
Az elkészítés ideje
Nehézség
közepes

Juhtúrós sztrapacska

Juhtúrós sztrapacska

Tradicionális szlovák nemzeti étel, amely nem hiányozhat egy szlovák konyha étlapjáról sem.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony

Házias krumplilepény

Házias krumplilepény

Finom krumplilepény a nagymamáink receptje alapján. Köretként tálalhatjuk sült kacsához, libához vagy megtölthetjük sósan (kacsamájjal) vagy édesen (mákkal, dióval...). Az elkészítése egyszerű. A hagyományos ízek kedvelőinek kötelező elkészíteni! :)

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
Nehézség
közepes

Gömöri pirogok

Gömöri pirogok

Főzőcske
Zuzka
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony

Édes-savanyú babfőzelék burgonyával

Édes-savanyú babfőzelék burgonyával

Az édes-savanyú, tejes-tejfölös babfőzelék, amely finom köret lehet egy fasírthoz, kolbászhoz, vagy tükör tojáshoz. Klasszikusan finom friss kenyeret tálalunk hozzá. Ha 4 adagot szeretnénk készíteni akkor használjuk a megadott alapanyagok felét.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
Nehézség
közepes

Bárányhúsból készült ragu

Bárányhúsból készült ragu

Egy ízlettes recept bárányhúsból készült raguja, sütőben, illatos rozmaringgal és fokhagymával spékelve.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
4 h. 10 min.
Nehézség
közepes

Juhtúrós lepény hagymával

Juhtúrós lepény hagymával

Kedvelt sós lepény juhtúróval és hagymával.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
Nehézség
közepes

Virsli zöldséggel és krumplival

Virsli zöldséggel és krumplival

Egy érdekes alternatíva reggelire.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony

Túrós-barackos gombóc

Túrós-barackos gombóc

Nagyon finom, és egyáltalán nem macerás finomság, a szaftos, lédús, aromás sárgabarackkal pedig jobb nem is történhet, mint hogy gombócba rejtjük. Friss és könnyű, egy laza levessel tökéletes nyári ebéd.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes

Cukkini főzelék

Cukkini főzelék

Lágy krémes ízű sűrű tejfölös főzelék cukkiniből, főtt tojással tálalva.

Főzőcske
Jurgason
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
közepes

Tejfölös zöldbab leves

Tejfölös zöldbab leves

Tejfölös zöldbab leves,friss zöldbaból krumplival.A levest ecettel vagy citromlével ízesíthetjük.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
Nehézség
alacsony

Édes savanyú bableves

Édes savanyú bableves

Régi jó klasszikus leves.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
Nehézség
alacsony

Dinsztelt káposzta sertés virslivel

Dinsztelt káposzta sertés virslivel

Finom és a pénztárcát kímélő étel káposztából és sertés virsliből. Köretnek párolt knédlit ajánlunk.

Főzőcske
Jurgason
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes

Szilvás gombóc túrós tésztából

Szilvás gombóc túrós tésztából

Egy klasszikus édesség szilvából.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes

Darából készült tócsni

Darából készült tócsni

Hagyományos étel a szlovák konyhából. Zsír helyett lehet olajban is sütni az ételt, és vegetáriánus finomság lesz belőle.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
nagy

Kakaós-diós tekercs

Kakaós-diós tekercs

Közkedvelt kalács joghurtos kelt tésztából. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes

Húsvéti bárányka

Húsvéti bárányka

A húsvét tradicionális szimbóluma a bárány, melyet most sütemény formájában hozunk el.

Főzőcske
Norika
Az elkészítés ideje
Nehézség
alacsony

Burgonya golyók füstölt hússal töltve

Burgonya golyók füstölt hússal töltve

Egy nagyszerű burgonyás fogás, belül füstölt hússal. Pirított hagymával és savanyú káposztával a legfinomabb.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes

Finom mákos guba

Finom mákos guba

A mákos guba, mákos gubó vagy bobajka eredetileg karácsonyra készített ünnepi étel. Abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben. Mára már egész évben készítik.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
Nehézség
nagy

Káposztás krumpli

Káposztás krumpli

Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
nagy

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés