Túrós nudli

Krumplis tésztából készült nudli, megszórva édes túróval.
recept,recept fotó,burgonya,túró, zsírszegény,Édes ételek,Szlovák receptek,Szezonális receptek
Édes ételek
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
porcukor | 1 39 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 120 428 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
túró, zsírszegény | 230 207 | gramm kcal | |
vaj | 40 294 | gramm kcal |
Recept

2.
A krumplit lágyra lereszeljük.

3.
tojássárgája 1 darab • rétesliszt 100 gramm • só
Hozzáadunk egy tojás sárgáját, lisztet és egy csipetnyi sót.

4.
Lisztel meghintett gyúródeszkán kidolgozzuk a krumplis tésztát.

5.
rétesliszt 20 gramm
Majd a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből hosszú hengert készítünk, amelyeket aztán egy kés segítségével rövidebbekre vagdosunk fel.

6.
A kész nudlikat meghintjük lisztel, hogy ne tapadjanak össze.

7.
Forró vízbe rakjuk. Ha feljönnek a víz felszínére, akkor kiszedjük őket egy szűrő vagy lyukacsos szedőkanál segítségével.



Jó étvágyat!