RECEPTEK

Túrós nudli

Túrós nudli

Krumplis tésztából készült nudli, megszórva édes túróval.

recept,recept fotó,burgonya,túró, zsírszegény,Édes ételek,Szlovák receptek

Édes ételek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya500gramm
porcukor1evőkanál
rétesliszt120gramm
-
tojássárgája1darab
túró, zsírszegény230gramm
vaj40gramm

 

Recept

1. 

burgonya 500 gramm

A krumplit héjával 20 - 25 percig főzzük, hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk.

2. 

A krumplit lágyra lereszeljük.

3. 

tojássárgája 1 darab  rétesliszt 100 gramm 

Hozzáadunk egy tojás sárgáját, lisztet és egy csipetnyi sót.

4. 

Lisztel meghintett gyúródeszkán kidolgozzuk a krumplis tésztát.

5. 

rétesliszt 20 gramm

Majd a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből hosszú hengert készítünk, amelyeket aztán egy kés segítségével rövidebbekre vagdosunk fel.

6. 

A kész nudlikat meghintjük lisztel, hogy ne tapadjanak össze.

7. 

Forró vízbe rakjuk. Ha feljönnek a víz felszínére, akkor kiszedjük őket egy szűrő vagy lyukacsos szedőkanál segítségével.

8. 

vaj 40 gramm

Ezután vajon aranybarnára pirítjuk.

9. 

túró, zsírszegény 230 gramm  porcukor 1 evőkanál

Tálaláskor túróval és cukorral szórjuk meg.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés