Kitűnő sütemény, lágy piskótával, epres keverékkel,lágy pudingos krémmel és tejszínhabbal megtöltve. Megfelelő az ünnepi alkalmakra.
recept,recept fotó,szamócás jam,eper,Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Főzőcske
Adag
35
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
1. Piskóta
tojássárgája 5 darab • kristálycukor 200 gramm • víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter • finomliszt 210 gramm • sütőpor 15 gramm
A tojássárgáját habosra verjük a kristálycukorral együtt. A habverésnél fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a vizet. Hozzáadjuk a sütőporral megkevert lisztet.
2.
tojásfehérje 5 darab • só ¼ teáskanál
A fehérjét felverjük egy kis sóval, és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájához.
3.
A tésztát két fél részre osszuk, kiöntjük egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet tepsibe, és fokozatosan megsütünk két lapot. Előre melegített sütőben sütjük, 180 fokos hőmérsékletnél, úgy 10 percen keresztül.
4.
A megsült szeletet megkenjük epres lekvárral, amelyre a másik sült tészta szeletet helyezünk.
5. Epres massza
szamóca befőtt 800 milliliter • vaníliacukor 2 darab • vaníliás puding -por 2 evőkanál • kristálycukor 3 evőkanál
Az epreket kiöntjük a lével együtt és összetörjük. Hozzáadunk pudingport, kristálycukrot, vanília cukrot és alaposan megkeverjük, majd átöntjük egy bögrébe, és a sűrű kását főzünk belőle.
6.
A meleg kását ráöntjük a piskótára és hagyjuk kihűlni, amíg a kása a korpuszon teljesen meg nem szilárdul.
7. Pudingkrém
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • vaníliás puding -por 40 gramm • vaníliacukor 1 darab • porcukor 4 evőkanál • vaj 250 gramm
A pudingport összekeverjük a vanília cukorral egy kis hideg tejben, majd a többi tejjel együtt sűrű kását főzünk. Néhai keverés mellett hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral együtt habosra keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingos kását. Jól kikeverjük és rárakjuk a kihűlt epres tésztára.
8. Tejszínhabos töltelék
tejszínhab -porból 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter
Hideg tejhez hozzáadjuk a tejszínhab port és felverjük, amíg szilárdabbá nem válik. Majd rákenjük a puding krémre.
9.
A sütemény tetejét kisimítjuk, és villa segítségével díszítő hullámokat készíthetünk rajta. A süteményt eltesszük a hűtőbe, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Jó étvágyat!
csokoládé | - | ||
eper | - | ||
finomliszt | 210 | gramm | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
porcukor | 4 | evőkanál | |
szamóca befőtt | 800 | milliliter | |
szamócás jam | - | ||
só | ¼ | teáskanál | |
sütőpor | 15 | gramm | |
tejszínhab -porból | 2 | darab | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 3 | darab | |
vaníliás puding -por | 2 | evőkanál | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 700 | milliliter |