szakacsreceptek.hu

Menyei epres szeletek

Kitűnő sütemény, lágy piskótával, epres keverékkel,lágy pudingos krémmel és tejszínhabbal megtöltve. Megfelelő az ünnepi alkalmakra.

 

Adag: 35

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Csokoládé
Eper
Finomliszt210gramm
Kristálycukor200gramm
Kristálycukor3evőkanál
Napraforgó olaj100milliliter
Porcukor4evőkanál
Szamóca befőtt800milliliter
Szamócás jam
¼teáskanál
Sütőpor15gramm
Tejszínhab -porból2darab
Tojásfehérje5darab
Tojássárgája5darab
Vaj250gramm
Vaníliacukor3darab
Vaníliás puding -por2evőkanál
Vaníliás puding -por40gramm
Víz100milliliter
Zsírszegény tej 1,5%700milliliter

1. Piskóta

tojássárgája 5 db  kristálycukor 200 g  víz 100 ml  napraforgó olaj 100 ml  finomliszt 210 g  sütőpor 15 g

A tojássárgáját habosra verjük a kristálycukorral együtt. A habverésnél fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a vizet. Hozzáadjuk a sütőporral megkevert lisztet.

Piskóta

2. 

tojásfehérje 5 db   ¼ TK

A fehérjét felverjük egy kis sóval, és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájához.

3. 

A tésztát két fél részre osszuk, kiöntjük egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet tepsibe, és fokozatosan megsütünk két lapot. Előre melegített sütőben sütjük, 180 fokos hőmérsékletnél, úgy 10 percen keresztül.

4. 

szamócás jam

A megsült szeletet megkenjük epres lekvárral, amelyre a másik sült tészta szeletet helyezünk.

5. Epres massza

szamóca befőtt 800 ml  vaníliacukor 2 db  vaníliás puding -por 2 EK  kristálycukor 3 EK

Az epreket kiöntjük a lével együtt és összetörjük. Hozzáadunk pudingport, kristálycukrot, vanília cukrot és alaposan megkeverjük, majd átöntjük egy bögrébe, és a sűrű kását főzünk belőle.

Epres massza

6. 

A meleg kását ráöntjük a piskótára és hagyjuk kihűlni, amíg a kása a korpuszon teljesen meg nem szilárdul.

7. Pudingkrém

zsírszegény tej 1,5% 400 ml  vaníliás puding -por 40 g  vaníliacukor 1 db  porcukor 4 EK  vaj 250 g

A pudingport összekeverjük a vanília cukorral egy kis hideg tejben, majd a többi tejjel együtt sűrű kását főzünk. Néhai keverés mellett hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral együtt habosra keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingos kását. Jól kikeverjük és rárakjuk a kihűlt epres tésztára.

Pudingkrém

8. Tejszínhabos töltelék

tejszínhab -porból 2 db  zsírszegény tej 1,5% 300 ml

Hideg tejhez hozzáadjuk a tejszínhab port és felverjük, amíg szilárdabbá nem válik. Majd rákenjük a puding krémre.

Tejszínhabos töltelék

9. 

A sütemény tetejét kisimítjuk, és villa segítségével díszítő hullámokat készíthetünk rajta. A süteményt eltesszük a hűtőbe, és hagyjuk teljesen kihűlni.

10. 

eper  csokoládé

Kockákra vágjuk,valamint csokoládé reszelékkel és friss eperrel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés