Túrós-barackos gombóc
Nagyon finom, és egyáltalán nem macerás finomság, a szaftos, lédús, aromás sárgabarackkal pedig jobb nem is történhet, mint hogy gombócba rejtjük. Friss és könnyű, egy laza levessel tökéletes nyári ebéd.
recept,recept fotó,sárgabarack ,darabos túró,Édes ételek,Szlovák receptek
Édes ételek
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 250 | gramm | |
finomliszt | - | ||
porcukor | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 160 | gramm | |
sárgabarack | 400 | gramm | |
só | - | ||
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | - | ||
víz | - | ||
zsemlemorzsa | 4 | evőkanál |
Recept
6.
Tésztát dolgozunk ki.
7.
A pihentetett tésztából maréknyi darabokat tépünk, a tenyerünkben kilapogatjuk, ráhelyezünk egy barackot, a tésztát ráhajtogatjuk, és a tenyerünkben gombóccá formázzuk. Lisztben megforgatjuk.
8.
Az elkészített gombócokat...
9.
... óvatosan beleengedjük a forró vízbe.
10.
Miután fel úsztak a tetejére (10 perc ), még 5 percig főzzük.
11.
Majd szűrőkanállal kiemeljük és lecsöpögtetjük a gombócokat.
12.
zsemlemorzsa 4 evőkanál
A pirított morzsához egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk benne a zsemlemorzsát,
14.
Ha nem magoztuk ki a barackokat akkor most ki szedhetjük a magokat.
Jó étvágyat!