szakacsreceptek.hu

Túrós-barackos gombóc

    

Nagyon finom, és egyáltalán nem macerás finomság, a szaftos, lédús, aromás sárgabarackkal pedig jobb nem is történhet, mint hogy gombócba rejtjük. Friss és könnyű, egy laza levessel tökéletes nyári ebéd.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
darabos túró250gramm
finomliszt-
porcukor2evőkanál
rétesliszt160gramm
sárgabarack 400gramm
-
1csipet
tyúk tojás1darab
vaj-
víz-
zsemlemorzsa4evőkanál

1. 

víz 

Egy fazékban vizet forralunk, picit sózzuk.

2. 

sárgabarack  400 gramm

A barackokat kimagozzuk, megmossuk.

3. 

rétesliszt 160 gramm   1 csipet

Egy tálba lisztet szórunk, egy csipetnyi sót adunk hozzá.

4. 

darabos túró 250 gramm

Hozzáadjuk a túrót...

5. 

tyúk tojás 1 darab

...és a tojást.

6. 

Tésztát dolgozunk ki.

7. 

finomliszt

A pihentetett tésztából maréknyi darabokat tépünk, a tenyerünkben kilapogatjuk, ráhelyezünk egy barackot, a tésztát ráhajtogatjuk, és a tenyerünkben gombóccá formázzuk. Lisztben megforgatjuk.

8. 

Az elkészített gombócokat...

9. 

... óvatosan beleengedjük a forró vízbe.

10. 

Miután fel úsztak a tetejére (10 perc ), még 5 percig főzzük.

11. 

Majd szűrőkanállal kiemeljük és lecsöpögtetjük a gombócokat.

12. 

zsemlemorzsa 4 evőkanál

A pirított morzsához egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk benne a zsemlemorzsát,

13. 

porcukor 2 evőkanál

Végén 2 evőkanál cukrot adunk hozzá.

14. 

Ha nem magoztuk ki a barackokat akkor most ki szedhetjük a magokat.

15. 

vaj

A gombócokat a fahéjas pirított morzsával meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés