szakacsreceptek.hu

Gömöri pirogok

    

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
darabos túró150gramm
finomliszt500gramm
napraforgó olaj50liter
piros paprika, őrölt1teáskanál
savanyított tej250milliliter
szódabikarbóna1teáskanál
1teáskanál
-
tejföl (14-18%)150milliliter
tyúk tojás2darab
víz100milliliter

1. 

finomliszt 500 gramm  víz 100 milliliter   1 teáskanál  savanyított tej 250 milliliter  szódabikarbóna 1 teáskanál

Lisztből, sóból, vízből, szódabikarbónából és savanyított tejből lágy tésztát készítünk.

2. 

darabos túró 150 gramm  tyúk tojás 2 darab  piros paprika, őrölt 1 teáskanál 

Egy kisebb tálban túrót keverünk el tojással, pirospaprikát adunk hozzá, majd összekeverjük. Sózzuk.

3. 

finomliszt

Liszttel meghintett gyúródeszkán a tésztát kinyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, amelyeket aztán megtöltünk a túrós masszával. A négyzet két ellentétes szélét összefogjuk, és a szélein az ujjunk vagy villa segítségével összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne fusson ki belőle.

4. 

napraforgó olaj 50 liter  tejföl (14-18%) 150 milliliter

A háromszögeket forró olajban aranysárgára sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés