szakacsreceptek.hu

Gömöri pirogok

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Darabos túró150gramm
Finomliszt500gramm
Napraforgó olaj50liter
Piros paprika, őrölt1teáskanál
Savanyított tej250milliliter
Szódabikarbóna1teáskanál
1teáskanál
g
Tejföl (14-18%)150milliliter
Tyúk tojás2darab
Víz100milliliter

1. 

finomliszt 500 g  víz 100 ml   1 TK  savanyított tej 250 ml  szódabikarbóna 1 TK

Lisztből, sóból, vízből, szódabikarbónából és savanyított tejből lágy tésztát készítünk.

2. 

darabos túró 150 g  tyúk tojás 2 db  piros paprika, őrölt 1 TK 

Egy kisebb tálban túrót keverünk el tojással, pirospaprikát adunk hozzá, majd összekeverjük. Sózzuk.

3. 

finomliszt

Liszttel meghintett gyúródeszkán a tésztát kinyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, amelyeket aztán megtöltünk a túrós masszával. A négyzet két ellentétes szélét összefogjuk, és a szélein az ujjunk vagy villa segítségével összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne fusson ki belőle.

4. 

napraforgó olaj 50 l  tejföl (14-18%) 150 ml

A háromszögeket forró olajban aranysárgára sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés