Mogyorós kalácskák

Egyszerű, tojás nélküli mogyorós kalács.
recept,recept fotó,mogyoróvaj,pörkölt földimogyoró nem sózott,Kalácsok,Karácsony
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 200 190 | gramm kcal | |
kakaó | 0 ?? | kcal | |
kakaó | 1 16 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 100 402 | gramm kcal | |
mogyoróvaj | 120 778 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 60 351 | gramm kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 64 | milliliter kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 2 20 | evőkanál kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
banán 200 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • kristálycukor 100 gramm • mogyoróvaj 120 gramm • rétesliszt 100 gramm
A banánt, tejet, cukrot és mogyoró vajat egy botmixer segítségével jól összemixelünk. Hozzákeverjük a lisztet.

2.
vaj • kakaó • pörkölt földimogyoró nem sózott 60 gramm
Egy kisebb formát (18x27 cm) kivajazunk és lisztel meghintünk. A diót apróra vágjuk és beleszórjuk a formába. Majd egyenletesen rá öntjük a tészta 2/3.

3.
kakaó 1 teáskanál • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál
A maradék tésztába kakaóo és egy kevés tejet keverünk.

4.
Majd rá öntjük a tésztára a formában .

5.
15 percig 170°C fokon sütjük.

6.
A kalácsot kiborítjuk. Megszórjuk porcukorral és szeleteljük. Egy forma segítségével vághatunk ki belőle különböző formákat is.

Jó étvágyat!