Tejszínes lencseleves édeskrumplival

A közkedvelt lencseleves tápláló értékű és lágy édeskés ízű lesz az édeskrumpli hozzáadásával. Főleg a gyerekek fogják nagyon szeretni.
recept,recept fotó,édesburgonya,lencse konzerv,Levesek hüvelyesekből,Receptek babáknak
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 2 7 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 1 18 | teáskanál kcal | |
főzőtejszín | 500 800 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
lencse konzerv | 300 231 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
vaj | 30 221 | gramm kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal | |
édesburgonya | 300 186 | gramm kcal |
Recept
1.
édesburgonya 300 gramm • víz 300 milliliter
A batátát, azaz az édesburgonyát megmossuk, megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. Sós vízben 10 percig főzzük.


3.
főzőtejszín 500 milliliter • finomliszt 1 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál
Habarást készítünk, főzőtejszínből és lisztből amit a levesbe öntünk. Összekeverjük, cukrot adunk hozzá és felforraljuk.




7.
...és belekeverjük a levesbe.

Jó étvágyat!