szakacsreceptek.hu

Tejszínes lencseleves édeskrumplival

    

A közkedvelt lencseleves tápláló értékű és lágy édeskés ízű lesz az édeskrumpli hozzáadásával. Főleg a gyerekek fogják nagyon szeretni.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citromlé2evőkanál
finomliszt1teáskanál
főzőtejszín500milliliter
kristálycukor1teáskanál
lencse konzerv300gramm
petrezselyem zöldje-
vaj30gramm
víz300milliliter
édesburgonya300gramm

1. 

édesburgonya 300 gramm  víz 300 milliliter

A batátát, azaz az édesburgonyát megmossuk, megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. Sós vízben 10 percig főzzük.

2. 

lencse konzerv 300 gramm

Miután az édesburgonya megfőtt hozzá adjuk a leszűrt lencsét.

3. 

főzőtejszín 500 milliliter  finomliszt 1 teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál

Habarást készítünk, főzőtejszínből és lisztből amit a levesbe öntünk. Összekeverjük, cukrot adunk hozzá és felforraljuk.

4. 

citromlé 2 evőkanál

Levesszük a tűzről és citromlevet adunk hozzá.

5. 

vaj 30 gramm

Egy kevés vajat keverünk bele.

6. 

petrezselyem zöldje

A petrezselyem zöldjét apróra vágjuk...

7. 

...és belekeverjük a levesbe.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés