Tejszínes lencseleves édeskrumplival
A közkedvelt lencseleves tápláló értékű és lágy édeskés ízű lesz az édeskrumpli hozzáadásával. Főleg a gyerekek fogják nagyon szeretni.
recept,recept fotó,édesburgonya,lencse konzerv,Levesek hüvelyesekből,Receptek babáknak
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 2 | evőkanál | |
finomliszt | 1 | teáskanál | |
főzőtejszín | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
lencse konzerv | 300 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
vaj | 30 | gramm | |
víz | 300 | milliliter | |
édesburgonya | 300 | gramm |
Recept
1.
édesburgonya 300 gramm • víz 300 milliliter
A batátát, azaz az édesburgonyát megmossuk, megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. Sós vízben 10 percig főzzük.
3.
főzőtejszín 500 milliliter • finomliszt 1 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál
Habarást készítünk, főzőtejszínből és lisztből amit a levesbe öntünk. Összekeverjük, cukrot adunk hozzá és felforraljuk.
7.
...és belekeverjük a levesbe.
Jó étvágyat!