RECEPTEK

Gulyás hüvelyesekből kolbásszal

Gulyás hüvelyesekből kolbásszal

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Sűrű leves tízóraira, tele egészséges hüvelyesekkel és nem éppen egészséges kolbásszal :)

recept,recept fotó,kolbász,lencse konzerv,fehér bab konzerv,csicsereborsó konzerv,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

8

Adag tömege

471 g

Adag energiatartalma

311 kcal

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

250

230

gramm

kcal

csicsereborsó konzerv

300

375

gramm

kcal

fehér bab konzerv

300

285

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

finomliszt

50

174

gramm

kcal

hagyma

250

110

gramm

kcal

kolbász

250

778

gramm

kcal

köménymag, darált

½

9

teáskanál

kcal

lencse konzerv

300

231

gramm

kcal

petrezselyem zöldje

30

14

gramm

kcal

sertészsír

30

269

gramm

kcal

víz

2

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

hagyma 250 gramm  sertészsír 30 gramm

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és zsírban megpirítjuk (10 perc).

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és...

2. 

burgonya 250 gramm  kolbász 250 gramm

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk apró kockákra, és adjuk hozzá a hagymához a felszeletelt kolbásszal együtt. Folyamatos keverés mellett 5 percig együtt sütjük.

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk apró...

3. 

fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  víz 1.5 liter

Adjunk hozzá sót, borsot és a köménymagot. Öntsünk hozzá forró vizet, keverjük össze és főzzük 15 percig.

Adjunk hozzá sót, borsot és a köménymagot....

4. 

lencse konzerv 300 gramm

Fokozatosan keverjük hozzá a sterilizált hüvelyeseket a leve nélkül: lencsét ...

Fokozatosan keverjük hozzá a sterilizált...

5. 

fehér bab konzerv 300 gramm

...babot...

...babot......

6. 

csicsereborsó konzerv 300 gramm

... és a csicseriborsót (ha száraz hüvelyesekből főzzük a levest, először meg kell őket főzni, ami meghosszabbítja az általános elkészítést). Hagyjuk felforralni és sűrítsük be a levest ...

... és a csicseriborsót (ha száraz...

7. 

finomliszt 50 gramm  víz ½ liter

... kevés liszttel amelyet hideg vízben elkevertünk.

... kevés liszttel amelyet hideg vízben...

8. 

petrezselyem zöldje 30 gramm

Végül a gulyáshoz keverjük a frissen vágott petrezselymet. (A sterilizált hüvelyesek maradékait egy mikrotén zacskóban tároljuk és lefagyasztjuk. Ez a legjobb módja a későbbi felhasználásnak.)

Végül a gulyáshoz keverjük a frissen vágott...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés