szakacsreceptek.hu

Gulyás hüvelyesekből kolbásszal

Gulyás hüvelyesekből kolbásszal

    

Sűrű leves tízóraira, tele egészséges hüvelyesekkel és nem éppen egészséges kolbásszal :)

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

hagyma 250 gramm  sertészsír 30 gramm

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és zsírban megpirítjuk (10 perc).

2. 

burgonya 250 gramm  kolbász 250 gramm

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk apró kockákra, és adjuk hozzá a hagymához a felszeletelt kolbásszal együtt. Folyamatos keverés mellett 5 percig együtt sütjük.

3. 

fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  víz 1.5 liter

Adjunk hozzá sót, borsot és a köménymagot. Öntsünk hozzá forró vizet, keverjük össze és főzzük 15 percig.

4. 

lencse konzerv 300 gramm

Fokozatosan keverjük hozzá a sterilizált hüvelyeseket a leve nélkül: lencsét ...

5. 

fehér bab konzerv 300 gramm

...babot...

6. 

csicsereborsó konzerv 300 gramm

... és a csicseriborsót (ha száraz hüvelyesekből főzzük a levest, először meg kell őket főzni, ami meghosszabbítja az általános elkészítést). Hagyjuk felforralni és sűrítsük be a levest ...

7. 

finomliszt 50 gramm  víz ½ liter

... kevés liszttel amelyet hideg vízben elkevertünk.

8. 

petrezselyem zöldje 30 gramm

Végül a gulyáshoz keverjük a frissen vágott petrezselymet. (A sterilizált hüvelyesek maradékait egy mikrotén zacskóban tároljuk és lefagyasztjuk. Ez a legjobb módja a későbbi felhasználásnak.)

Jó étvágyat!

burgonya250gramm
csicsereborsó konzerv300gramm
fehér bab konzerv300gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt50gramm
hagyma250gramm
kolbász250gramm
köménymag, darált½teáskanál
lencse konzerv300gramm
petrezselyem zöldje30gramm
sertészsír30gramm
víz2liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés