Gulyás hüvelyesekből kolbásszal
![Gulyás hüvelyesekből kolbásszal](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001005/img_hu_4x3/gulyas-huvelyesekbol-kolbasszal_00180.jpg)
Sűrű leves tízóraira, tele egészséges hüvelyesekkel és nem éppen egészséges kolbásszal :)
recept,recept fotó,kolbász,lencse konzerv,fehér bab konzerv,csicsereborsó konzerv,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
csicsereborsó konzerv | 300 | gramm | |
fehér bab konzerv | 300 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 50 | gramm | |
hagyma | 250 | gramm | |
kolbász | 250 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
lencse konzerv | 300 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 30 | gramm | |
sertészsír | 30 | gramm | |
víz | 2 | liter |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • sertészsír 30 gramm
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és zsírban megpirítjuk (10 perc).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5798w.jpg)
2.
burgonya 250 gramm • kolbász 250 gramm
Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk apró kockákra, és adjuk hozzá a hagymához a felszeletelt kolbásszal együtt. Folyamatos keverés mellett 5 percig együtt sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5799w.jpg)
3.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • víz 1.5 liter
Adjunk hozzá sót, borsot és a köménymagot. Öntsünk hozzá forró vizet, keverjük össze és főzzük 15 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5800w.jpg)
4.
lencse konzerv 300 gramm
Fokozatosan keverjük hozzá a sterilizált hüvelyeseket a leve nélkül: lencsét ...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5802w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5801w.jpg)
6.
csicsereborsó konzerv 300 gramm
... és a csicseriborsót (ha száraz hüvelyesekből főzzük a levest, először meg kell őket főzni, ami meghosszabbítja az általános elkészítést). Hagyjuk felforralni és sűrítsük be a levest ...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5803w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5804w.jpg)
8.
petrezselyem zöldje 30 gramm
Végül a gulyáshoz keverjük a frissen vágott petrezselymet. (A sterilizált hüvelyesek maradékait egy mikrotén zacskóban tároljuk és lefagyasztjuk. Ez a legjobb módja a későbbi felhasználásnak.)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5805w.jpg)
Jó étvágyat!