Gulyás hüvelyesekből kolbásszal

Sűrű leves tízóraira, tele egészséges hüvelyesekkel és nem éppen egészséges kolbásszal :)
recept,recept fotó,kolbász,lencse konzerv,fehér bab konzerv,csicsereborsó konzerv,Levesek hüvelyesekből,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
471 g
Adag energiatartalma
311 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 230 | gramm kcal | |
csicsereborsó konzerv | 300 375 | gramm kcal | |
fehér bab konzerv | 300 285 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 50 174 | gramm kcal | |
hagyma | 250 110 | gramm kcal | |
kolbász | 250 778 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
lencse konzerv | 300 231 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 30 14 | gramm kcal | |
sertészsír | 30 269 | gramm kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • sertészsír 30 gramm
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és zsírban megpirítjuk (10 perc).

2.
burgonya 250 gramm • kolbász 250 gramm
Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk apró kockákra, és adjuk hozzá a hagymához a felszeletelt kolbásszal együtt. Folyamatos keverés mellett 5 percig együtt sütjük.

3.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • víz 1.5 liter
Adjunk hozzá sót, borsot és a köménymagot. Öntsünk hozzá forró vizet, keverjük össze és főzzük 15 percig.

4.
lencse konzerv 300 gramm
Fokozatosan keverjük hozzá a sterilizált hüvelyeseket a leve nélkül: lencsét ...


6.
csicsereborsó konzerv 300 gramm
... és a csicseriborsót (ha száraz hüvelyesekből főzzük a levest, először meg kell őket főzni, ami meghosszabbítja az általános elkészítést). Hagyjuk felforralni és sűrítsük be a levest ...


8.
petrezselyem zöldje 30 gramm
Végül a gulyáshoz keverjük a frissen vágott petrezselymet. (A sterilizált hüvelyesek maradékait egy mikrotén zacskóban tároljuk és lefagyasztjuk. Ez a legjobb módja a későbbi felhasználásnak.)

Jó étvágyat!