Lencseleves pirított kényér szeletekkel.

Finom, vajas ízű, egészséges zöldségekkel teli leves. Fokhagymás krutonnal és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
recept,recept fotó,burgonya,burgonya,lencse konzerv,toast kenyér,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 0 ?? | kcal | |
lencse konzerv | 500 385 | gramm kcal | |
répa | 150 68 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
toast kenyér | 0 ?? | kcal | |
vaj | 1 111 | evőkanál kcal | |
víz | 1500 0 | milliliter kcal | |
vöröshagyma | 100 40 | gramm kcal |
Recept
1.
vaj 1 evőkanál • vöröshagyma 100 gramm
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és olvasztott vajon üvegesen megsütjük.

2.
répa 150 gramm • burgonya 300 gramm
Megtisztítjuk a sárgarépát és a burgonyát. A burgonyát vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát durván reszeljük le, adjuk a hagymához, és egy ideig mindent együtt pirítsunk meg.

3.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 1500 milliliter
Sózzuk és fűszerezzük a zöldségeket. Öntsük hozzá a húslevest (vizet). Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul - körülbelül 20 percig a forrás után.


5.
burgonya 200 gramm
A burgonyát megtisztítjuk és finomra reszeljük. Adjuk hozzá a leveshez és forraljuk fel..

6. Foghagymás pirított kenyér szeletek
A leves betét elkészítésének legegyszerűbb módja a kenyérpirító. Pirítsuk meg a toast kenyeret, és kenjük meg még forrón mindkét oldalát egy gerezd fokhagymával.

7.
Miután a kenyér kihűlt szeleteljük fel kis kockákra.

Jó étvágyat!