szakacsreceptek.hu

Lencseleves pirított kényér szeletekkel.

Lencseleves pirított kényér szeletekkel.

    

Finom, vajas ízű, egészséges zöldségekkel teli leves. Fokhagymás krutonnal és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

vaj 1 evőkanál  vöröshagyma 100 gramm

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és olvasztott vajon üvegesen megsütjük.

2. 

répa 150 gramm  burgonya 300 gramm

Megtisztítjuk a sárgarépát és a burgonyát. A burgonyát vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát durván reszeljük le, adjuk a hagymához, és egy ideig mindent együtt pirítsunk meg.

3. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  víz 1500 milliliter

Sózzuk és fűszerezzük a zöldségeket. Öntsük hozzá a húslevest (vizet). Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul - körülbelül 20 percig a forrás után.

4. 

lencse konzerv 500 gramm

A leveshez hozzáadjuk a lencse konzervet.

5. 

burgonya 200 gramm

A burgonyát megtisztítjuk és finomra reszeljük. Adjuk hozzá a leveshez és forraljuk fel..

6. Foghagymás pirított kenyér szeletek

toast kenyér  fokhagyma

A leves betét elkészítésének legegyszerűbb módja a kenyérpirító. Pirítsuk meg a toast kenyeret, és kenjük meg még forrón mindkét oldalát egy gerezd fokhagymával.

Foghagymás pirított kenyér szeletek

7. 

Miután a kenyér kihűlt szeleteljük fel kis kockákra.

Jó étvágyat!

burgonya500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma-
lencse konzerv500gramm
répa150gramm
1teáskanál
toast kenyér-
vaj1evőkanál
víz1500milliliter
vöröshagyma100gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés