RECEPTEK

Lencseleves pirított kényér szeletekkel.

Lencseleves pirított kényér szeletekkel.

Finom, vajas ízű, egészséges zöldségekkel teli leves. Fokhagymás krutonnal és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

recept,recept fotó,burgonya,burgonya,lencse konzerv,toast kenyér,Levesek hüvelyesekből

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma-
lencse konzerv500gramm
répa150gramm
1teáskanál
toast kenyér-
vaj1evőkanál
víz1500milliliter
vöröshagyma100gramm

 

Recept

1. 

vaj 1 evőkanál  vöröshagyma 100 gramm

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és olvasztott vajon üvegesen megsütjük.

2. 

répa 150 gramm  burgonya 300 gramm

Megtisztítjuk a sárgarépát és a burgonyát. A burgonyát vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát durván reszeljük le, adjuk a hagymához, és egy ideig mindent együtt pirítsunk meg.

3. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  víz 1500 milliliter

Sózzuk és fűszerezzük a zöldségeket. Öntsük hozzá a húslevest (vizet). Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul - körülbelül 20 percig a forrás után.

4. 

lencse konzerv 500 gramm

A leveshez hozzáadjuk a lencse konzervet.

5. 

burgonya 200 gramm

A burgonyát megtisztítjuk és finomra reszeljük. Adjuk hozzá a leveshez és forraljuk fel..

6. Foghagymás pirított kenyér szeletek

toast kenyér  fokhagyma

A leves betét elkészítésének legegyszerűbb módja a kenyérpirító. Pirítsuk meg a toast kenyeret, és kenjük meg még forrón mindkét oldalát egy gerezd fokhagymával.

7. 

Miután a kenyér kihűlt szeleteljük fel kis kockákra.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit