szakacsreceptek.hu

Diós krémes sütemény

    

Csupa dió és ez a habos krém, valami fenséges! Alig van vele munka, így érdemes készíteni belőle egy nagy adagot!

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
darás liszt100gramm
dió, darált80gramm
finomliszt20gramm
porcukor320gramm
sütőpor8gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
tyúk tojás4darab
vaj200gramm
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. 

tyúk tojás 4 darab  porcukor 40 gramm

A tojásokat a cukorral együtt habosra keverjük.

2. 

darás liszt 100 gramm  dió, darált 80 gramm  sütőpor 8 gramm

Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a diót. Az egészet alaposan összekeverjük.

3. 

A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük.

4. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

vaj 200 gramm  porcukor 150 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

6. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  tojássárgája 4 darab  finomliszt 20 gramm

Pudingot készítünk, tejben összekeverjük a sárgákat és a lisztet.

7. 

A pudingot hűlni hagyjuk.

8. 

A pudinghoz hozzákeverjük a vajas krémet és az egészet jól összekeverjük.

9. 

porcukor 130 gramm  tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjét cukorral gőz felett felverjük. Hűlni hagyjuk.

10. 

A kihűlt piskótára rákenjük a vajas krémet és a tetejére a habot.

11. 

A süteményt megszórjuk az őrölt dióval.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés