Diós krémes sütemény
Csupa dió és ez a habos krém, valami fenséges! Alig van vele munka, így érdemes készíteni belőle egy nagy adagot!
recept,recept fotó,dió, darált,vaj,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 100 | gramm | |
dió, darált | 80 | gramm | |
finomliszt | 20 | gramm | |
porcukor | 320 | gramm | |
sütőpor | 8 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept

2.
darás liszt 100 gramm • dió, darált 80 gramm • sütőpor 8 gramm
Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a diót. Az egészet alaposan összekeverjük.

3.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük.

4.
10 percig 180°C fokon sütjük.

6.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tojássárgája 4 darab • finomliszt 20 gramm
Pudingot készítünk, tejben összekeverjük a sárgákat és a lisztet.

7.
A pudingot hűlni hagyjuk.

8.
A pudinghoz hozzákeverjük a vajas krémet és az egészet jól összekeverjük.

9.
porcukor 130 gramm • tojásfehérje 4 darab
A tojásfehérjét cukorral gőz felett felverjük. Hűlni hagyjuk.

10.
A kihűlt piskótára rákenjük a vajas krémet és a tetejére a habot.

11.
A süteményt megszórjuk az őrölt dióval.

Jó étvágyat!