Csupa dió és ez a habos krém, valami fenséges! Alig van vele munka, így érdemes készíteni belőle egy nagy adagot!
recept,recept fotó,dió, darált,vaj,Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
20
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
2.
darás liszt 100 gramm • dió, darált 80 gramm • sütőpor 8 gramm
Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a diót. Az egészet alaposan összekeverjük.
3.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük.
4.
10 percig 180°C fokon sütjük.
6.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tojássárgája 4 darab • finomliszt 20 gramm
Pudingot készítünk, tejben összekeverjük a sárgákat és a lisztet.
7.
A pudingot hűlni hagyjuk.
8.
A pudinghoz hozzákeverjük a vajas krémet és az egészet jól összekeverjük.
9.
porcukor 130 gramm • tojásfehérje 4 darab
A tojásfehérjét cukorral gőz felett felverjük. Hűlni hagyjuk.
10.
A kihűlt piskótára rákenjük a vajas krémet és a tetejére a habot.
11.
A süteményt megszórjuk az őrölt dióval.
Jó étvágyat!
darás liszt | 100 | gramm | |
dió, darált | 80 | gramm | |
finomliszt | 20 | gramm | |
porcukor | 320 | gramm | |
sütőpor | 8 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |