RECEPTEK

Rumos diós-kakaós szelet

Rumos diós-kakaós szelet

recept,recept fotó,dió, darált,dió, darált,rum,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés100gramm
darás liszt-
darás liszt60gramm
dió, darált410gramm
kakaó40gramm
porcukor60
porcukor180gramm
ribizli lekvár60gramm
rum170milliliter
sütőpor10gramm
tojásfehérje3darab
tojássárgája7darab
vaj260gramm
vaj-

 

Recept

1. Piskóta

vaj 80 gramm  porcukor 60  tojássárgája 3 darab

A vajat cukorral és tojássárgájával keverjük ki.

A vajat cukorral és tojássárgájával keverjük...

2. 

dió, darált 60 gramm  kakaó 10 gramm

Belekeverjük a darált diót, kakaót...

Belekeverjük a darált diót, kakaót......

3. 

darás liszt 60 gramm  sütőpor 10 gramm

... lisztet sütőporral.

... lisztet sütőporral....

4. 

tojásfehérje 3 darab

Végül fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készített kemény habot.

Végül fokozatosan belekeverjük a fehérjéből...

5. 

vaj  darás liszt

A tésztát lisztel meghintett zsiradékkal kikent sütőlapra (25x25cm) öntjük. 180°C-on kb 12 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.

A tésztát lisztel meghintett zsiradékkal kikent...

6. Rumos diós töltelék

dió, darált 350 gramm  porcukor 120 gramm  rum 170 milliliter  vaj 30 gramm

A darált diót összekeverjük a cukorral és leöntjük rummal. Hozzáadunk egy kis olvasztott vajat és összekeverjük.

A darált diót összekeverjük a cukorral és...

7. 

ribizli lekvár 60 gramm

A piskótára pikánsabb dzsemet kenünk - például ribizlis, de kenhetünk sárgabarackosat is. Néhány receptben sárgabarack befőtt rakása a piskótára is szerepel. Ha Ön is hallgat ezekre a receptekre semmit sem ronthat el. A sütemény magasabb és ízletesebb lesz. Ebben a receptben nem használtunk sárgabarack befőttet.

A piskótára pikánsabb dzsemet kenünk -...

8. 

A dzsemre rákenjük a diós tölteléket...

A dzsemre rákenjük a diós tölteléket......

9. 

.. majd elsimítjuk.

.. majd elsimítjuk....

10. Kakaós krém

tojássárgája 4 darab  porcukor 60 gramm  kakaó 30 gramm

Vízfürdőben habosra kikeverjük a tojássárgáját cukorral és kakaóval.

Vízfürdőben habosra kikeverjük a...

11. 

vaj 150 gramm

Hagyjuk lehűlni, majd puha vajat adunk hozzá.

Hagyjuk lehűlni, majd puha vajat adunk hozzá....

12. 

Lágy krémet készítünk belőle.

Lágy krémet készítünk belőle....

13. 

A kakaós krémet rákenjük a diós töltelékre.

A kakaós krémet rákenjük a diós töltelékre....

14. 

Lehűtjük és fél órára hűvös hűvös helyen pihentetjük.

Lehűtjük és fél órára hűvös hűvös helyen...

15. Csokoládés máz

cukrász öntet, csokoládés 100 gramm

A csokoládét felolvasztjuk és megkenjük vele a süteményt.

A csokoládét felolvasztjuk és megkenjük vele a...

16. 

Amikor a máz már kicsit szilárd, kijelöljük rajta az egyes szeleteket, hogy majd könnyebb legyen felvágni. Ezután a süteményt néhány (3-4) órát hűvös helyen pihentetjük, és ezután felvágjuk.

Amikor a máz már kicsit szilárd, kijelöljük...

17. 

Ha a máz teljesen szilárd, akkor forróvízbe mártogatott késsel vágjuk. Szeletelésnél a csokoládéra nem nyomjuk rá a kést, csak lágyan rátesszük, és megvárjuk, amíg a csokoládé elolvad alatta.

Ha a máz teljesen szilárd, akkor forróvízbe...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés