Rumos diós-kakaós szelet

recept,recept fotó,dió, darált,dió, darált,rum,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 100 587 | gramm kcal | |
darás liszt | 0 ?? | kcal | |
darás liszt | 60 210 | gramm kcal | |
dió, darált | 410 2764 | gramm kcal | |
kakaó | 40 123 | gramm kcal | |
porcukor | 60 ?? | kcal | |
porcukor | 180 699 | gramm kcal | |
ribizli lekvár | 60 ?? | gramm kcal | |
rum | 170 407 | milliliter kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 7 399 | darab kcal | |
vaj | 260 1909 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Piskóta
vaj 80 gramm • porcukor 60 • tojássárgája 3 darab
A vajat cukorral és tojássárgájával keverjük ki.




5.
A tésztát lisztel meghintett zsiradékkal kikent sütőlapra (25x25cm) öntjük. 180°C-on kb 12 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.

6. Rumos diós töltelék
dió, darált 350 gramm • porcukor 120 gramm • rum 170 milliliter • vaj 30 gramm
A darált diót összekeverjük a cukorral és leöntjük rummal. Hozzáadunk egy kis olvasztott vajat és összekeverjük.

7.
ribizli lekvár 60 gramm
A piskótára pikánsabb dzsemet kenünk - például ribizlis, de kenhetünk sárgabarackosat is. Néhány receptben sárgabarack befőtt rakása a piskótára is szerepel. Ha Ön is hallgat ezekre a receptekre semmit sem ronthat el. A sütemény magasabb és ízletesebb lesz. Ebben a receptben nem használtunk sárgabarack befőttet.

8.
A dzsemre rákenjük a diós tölteléket...

9.
.. majd elsimítjuk.

10. Kakaós krém
tojássárgája 4 darab • porcukor 60 gramm • kakaó 30 gramm
Vízfürdőben habosra kikeverjük a tojássárgáját cukorral és kakaóval.


12.
Lágy krémet készítünk belőle.

13.
A kakaós krémet rákenjük a diós töltelékre.

14.
Lehűtjük és fél órára hűvös hűvös helyen pihentetjük.

15. Csokoládés máz
cukrász öntet, csokoládés 100 gramm
A csokoládét felolvasztjuk és megkenjük vele a süteményt.

16.
Amikor a máz már kicsit szilárd, kijelöljük rajta az egyes szeleteket, hogy majd könnyebb legyen felvágni. Ezután a süteményt néhány (3-4) órát hűvös helyen pihentetjük, és ezután felvágjuk.

17.
Ha a máz teljesen szilárd, akkor forróvízbe mártogatott késsel vágjuk. Szeletelésnél a csokoládéra nem nyomjuk rá a kést, csak lágyan rátesszük, és megvárjuk, amíg a csokoládé elolvad alatta.

Jó étvágyat!