Rumos diós-kakaós szelet
recept,recept fotó,dió, darált,dió, darált,rum,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 100 | gramm | |
darás liszt | - | ||
darás liszt | 60 | gramm | |
dió, darált | 410 | gramm | |
kakaó | 40 | gramm | |
porcukor | 60 | ||
porcukor | 180 | gramm | |
ribizli lekvár | 60 | gramm | |
rum | 170 | milliliter | |
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 7 | darab | |
vaj | 260 | gramm | |
vaj | - |
Recept
1. Piskóta
vaj 80 gramm • porcukor 60 • tojássárgája 3 darab
A vajat cukorral és tojássárgájával keverjük ki.
5.
A tésztát lisztel meghintett zsiradékkal kikent sütőlapra (25x25cm) öntjük. 180°C-on kb 12 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.
6. Rumos diós töltelék
dió, darált 350 gramm • porcukor 120 gramm • rum 170 milliliter • vaj 30 gramm
A darált diót összekeverjük a cukorral és leöntjük rummal. Hozzáadunk egy kis olvasztott vajat és összekeverjük.
7.
ribizli lekvár 60 gramm
A piskótára pikánsabb dzsemet kenünk - például ribizlis, de kenhetünk sárgabarackosat is. Néhány receptben sárgabarack befőtt rakása a piskótára is szerepel. Ha Ön is hallgat ezekre a receptekre semmit sem ronthat el. A sütemény magasabb és ízletesebb lesz. Ebben a receptben nem használtunk sárgabarack befőttet.
8.
A dzsemre rákenjük a diós tölteléket...
9.
.. majd elsimítjuk.
10. Kakaós krém
tojássárgája 4 darab • porcukor 60 gramm • kakaó 30 gramm
Vízfürdőben habosra kikeverjük a tojássárgáját cukorral és kakaóval.
12.
Lágy krémet készítünk belőle.
13.
A kakaós krémet rákenjük a diós töltelékre.
14.
Lehűtjük és fél órára hűvös hűvös helyen pihentetjük.
15. Csokoládés máz
cukrász öntet, csokoládés 100 gramm
A csokoládét felolvasztjuk és megkenjük vele a süteményt.
16.
Amikor a máz már kicsit szilárd, kijelöljük rajta az egyes szeleteket, hogy majd könnyebb legyen felvágni. Ezután a süteményt néhány (3-4) órát hűvös helyen pihentetjük, és ezután felvágjuk.
17.
Ha a máz teljesen szilárd, akkor forróvízbe mártogatott késsel vágjuk. Szeletelésnél a csokoládéra nem nyomjuk rá a kést, csak lágyan rátesszük, és megvárjuk, amíg a csokoládé elolvad alatta.
Jó étvágyat!