Kókuszos ostyaszelet

Egyszerű sütés nélküli finomság a hétvégi vendégek számára.
recept,recept fotó,kókusz reszelék,kókusz reszelék,tortaostya,fehércsokoládé,Sütemények,Sütés nélküli
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
| fehércsokoládé | 100 539 | gramm kcal | |
| kókusz reszelék | 150 1040 | gramm kcal | |
| kókusz reszelék | 0 ?? | kcal | |
| narancslé | 100 45 | milliliter kcal | |
| piskóta | 100 397 | gramm kcal | |
| porcukor | 120 466 | gramm kcal | |
| sárgabarack lekvár | 120 234 | gramm kcal | |
| teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 170 109 | milliliter kcal | |
| tortaostya | 4 ?? | darab kcal | |
| vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
| vaníliacukor | 2 37 | teáskanál kcal |
Recept
1. Kókuszos krém
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 170 milliliter • vaníliacukor 2 teáskanál • kókusz reszelék 150 gramm
A tejet és vanília cukrot felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a kókuszreszeléket és hagyjuk kihűlni.

3.
tortaostya 4 darab • sárgabarack lekvár 120 gramm • narancslé 100 milliliter
Két ostyalapot (kb 15x35cm) megkenünk lekvárral, majd rátesszük a másik két tiszta ostyalapot. Narancslevet facsarunk ki.

4.
A munkalapra az egyik ostyalap párt helyezzük, és megkenjük az elkészített kókuszos krém felével.


6.
A piskótákra a krém másik felét kenjük.

7.
A tetejére ráhelyezzük a másik ostyapárt. Az egészet lepréselve minimum 3 órára hűtőbe tesszük (ajánlatos éjszakára).

8.
Az ostyákat egyforma szeletekre vágjuk.


10.
... megszórjuk kókuszreszelékkel. Újból hűtőbe tesszük, hogy a máz megkeményedjen, majd tálalhatjuk.

Jó étvágyat!























