szakacsreceptek.hu

Kókuszos ostyaszelet

    

Egyszerű sütés nélküli finomság a hétvégi vendégek számára.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fehércsokoládé100gramm
kókusz reszelék150gramm
kókusz reszelék-
narancslé100milliliter
piskóta100gramm
porcukor120gramm
sárgabarack lekvár120gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%170milliliter
tortaostya4darab
vaj200gramm
vaníliacukor2teáskanál

1. Kókuszos krém

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 170 milliliter  vaníliacukor 2 teáskanál  kókusz reszelék 150 gramm

A tejet és vanília cukrot felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a kókuszreszeléket és hagyjuk kihűlni.

Kókuszos krém

2. 

vaj 200 gramm  porcukor 120 gramm

Vajat cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt kókuszhoz.

3. 

tortaostya 4 darab  sárgabarack lekvár 120 gramm  narancslé 100 milliliter

Két ostyalapot (kb 15x35cm) megkenünk lekvárral, majd rátesszük a másik két tiszta ostyalapot. Narancslevet facsarunk ki.

4. 

A munkalapra az egyik ostyalap párt helyezzük, és megkenjük az elkészített kókuszos krém felével.

5. 

piskóta 100 gramm

A krém tetejére narancslevével megitatott piskótákat rakunk.

6. 

A piskótákra a krém másik felét kenjük.

7. 

A tetejére ráhelyezzük a másik ostyapárt. Az egészet lepréselve minimum 3 órára hűtőbe tesszük (ajánlatos éjszakára).

8. 

Az ostyákat egyforma szeletekre vágjuk.

9. 

fehércsokoládé 100 gramm

Fehér csokoládét olvasztunk, és az ostyákra öntjük...

10. 

kókusz reszelék

... megszórjuk kókuszreszelékkel. Újból hűtőbe tesszük, hogy a máz megkeményedjen, majd tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés