Zabkása szentjános kenyérrel és dióval.

Egészséges reggeli kása, mézzel és karob porral ízesített. A karobpor finoman helyettesíti a kakaóport, alacsony a zsírtartalma, könnyedén édes és magas kalciumtartalommal rendelkezik.
recept,recept fotó,zabpehely,zsírszegény tej 1,5%,Karobpor sötét (Szentjános kenyér),dió,Reggeli kása,Vegetáriánus receptek
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
Karobpor sötét (Szentjános kenyér) | 1 12 | teáskanál kcal | |
dió | 0 ?? | kcal | |
méz | ½ 9 | teáskanál kcal | |
zabpehely | 30 110 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 169 | milliliter kcal |
Recept
1.
zabpehely 30 gramm • zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter
A zabpehelyt a tejbe öntjük, forraljuk fel. Állandó keverés mellet egy ritkább ragacsos kását kapunk.


3.
Karobpor sötét (Szentjános kenyér) 1 teáskanál
A kása két harmadát tányérra öntjük. A maradék egy harmadába belekeverjük a karob port és felforraljuk.

4.
A kását a karobbal hozzáöntjük a tányéron lévő kásához. Apróra vágott dióval megszórjuk és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!