Zabkása szentjános kenyérrel és dióval.
Egészséges reggeli kása, mézzel és karob porral ízesített. A karobpor finoman helyettesíti a kakaóport, alacsony a zsírtartalma, könnyedén édes és magas kalciumtartalommal rendelkezik.
recept,recept fotó,zabpehely,zsírszegény tej 1,5%,Karobpor sötét (Szentjános kenyér),dió,Reggeli kása,Vegetáriánus receptek
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
Karobpor sötét (Szentjános kenyér) | 1 | teáskanál | |
dió | - | ||
méz | ½ | teáskanál | |
zabpehely | 30 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 | milliliter |
Recept
1.
zabpehely 30 gramm • zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter
A zabpehelyt a tejbe öntjük, forraljuk fel. Állandó keverés mellet egy ritkább ragacsos kását kapunk.
3.
Karobpor sötét (Szentjános kenyér) 1 teáskanál
A kása két harmadát tányérra öntjük. A maradék egy harmadába belekeverjük a karob port és felforraljuk.
4.
A kását a karobbal hozzáöntjük a tányéron lévő kásához. Apróra vágott dióval megszórjuk és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!