Szilvás- mákos zabkása

Elképesztően egészséges, és akár még a fogyáshoz is hozzájárulhat. A zabkása ugyanis rengeteg rostot tartalmaz, ami hamar jóllakottságot okoz, és segít, hogy az ember sokáig ne éhezzen meg.
recept,recept fotó,zabpehely,aszalt szilva,őrölt mák,Reggeli kása
Reggeli kása
kategóriak
Reggeli kása ›Hozzávalók
Hozzávalók
| aszalt szilva | 5 ?? | darab kcal | |
| kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
| víz | 2 0 | deciliter kcal | |
| zabpehely | 5 275 | evőkanál kcal | |
| zsírszegény tej 1,5% | 1.5 73 | deciliter kcal | |
| őrölt mák | 1 82 | evőkanál kcal |
Recept
1.
zabpehely 5 evőkanál • víz 2 deciliter • aszalt szilva 5 darab
A zabpelyhet együtt a felszeletelt aszalt szilvával, vízben kb 5 percig kis lángon főzzük.

2.
zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter • őrölt mák 1 evőkanál • kristálycukor 1 teáskanál
Hozzáadjuk a tejet, cukrot, mákot és állandó keverés mellet még további 5 percig főzzük amíg a kása sűrű nem lesz. Ha túl sűrűre sikerül a kása adjunk hozzá egy kevés tejet és főzzük még pár percig.

Jó étvágyat!






















