Szilvás- mákos zabkása
Elképesztően egészséges, és akár még a fogyáshoz is hozzájárulhat. A zabkása ugyanis rengeteg rostot tartalmaz, ami hamar jóllakottságot okoz, és segít, hogy az ember sokáig ne éhezzen meg.
recept,recept fotó,zabpehely,aszalt szilva,őrölt mák,Reggeli kása
Reggeli kása
kategóriak
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 5 | darab | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
víz | 2 | deciliter | |
zabpehely | 5 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 1.5 | deciliter | |
őrölt mák | 1 | evőkanál |
Recept
1.
zabpehely 5 evőkanál • víz 2 deciliter • aszalt szilva 5 darab
A zabpelyhet együtt a felszeletelt aszalt szilvával, vízben kb 5 percig kis lángon főzzük.
2.
zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter • őrölt mák 1 evőkanál • kristálycukor 1 teáskanál
Hozzáadjuk a tejet, cukrot, mákot és állandó keverés mellet még további 5 percig főzzük amíg a kása sűrű nem lesz. Ha túl sűrűre sikerül a kása adjunk hozzá egy kevés tejet és főzzük még pár percig.
Jó étvágyat!