szakacsreceptek.hu

Szilvás- mákos zabkása

Szilvás- mákos zabkása

    

Elképesztően egészséges, és akár még a fogyáshoz is hozzájárulhat. A zabkása ugyanis rengeteg rostot tartalmaz, ami hamar jóllakottságot okoz, és segít, hogy az ember sokáig ne éhezzen meg.

Főzőcske

Adag

1

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Reggeli kása  

 

aszalt szilva5darab
kristálycukor1teáskanál
víz2deciliter
zabpehely5evőkanál
zsírszegény tej 1,5%1.5deciliter
őrölt mák1evőkanál

1. 

zabpehely 5 evőkanál  víz 2 deciliter  aszalt szilva 5 darab

A zabpelyhet együtt a felszeletelt aszalt szilvával, vízben kb 5 percig kis lángon főzzük.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter  őrölt mák 1 evőkanál  kristálycukor 1 teáskanál

Hozzáadjuk a tejet, cukrot, mákot és állandó keverés mellet még további 5 percig főzzük amíg a kása sűrű nem lesz. Ha túl sűrűre sikerül a kása adjunk hozzá egy kevés tejet és főzzük még pár percig.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés