Diós szelet kávéval
![Diós szelet kávéval](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001124/img_hu_4x3/dios-szelet-kaveval_00180.jpg)
Lágy krémes szelet, amely elnyeri minden sütemény imádó tetszését.
recept,recept fotó,dió, darált,dió, darált,őrölt szemes kávé,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 130 | gramm | |
dió, darált | 80 | gramm | |
fekete kávé | - | ||
kristálycukor | 150 | gramm | |
porcukor | 180 | gramm | |
sütőpor | 8 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter | |
őrölt szemes kávé | 1 | teáskanál |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001124/small/IMG_7519.jpg)
2.
Főzzünk egy erős fekete kávé, hűtsük le és adjunk belőle 3 kanállal a tojássárgákhoz.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001124/small/IMG_7522.jpg)
3.
darás liszt 80 gramm • sütőpor 8 gramm • dió, darált 50 gramm
Keverjünk hozzá lisztet, sütőport, diót...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001124/small/IMG_7523.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001124/small/IMG_7527.jpg)
5.
A tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (30x30cm). Előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig 180 °C-on.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001124/small/IMG_7529.jpg)
6. Krém
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • darás liszt 50 gramm • tojássárgája 1 darab
A tej kétharmadát felforraljuk. A maradék harmadában lisztet és sárgáját keverünk el...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001124/small/IMG_7531.jpg)
7.
vaj 200 gramm • porcukor 180 gramm
... és hozzáöntjük a forró tejhez. Kását főzünk belőle, majd hagyjuk lehűlni. Vajat keverünk ki cukorral, majd belekeverjük a kásába.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001124/small/IMG_7534.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001124/small/IMG_7535.jpg)
9. Töltés és díszítés
A piskótát kettévágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001124/small/IMG_7536.jpg)
10.
Az alsó lapot a krém nagyobbik részével kenjük meg.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001124/small/IMG_7537.jpg)
11.
A krémre helyezzük a másik lapot, és megkenjük a maradék krémmel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001124/small/IMG_7538.jpg)
12.
dió, darált 30 gramm
A sütemény tetejét megszórjuk darált dióval, és hűvös helyre rakjuk. Kockákra vagy téglalapra szeleteljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001124/small/IMG_7542.jpg)
Jó étvágyat!