szakacsreceptek.hu

Diós szelet kávéval

Lágy krémes szelet, amely elnyeri minden sütemény imádó tetszését.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Piskóta

tojássárgája 4 db  kristálycukor 150 g

A tojássárgáját cukorral keverjük ki.

Piskóta

2. 

fekete kávé

Főzzünk egy erős fekete kávé, hűtsük le és adjunk belőle 3 kanállal a tojássárgákhoz.

3. 

darás liszt 80 g  sütőpor 8 g  dió, darált 50 g

Keverjünk hozzá lisztet, sütőport, diót...

4. 

tojásfehérje 4 db

...és a kemény habot a fehérjékből.

5. 

A tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (30x30cm). Előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig 180 °C-on.

6. Krém

zsírszegény tej 1,5% 300 ml  darás liszt 50 g  tojássárgája 1 db

A tej kétharmadát felforraljuk. A maradék harmadában lisztet és sárgáját keverünk el...

Krém

7. 

vaj 200 g  porcukor 180 g

... és hozzáöntjük a forró tejhez. Kását főzünk belőle, majd hagyjuk lehűlni. Vajat keverünk ki cukorral, majd belekeverjük a kásába.

8. 

őrölt szemes kávé 1 TK

Hozzáadjuk a kávét és összekeverjük.

9. Töltés és díszítés

A piskótát kettévágjuk.

Töltés és díszítés

10. 

Az alsó lapot a krém nagyobbik részével kenjük meg.

11. 

A krémre helyezzük a másik lapot, és megkenjük a maradék krémmel.

12. 

dió, darált 30 g

A sütemény tetejét megszórjuk darált dióval, és hűvös helyre rakjuk. Kockákra vagy téglalapra szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés