szakacsreceptek.hu

Részeges mákos kocka

     

"Jó"... hami,hami..."fincsi"...hami..."hát igen finom"...(egy torkos jegyzetéből)

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
csokoládé 85%0
darás liszt125gramm
kakaó1teáskanál
karamell puding- por30gramm
kristálycukor80gramm
porcukor200gramm
rum110milliliter
rétesliszt0
szódabikarbóna1teáskanál
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj250gramm
vaj0
víz160milliliter
zsírszegény tej 1,5%400milliliter
őrölt mák125gramm

1. Piskóta

vaj 125 gramm  tojássárgája 2 darab  porcukor 100 gramm  őrölt mák 125 gramm  kakaó 1 teáskanál  darás liszt 125 gramm  szódabikarbóna 1 teáskanál  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter

A vajat, tojássárgáját, és a cukrot jól kikeverjük. Mákot, kakaót és szódabikarbónás lisztet adunk hozzá. Tejet öntünk hozzá, és jól megkeverjük.

Piskóta

2. 

tojásfehérje 2 darab

A tojás fehérjéből kemény habot verünk fel, és könnyedén a tésztához keverjük.

3. 

vaj  rétesliszt

Egy kisebb tepsit (30x40cm) kivajazunk, és meghintjük liszttel. Az elkészített tészta masszát egyenletesen beleöntjük. Előmelegített sütőben 180-190°C-on 20 percig sütjük.

4. Krém

kristálycukor 50 gramm

Lábasban cukrot karamellizálunk.

Krém

5. 

víz 100 milliliter

Hozzáadunk vizet és addig keverjük, ameddig a karamell szétolvad.

6. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  karamell puding- por 30 gramm

Tejben pudingport keverünk szét, hozzáöntjük a karamellás vízhez, és sűrű pudingot főzünk belőle, majd hűlni hagyjuk.

7. 

vaj 125 gramm  porcukor 100 gramm

Vajat és cukrot keverünk ki.

8. 

rum 50 milliliter

A vajhoz hozzáadjuk a pudingot és a rumot, majd egy keverővel sima krémet készítünk.

9. Szirup

kristálycukor 30 gramm  víz 60 milliliter  rum 60 milliliter

Cukorból és vízből szirupot főzünk. Levesszük a tűzről és rumot öntünk hozzá.

Szirup

10. 

A sziruppal alaposan átitatjuk a piskótalapot. Rá is önthetjük egyenletesen, de ajánlatos konyhai ecsetelőt használni.

11. A piskótára rákenjük a krémet

A piskótára rákenjük a krémet

12. Díszítés

csokoládé 85%

Felolvasztjuk a csokoládét és a krémre csepegtetjük. Néhány óráig hűlni hagyjuk.

Díszítés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés