szakacsreceptek.hu

Sajtrolád olívával

     

Recept a kedvenc sajtos rolád elkészítésére.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete bors, őrölt¼teáskanál
félkemény sajt350gramm
majonéz1evőkanál
piros paprika1darab
párolt sertéssonka150gramm
½teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár1evőkanál
tyúk tojás4darab
vaj120gramm
zöld olivabogyó0
ömlesztett sajt100gramm

1. 

félkemény sajt 350 gramm

A sajtot egészben műanyag zacskóba csomagoljuk, és forróvízben kb 20 percig főzzük.

2. Töltelék elkészítése

ömlesztett sajt 100 gramm  tyúk tojás 4 darab  majonéz 1 evőkanál  teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál  vaj 120 gramm   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Közben elkészítjük a tölteléket. Az olvasztott sajtot vajjal, apróra vágott főtt tojással keverjük össze. Majonézt, mustárt, vajat, sót és borsot adunk hozzá, majd alaposan elkeverjük.

Töltelék elkészítése

3. 

A megfőtt puha vajat alufólián téglalapra nyújtunk...

4. 

párolt sertéssonka 150 gramm

... egyenletesen sonkaszeleteket rakunk rá...

5. 

... rákenjük a tölteléket...

6. 

piros paprika 1 darab  zöld olivabogyó

... és a szélére sorba piros paprika csíkokat és olívákat rakunk.

7. 

A roládot óvatosan betekerjük az alufóliába és hűvös helyen legalább 5 órán át pihentetjük. Tálalás előtt vékony szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés