Sajtrolád olívával

Recept a kedvenc sajtos rolád elkészítésére.
recept,recept fotó,félkemény sajt,párolt sertéssonka,zöld olivabogyó,Falatkák,Húsvéti receptek,Gluténmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
félkemény sajt | 350 1120 | gramm kcal | |
majonéz | 1 102 | evőkanál kcal | |
piros paprika | 1 ?? | darab kcal | |
párolt sertéssonka | 150 156 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 19 | evőkanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 120 881 | gramm kcal | |
zöld olivabogyó | 0 ?? | kcal | |
ömlesztett sajt | 100 260 | gramm kcal |
Recept
1.
félkemény sajt 350 gramm
A sajtot egészben műanyag zacskóba csomagoljuk, és forróvízben kb 20 percig főzzük.

2. Töltelék elkészítése
ömlesztett sajt 100 gramm • tyúk tojás 4 darab • majonéz 1 evőkanál • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál • vaj 120 gramm • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Közben elkészítjük a tölteléket. Az olvasztott sajtot vajjal, apróra vágott főtt tojással keverjük össze. Majonézt, mustárt, vajat, sót és borsot adunk hozzá, majd alaposan elkeverjük.

3.
A megfőtt puha vajat alufólián téglalapra nyújtunk...


5.
... rákenjük a tölteléket...

6.
piros paprika 1 darab • zöld olivabogyó
... és a szélére sorba piros paprika csíkokat és olívákat rakunk.

7.
A roládot óvatosan betekerjük az alufóliába és hűvös helyen legalább 5 órán át pihentetjük. Tálalás előtt vékony szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat!