Sajtrolád olívával
![Sajtrolád olívával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001173/img_hu_4x3/sajtrolad-olivaval_00180.jpg)
Recept a kedvenc sajtos rolád elkészítésére.
recept,recept fotó,félkemény sajt,párolt sertéssonka,zöld olivabogyó,Falatkák,Húsvéti receptek,Gluténmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
félkemény sajt | 350 | gramm | |
majonéz | 1 | evőkanál | |
piros paprika | 1 | darab | |
párolt sertéssonka | 150 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | evőkanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 120 | gramm | |
zöld olivabogyó | - | ||
ömlesztett sajt | 100 | gramm |
Recept
1.
félkemény sajt 350 gramm
A sajtot egészben műanyag zacskóba csomagoljuk, és forróvízben kb 20 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001173/small/IMG_9285.jpg)
2. Töltelék elkészítése
ömlesztett sajt 100 gramm • tyúk tojás 4 darab • majonéz 1 evőkanál • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál • vaj 120 gramm • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Közben elkészítjük a tölteléket. Az olvasztott sajtot vajjal, apróra vágott főtt tojással keverjük össze. Majonézt, mustárt, vajat, sót és borsot adunk hozzá, majd alaposan elkeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001173/small/IMG_9291.jpg)
3.
A megfőtt puha vajat alufólián téglalapra nyújtunk...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001173/small/IMG_9288.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001173/small/IMG_9289.jpg)
5.
... rákenjük a tölteléket...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001173/small/IMG_9292.jpg)
6.
piros paprika 1 darab • zöld olivabogyó
... és a szélére sorba piros paprika csíkokat és olívákat rakunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001173/small/IMG_9294.jpg)
7.
A roládot óvatosan betekerjük az alufóliába és hűvös helyen legalább 5 órán át pihentetjük. Tálalás előtt vékony szeletekre vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001173/small/IMG_9299.jpg)
Jó étvágyat!