Humusz
Finom csicseriborsóból készült krém, amely a Közel-keleti konyha elengedhetetlen része.
recept,recept fotó,csicsereborsó,Falatkák,Laktózmentes ,Gluténmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 | evőkanál | |
csicsereborsó | 200 | gramm | |
fehér bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tahini (szezámpaszta) | 2 | evőkanál | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
2.
Másnap hideg vízzel átmossuk és 50 percig főzzük közepes lángon.
3.
só ½ teáskanál • fehér bors, őrölt ¼ teáskanál • citromlé 1 evőkanál
A lehűlt főtt csicseriborsót alaposan összemixeljük citromlével, sóval és borssal. Igény szerint annyi vizet adunk hozzá, hogy kásás legyen.
4.
tahini (szezámpaszta) 2 evőkanál
A végén hozzákeverjük a tahinit. Nem baj ha túl híg lett a kása, melegítésnél a víz egy része elpárolog, és a humusz sűrű lesz.
5.
Sokféle képen tálalható, például olajjal csepegtetve, paprikával meghintve. Ajánlatos tálalni megfőtt egész csicseriborsóval és párolt zöldséggel, illetve hússal. Finom arab kenyérrel is.
Jó étvágyat!