RECEPTEK

Humusz

Humusz

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Finom csicseriborsóból készült krém, amely a Közel-keleti konyha elengedhetetlen része.

recept,recept fotó,csicsereborsó,Falatkák,Laktózmentes ,Gluténmentes

Falatkák

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé1evőkanál
csicsereborsó200gramm
fehér bors, őrölt¼teáskanál
½teáskanál
tahini (szezámpaszta)2evőkanál
víz200milliliter

 

Recept

1. 

csicsereborsó 200 gramm  víz 200 milliliter

A csicseriborsót éjszakára vízbe áztatjuk.

A csicseriborsót éjszakára vízbe áztatjuk....

2. 

Másnap hideg vízzel átmossuk és 50 percig főzzük közepes lángon.

Másnap hideg vízzel átmossuk és 50 percig...

3. 

 ½ teáskanál  fehér bors, őrölt ¼ teáskanál  citromlé 1 evőkanál

A lehűlt főtt csicseriborsót alaposan összemixeljük citromlével, sóval és borssal. Igény szerint annyi vizet adunk hozzá, hogy kásás legyen.

4. 

tahini (szezámpaszta) 2 evőkanál

A végén hozzákeverjük a tahinit. Nem baj ha túl híg lett a kása, melegítésnél a víz egy része elpárolog, és a humusz sűrű lesz.

A végén hozzákeverjük a tahinit. Nem baj ha...

5. 

Sokféle képen tálalható, például olajjal csepegtetve, paprikával meghintve. Ajánlatos tálalni megfőtt egész csicseriborsóval és párolt zöldséggel, illetve hússal. Finom arab kenyérrel is.

Sokféle képen tálalható, például olajjal...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés