szakacsreceptek.hu

Humusz

     

Finom csicseriborsóból készült krém, amely a Közel-keleti konyha elengedhetetlen része.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Citromlé½DL
Csicsereborsó200gramm
Fehér bors, őrölt¼teáskanál
½teáskanál
Tahini (szezámpaszta)2evőkanál
Víz200milliliter

1. 

csicsereborsó 200 g  víz 200 ml

A csicseriborsót éjszakára vízbe áztatjuk.

2. 

Másnap hideg vízzel átmossuk és 50 percig főzzük közepes lángon.

3. 

 ½ TK  fehér bors, őrölt ¼ TK  citromlé ½ DL

A lehűlt főtt csicseriborsót alaposan összemixeljük citromlével, sóval és borssal. Igény szerint annyi vizet adunk hozzá, hogy kásás legyen.

4. 

tahini (szezámpaszta) 2 EK

A végén hozzákeverjük a tahinit. Nem baj ha túl híg lett a kása, melegítésnél a víz egy része elpárolog, és a humusz sűrű lesz.

5. 

Sokféle képen tálalható, például olajjal csepegtetve, paprikával meghintve. Ajánlatos tálalni megfőtt egész csicseriborsóval és párolt zöldséggel, illetve hússal. Finom arab kenyérrel is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés