Humusz

Finom csicseriborsóból készült krém, amely a Közel-keleti konyha elengedhetetlen része.
recept,recept fotó,csicsereborsó,Falatkák,Laktózmentes ,Gluténmentes
Falatkák
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
113 g
Adag energiatartalma
229 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 20 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 4 | evőkanál kcal | |
csicsereborsó | 200 728 | gramm kcal | |
fehér bors, őrölt | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tahini (szezámpaszta) | 2 179 | evőkanál kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
Másnap hideg vízzel átmossuk és 50 percig főzzük közepes lángon.

3.
só ½ teáskanál • fehér bors, őrölt ¼ teáskanál • citromlé 1 evőkanál
A lehűlt főtt csicseriborsót alaposan összemixeljük citromlével, sóval és borssal. Igény szerint annyi vizet adunk hozzá, hogy kásás legyen.
4.
tahini (szezámpaszta) 2 evőkanál
A végén hozzákeverjük a tahinit. Nem baj ha túl híg lett a kása, melegítésnél a víz egy része elpárolog, és a humusz sűrű lesz.

5.
Sokféle képen tálalható, például olajjal csepegtetve, paprikával meghintve. Ajánlatos tálalni megfőtt egész csicseriborsóval és párolt zöldséggel, illetve hússal. Finom arab kenyérrel is.

Jó étvágyat!