szakacsreceptek.hu

Humusz

Humusz

    

Finom csicseriborsóból készült krém, amely a Közel-keleti konyha elengedhetetlen része.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

csicsereborsó 200 gramm  víz 200 milliliter

A csicseriborsót éjszakára vízbe áztatjuk.

2. 

Másnap hideg vízzel átmossuk és 50 percig főzzük közepes lángon.

3. 

 ½ teáskanál  fehér bors, őrölt ¼ teáskanál  citromlé 1 evőkanál

A lehűlt főtt csicseriborsót alaposan összemixeljük citromlével, sóval és borssal. Igény szerint annyi vizet adunk hozzá, hogy kásás legyen.

4. 

tahini (szezámpaszta) 2 evőkanál

A végén hozzákeverjük a tahinit. Nem baj ha túl híg lett a kása, melegítésnél a víz egy része elpárolog, és a humusz sűrű lesz.

5. 

Sokféle képen tálalható, például olajjal csepegtetve, paprikával meghintve. Ajánlatos tálalni megfőtt egész csicseriborsóval és párolt zöldséggel, illetve hússal. Finom arab kenyérrel is.

Jó étvágyat!

citromlé1evőkanál
csicsereborsó200gramm
fehér bors, őrölt¼teáskanál
½teáskanál
tahini (szezámpaszta)2evőkanál
víz200milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés