RECEPTEK

Humusz

Humusz

Finom csicseriborsóból készült krém, amely a Közel-keleti konyha elengedhetetlen része.

recept,recept fotó,csicsereborsó,Falatkák,Gluténmentes ,Laktózmentes

Falatkák

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé1evőkanál
csicsereborsó200gramm
fehér bors, őrölt¼teáskanál
½teáskanál
tahini (szezámpaszta)2evőkanál
víz200milliliter

 

Recept

1. 

csicsereborsó 200 gramm  víz 200 milliliter

A csicseriborsót éjszakára vízbe áztatjuk.

2. 

Másnap hideg vízzel átmossuk és 50 percig főzzük közepes lángon.

3. 

 ½ teáskanál  fehér bors, őrölt ¼ teáskanál  citromlé 1 evőkanál

A lehűlt főtt csicseriborsót alaposan összemixeljük citromlével, sóval és borssal. Igény szerint annyi vizet adunk hozzá, hogy kásás legyen.

4. 

tahini (szezámpaszta) 2 evőkanál

A végén hozzákeverjük a tahinit. Nem baj ha túl híg lett a kása, melegítésnél a víz egy része elpárolog, és a humusz sűrű lesz.

5. 

Sokféle képen tálalható, például olajjal csepegtetve, paprikával meghintve. Ajánlatos tálalni megfőtt egész csicseriborsóval és párolt zöldséggel, illetve hússal. Finom arab kenyérrel is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit