szakacsreceptek.hu

Szőlő szörp

Szőlő szörp

    

A szőlő isteni finomság mind nyersen, magában, mind sütemények, saláták részeként - az egészségre gyakorolt jó hatásairól már korábban megemlékeztünk. Most lássuk, milyen egyszerűen lehet belőle szörpöt készíteni! Isteni finom végeredmény, minimális fáradozással!

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citromsav50gramm
kristálycukor4kilogramm
piros szőlő7.5kilogramm

1. 

piros szőlő 7.5 kilogramm

A szőlőt megmossuk és lecsepegtetjük.

2. 

A szőlőszemeket leszedjük.

3. 

A szőlőt fokozatosan, csak rövid ideig turmixoljuk . Csak úgy, hogy ne törjük össze a szőlő magokat.

4. 

kristálycukor 4 kilogramm  citromsav 50 gramm

A szőlő levet egy 10 literes demizsonba öntjük, cukrot szórunk hozzá, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az összekevert citromsavat is. A demizsont 48 órára hűvös helyre helyezzük el.

5. 

Átnyomkodjuk, és a tiszta levet egy apró lyukú szűrővel leszűrjük.

6. 

Miután leszűrtük a szűrőbe helyezzünk egy tiszta fáslit és a maradék szőlő héját és a magját még egyszer átpréseljük.

7. 

Egyesével beletöltjük a frissen elkészült szőlőlét az üvegekbe, erősen rácsavarjuk a tetejüket. Hűtőben tároljuk.

8. 

A szörpöt tölthetjük befőttes üvegekbe is és dunsztolhatjuk fazékban vagy esetleg sütőben is.

9. 

A megtöltött üvegeket egy edénybe tesszük, közéjük bélelünk újságpapírt és vizet öntünk rá. Sütőben 100°C rövid ideig sterilizáljuk. Az így sterilizált szörpöt szobahőmérsékleten is tárolhatjuk egészen a szörp kibontásáig.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés