szakacsreceptek.hu

Levesek > Húslevesek

Húslevesek

 

Pacal leves

Pacal leves

Csuda finom házi leves.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
Nehézség
alacsony

Házi savanyúkáposzta-leves darával

Házi savanyúkáposzta-leves darával

Egy lábas forró illatos káposztaleves a karácsonyi asztalon közelebb hozza a családot. De ez a finom leves bármikor máskor is elkészíthető az év folyamán.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes

Káposztaleves lencsével

Káposztaleves lencsével

Jó sűrű savanyú káposztaleves, lencsével, hússal és kolbásszal.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
1 h. 20 min.
Nehézség
közepes

Egyszerű csirkehúsleves

Egyszerű csirkehúsleves

Egy recept finom házi csirkehúsleveosre zöldséggel.

Főzőcske
Jurgason
Az elkészítés ideje
2 h.
Nehézség
alacsony

Zöldséges halleves

Zöldséges halleves

Sűrű leves zöldségből és halfiléből készítve. Ajánljuk a leves elkészítéséhez 100 % filét vásárolni amelyek nem tartalmaznak tartósító szereket. A legjobb az a halfilé amely egyenesen feldolgozásra és fagyasztásra került. Természetesen a leves elkészítéséhez használhatunk bármilyen más mirelit vagy friss halat is. Viszont ebben az esetben, alaposan vigyázni kell fogyasztás közben a halcsontokra.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
50 min.
Nehézség
nagy

Frankfurti leves

Frankfurti leves

Klasszikus és hagyományos kedvenc.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
közepes

Abált leves

Abált leves

Sűrű leves. Kényérrel vagy péksüteménnyel fogyasztjuk.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
2 h. 20 min.
Nehézség
alacsony

Csirke ramen

Csirke ramen

Ízletes japán leves

Főzőcske
Mioo
Az elkészítés ideje
Nehézség
közepes

Borscs - orosz céklaleves

Borscs - orosz céklaleves

A borscs a szláv országokban és Közép-Európában, főképp Ukrajnában, Oroszországban, Bulgáriában népszerű, a legtöbb esetben céklából készült leves. Sok variációja létezik, általában a hozzávalók változtatásából adódóan, de az elkészítés módja, menete, mondhatjuk, ugyanaz.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
2 h.
Nehézség
nagy

Csirkehúsleves, kelbimbóval és házi tésztával

Csirkehúsleves, kelbimbóval és házi tésztával

Nagyon finom csirkehúsleves, zöldséggel és saját kezűleg készített, házi tésztával.

Főzőcske
Jurgason
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes

Lencse leves virslivel

Lencse leves virslivel

Nagyon finom leves tízóraira. Friss péksüteménnyel fogyasztjuk.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes

Zöldséges marhahúsleves

Zöldséges marhahúsleves

Nagyon finom marhahúsleves. Kiválóan felmelegít a hideg őszi napokon.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
1 h. 50 min.
Nehézség
közepes

Borjúleves

Borjúleves

Kiváló, könnyű gulyásleves lágy borjú húsból.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
1 h. 15 min.
Nehézség
közepes

Sertés-gulyásleves

Sertés-gulyásleves

Egyszerű gulyásleves sertéshúsból és krumpliból készítve.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
alacsony

Gyors csirkehúsleves gőzedényben

Gyors csirkehúsleves gőzedényben

Ha friss csirkét vásárolunk és feldolgozzuk sokszor van úgy hogy megmaradnak a csirkehátak és a csirkeszárnyak. Ezeket az alapanyagokat jól kihasználhatjuk egy gyors csirkeleves elkészítésére gőzedényben.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony

Gulyásleves sertéshúsból sampinyonnal

Gulyásleves sertéshúsból sampinyonnal

Tradicionális leves sertéshúsból, amely kiváló főételként is. Friss kenyérrel tálaljuk.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
1 h. 10 min.
Nehézség
alacsony

Awase Dashi

Awase Dashi

Egy különleges leves recept tengeri Kombu algából és Katsuobushi füstölt tonhal pehelyből.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
Nehézség
közepes

Pikáns káposztaleves

Pikáns káposztaleves

Klasszikus káposztaleves hússal, aszalt szilvával és pikáns kolbásszal, amely egy karakteres ízt varázsol a levesnek.

Főzőcske
Jurgason
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes

Marhahúsleves

Marhahúsleves

A húsleves a hétvégi és az ünnepi ebédek kihagyhatatlan fogása, de bármikor jó, ha van otthon a finom és tápláló ételből.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
2 h. 30 min.
Nehézség
alacsony

Szilveszteri savanyú káposzta leves

Szilveszteri savanyú káposzta leves

A szilveszteri bulihoz nagy adagban készíthető leves. A recept 18-20 adagra elegendő! Nagy, legalább 8 literes lábasban készítsük!

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes

Kacsa leves

Kacsa leves

Gulyás félé szezonális ínyencség, amely laktat és felmelegít a hidegebb őszi napokon.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
2 h.
Nehézség
közepes

Iriko Dashi

Iriko Dashi

A Dashi a japán konyha egyik legfontosabb alapétele. Valójában egy alapléről van szó.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony

Finom marhahúsleves

Finom marhahúsleves

Májgaluskával vagy grízgaluskával tálaljuk.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
2 h. 30 min.
Nehézség
alacsony

Káposztaleves

Káposztaleves

Káposztaleves - savanyú káposztából készül és friss kenyérrel vagy más péksüteményekkel fogyasztjuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá tejfölt is. Egyformán ízlik télen vagy nyáron, ezért nem csak karácsonykor főzzük.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
1 h. 20 min.
Nehézség
alacsony

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés