szakacsreceptek.hu

Steak marhahúsból

    

Egyszerű recept ízletes és szaftos steak elkészítéséhez. A serpenyő helyett a kerti grillen is elkészíthetjük.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

marhahús - rostélyos 400 gramm

A marhahúsból két vagy három centiméter vastag szeleteket vágunk. A legjobb ha olyan húst keresünk, amely kimondottan steak készítésére való.

2. 

  fekete bors, őrölt  olivaolaj

Fűszerezzük, sózzuk, olajjal megkenjük. Sütés előtt kb. 20 perccel kivesszük a húst, és csak akkor kezdjük sütni, amikor már szoba hőmérsékletű.

3. 

Forró serpenyőben a húst először mindkét oldaláról megpirítjuk, majd ízlés szerint megsütjük.

4. 

Ajánljuk mindkét oldaláról két percig sütni, hogy a hús ne legyen túlságosan száraz. Tálalás előtt körülbelül 5 percig állni hagyjuk, hogy felvágás után ne folyjon ki a szaftja.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés