RECEPTEK

Marhagulyás burgonyával

Marhagulyás burgonyával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Klasszikus sűrű gulyás, amely friss kenyérrel a legfinomabb. És ne feledjék leöblíteni jó hideg söröcskével! :)

recept,recept fotó,marhahús - nyak,burgonya,Marhahús,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Marhahús

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

paprikás paszta, gyulyásba

1

5

teáskanál

kcal

burgonya

800

736

gramm

kcal

fokhagyma

5

27

gerezd

kcal

gulyás fűszerkeverék

1

14

teáskanál

kcal

hagyma

800

352

gramm

kcal

hámozott paradicsom konzerv

400

92

gramm

kcal

majoránna

2

21

teáskanál

kcal

marhahús - nyak

800

1560

gramm

kcal

paprika

2

??

darab

kcal

piros paprika, őrölt

2

32

teáskanál

kcal

sertészsír

50

449

gramm

kcal

2

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

víz

1

0

liter

kcal

víz

0

??

kcal

 

Recept

1. 

marhahús - nyak 800 gramm

A húst megmossuk és kockákra vágjuk.

A húst megmossuk és kockákra vágjuk....

2. 

paprika 2 darab  fokhagyma 5 gerezd

A paprikát és a fokhagymát megpucoljuk. A paprikát megmossuk és felvágjuk.

A paprikát és a fokhagymát megpucoljuk. A...

3. 

sertészsír 50 gramm  hagyma 800 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró...

4. 

víz

A hagymát gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg karamellizálni nem kezd (kb. 20-25 perc). Amennyiben kezdene odaégni, úgy szükség szerint felönthetjük egy kis vízzel, egy kanál segítségével.

A hagymát gyakori kevergetés mellett addig...

5. 

Hozzáadjuk a húst...

Hozzáadjuk a húst......

6. 

 2 teáskanál  gulyás fűszerkeverék 1 teáskanál

...kevergetjük, amíg a hús kicsit kifehéredik. Hozzáadjuk a sót, borsot...

...kevergetjük, amíg a hús kicsit kifehéredik....

7. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál

...paprikát.

...paprikát....

8. 

víz 1 liter

Hozzáöntjük a forró vizet és 45 percig fedő alatt főzzük. Időnként megkeverjük.

Hozzáöntjük a forró vizet és 45 percig fedő...

9. 

3/4 óra elteltével hozzáadjuk az előkészített paprikát...

3/4 óra elteltével hozzáadjuk az...

10. 

hámozott paradicsom konzerv 400 gramm

...a felvágott paradicsomot, paradicsom pürével. Használhatunk friss paradicsomot is, amelyeket először leöntünk forró vízzel, majd meghámozzuk és felvágjuk (amennyiben friss paradicsomot használunk, úgy 200 ml paradicsomlevet is hozzáadunk. További 30 percig főzzük.

...a felvágott paradicsomot, paradicsom...

11. 

burgonya 800 gramm

A burgonyát meghámozzuk, egy burgonyát egészben hagyunk, a többit felkockázzuk.

A burgonyát meghámozzuk, egy burgonyát...

12. 

A kockákra vágott burgonyát, hozzáadjuk a húshoz. A gulyást tovább főzzük, amíg a hús és a burgonya is finom puha nem lesz (kb. 45 perc).

A kockákra vágott burgonyát, hozzáadjuk a...

13. 

Az egész burgonyát kásásra reszeljük.

Az egész burgonyát kásásra reszeljük....

14. 

Majd hozzáadjuk a gulyáshoz, és felforraljuk, hogy sűrűbb legyen.

Majd hozzáadjuk a gulyáshoz, és felforraljuk,...

15. 

majoránna 2 teáskanál    paprikás paszta, gyulyásba 1 teáskanál

Hozzáadjuk az előkészített fokhagymát, majoránnát, sót és csípős paprikát ízlés szerint. Rövid ideig főzzük.

Hozzáadjuk az előkészített fokhagymát,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés