Marhagulyás burgonyával

Klasszikus sűrű gulyás, amely friss kenyérrel a legfinomabb. És ne feledjék leöblíteni jó hideg söröcskével! :)
recept,recept fotó,marhahús - nyak,burgonya,Marhahús,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | 1 5 | teáskanál kcal | |
burgonya | 800 736 | gramm kcal | |
fokhagyma | 5 27 | gerezd kcal | |
gulyás fűszerkeverék | 1 14 | teáskanál kcal | |
hagyma | 800 352 | gramm kcal | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 92 | gramm kcal | |
majoránna | 2 21 | teáskanál kcal | |
marhahús - nyak | 800 1560 | gramm kcal | |
paprika | 2 ?? | darab kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
sertészsír | 50 449 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal | |
víz | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
paprika 2 darab • fokhagyma 5 gerezd
A paprikát és a fokhagymát megpucoljuk. A paprikát megmossuk és felvágjuk.

3.
sertészsír 50 gramm • hagyma 800 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

4.
A hagymát gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg karamellizálni nem kezd (kb. 20-25 perc). Amennyiben kezdene odaégni, úgy szükség szerint felönthetjük egy kis vízzel, egy kanál segítségével.

5.
Hozzáadjuk a húst...

6.
só 2 teáskanál • gulyás fűszerkeverék 1 teáskanál
...kevergetjük, amíg a hús kicsit kifehéredik. Hozzáadjuk a sót, borsot...



9.
3/4 óra elteltével hozzáadjuk az előkészített paprikát...

10.
hámozott paradicsom konzerv 400 gramm
...a felvágott paradicsomot, paradicsom pürével. Használhatunk friss paradicsomot is, amelyeket először leöntünk forró vízzel, majd meghámozzuk és felvágjuk (amennyiben friss paradicsomot használunk, úgy 200 ml paradicsomlevet is hozzáadunk. További 30 percig főzzük.

11.
burgonya 800 gramm
A burgonyát meghámozzuk, egy burgonyát egészben hagyunk, a többit felkockázzuk.

12.
A kockákra vágott burgonyát, hozzáadjuk a húshoz. A gulyást tovább főzzük, amíg a hús és a burgonya is finom puha nem lesz (kb. 45 perc).

13.
Az egész burgonyát kásásra reszeljük.

14.
Majd hozzáadjuk a gulyáshoz, és felforraljuk, hogy sűrűbb legyen.

15.
majoránna 2 teáskanál • só • paprikás paszta, gyulyásba 1 teáskanál
Hozzáadjuk az előkészített fokhagymát, majoránnát, sót és csípős paprikát ízlés szerint. Rövid ideig főzzük.

Jó étvágyat!