RECEPTEK

Marhagulyás burgonyával

Marhagulyás burgonyával

Klasszikus sűrű gulyás, amely friss kenyérrel a legfinomabb. És ne feledjék leöblíteni jó hideg söröcskével! :)

recept,recept fotó,marhahús - nyak,burgonya,Marhahús,Gluténmentes ,Laktózmentes

Marhahús

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

paprikás paszta, gyulyásba1teáskanál
burgonya800gramm
fokhagyma5gerezd
gulyás fűszerkeverék1teáskanál
hagyma800gramm
hámozott paradicsom konzerv400gramm
majoránna2teáskanál
marhahús - nyak800gramm
paprika2darab
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertészsír50gramm
2teáskanál
-
víz1liter
víz-

 

Recept

1. 

marhahús - nyak 800 gramm

A húst megmossuk és kockákra vágjuk.

2. 

paprika 2 darab  fokhagyma 5 gerezd

A paprikát és a fokhagymát megpucoljuk. A paprikát megmossuk és felvágjuk.

3. 

sertészsír 50 gramm  hagyma 800 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

4. 

víz

A hagymát gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg karamellizálni nem kezd (kb. 20-25 perc). Amennyiben kezdene odaégni, úgy szükség szerint felönthetjük egy kis vízzel, egy kanál segítségével.

5. 

Hozzáadjuk a húst...

6. 

 2 teáskanál  gulyás fűszerkeverék 1 teáskanál

...kevergetjük, amíg a hús kicsit kifehéredik. Hozzáadjuk a sót, borsot...

7. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál

...paprikát.

8. 

víz 1 liter

Hozzáöntjük a forró vizet és 45 percig fedő alatt főzzük. Időnként megkeverjük.

9. 

3/4 óra elteltével hozzáadjuk az előkészített paprikát...

10. 

hámozott paradicsom konzerv 400 gramm

...a felvágott paradicsomot, paradicsom pürével. Használhatunk friss paradicsomot is, amelyeket először leöntünk forró vízzel, majd meghámozzuk és felvágjuk (amennyiben friss paradicsomot használunk, úgy 200 ml paradicsomlevet is hozzáadunk. További 30 percig főzzük.

11. 

burgonya 800 gramm

A burgonyát meghámozzuk, egy burgonyát egészben hagyunk, a többit felkockázzuk.

12. 

A kockákra vágott burgonyát, hozzáadjuk a húshoz. A gulyást tovább főzzük, amíg a hús és a burgonya is finom puha nem lesz (kb. 45 perc).

13. 

Az egész burgonyát kásásra reszeljük.

14. 

Majd hozzáadjuk a gulyáshoz, és felforraljuk, hogy sűrűbb legyen.

15. 

majoránna 2 teáskanál    paprikás paszta, gyulyásba 1 teáskanál

Hozzáadjuk az előkészített fokhagymát, majoránnát, sót és csípős paprikát ízlés szerint. Rövid ideig főzzük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit