szakacsreceptek.hu

Lazac gombamártással és spenóttal

Lazac gombamártással és spenóttal

    

Bár a lazac nem olcsó, de ha egyszerű, gyors és finom ételt szeretnénk, ami aztán mindenkit lenyűgöz, akkor mindenképpen próbálja ki.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Halak  Gluténmentes  

 

1. 

laskagomba 500 gramm  olivaolaj 1 evőkanál    főzőtejszín 150 milliliter

Vágjuk fel a gombát kisebb darabokra, tegyük egy edénybe olajjal. Enyhén megsütjük, sózzuk. A laskagomba a sónak köszönhetően saját levét engedi ki, egy ideig pároljuk. Öntsünk rá főzőtejszínt. Ha a mártás túl ritka, sűrítsük be finom liszttel.

2. 

olivaolaj 2 evőkanál  lazac 300 gramm    fekete bors, őrölt

A serpenyőben felmelegítjük az olajat és belerakjuk a kisebb lazac szeleteket. Sózzuk, borsozzuk. A lazac szeleteket mindkét oldalról átsütjük. Ha az olaj fröcsög, akkor fedjük le a serpenyőt.

3. 

olivaolaj 1 evőkanál  spenótlevél, friss 800 gramm

Süsük meg a fokhagymát egy wokban olajban, adjunk hozzá friss spenótlevelet. Kevergetve pirítsuk meg a spenótot.

Jó étvágyat!

fekete bors, őrölt-
főzőtejszín150milliliter
laskagomba500gramm
lazac300gramm
olivaolaj4evőkanál
spenótlevél, friss800gramm
0

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés