szakacsreceptek.hu

Rakott burgonya

    

Egyszerű rakott krumpli nem előre megfőzött burgonyából. Savanyú uborkával és tartár mártással tálalhatjuk.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
borsó250gramm
burgonya1500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
főzőtejszín1deciliter
hagyma200gramm
kolbász300gramm
napraforgó olaj-
3teáskanál
tyúk tojás4darab
zsírszegény tej 1,5%½liter

1. Burgonya

burgonya 1500 gramm

A burgonyát meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük.

Burgonya

2. Hagyma

hagyma 200 gramm

A hagymát megpucoljuk és apróra fel vágjuk. Használhatunk több fajta vöröshagymát is.

Hagyma

3. Kolbász

kolbász 300 gramm

A kolbászt megmossuk, és karikákra szeleteljük fel.

Kolbász

4. Öntet

zsírszegény tej 1,5% ½ liter  főzőtejszín 1 deciliter  tyúk tojás 4 darab   2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Tejben tojást, tejfölt, sót és borsot keverünk el.

Öntet

5. Rakott krumpli

napraforgó olaj  borsó 250 gramm

Egy mélyebb sütőedényt kikenünk olajjal. A burgonyát három részre osztjuk. Az első részt a sütőedény aljára egyenletesen rakjuk szét. Rá helyezzük az apróra vágott hagyma felét, az elkészített borsó felét, (használhatunk más fajta zöldséget is), és a kolbász felét.

Rakott krumpli

6. 

 1 teáskanál

Ezután rárakjuk a burgonya másik felét, egyenletesen megsózzuk. Folytatjuk a hagyma, borsó és a kolbász másik felével. A végén rárakjuk a burgonya harmadik felét is. Az így elkészített burgonyát letakarjuk a sütőedény fedővel vagy akár alufóliával és az előmelegített sütőbe helyezzük, ahol 20 percig, közép fokon besütjük.

7. 

20 perc elteltével a burgonyát kivesszük a sütőből, leöntjük az elkészített öntettel, és lefedve további 30 percig sütjük. A végén le vesszük a fedőt és még 10 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára sül.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés