szakacsreceptek.hu

Burgonya golyók hús töltelékkel pároló edényben

Burgonya golyók hús töltelékkel pároló edényben

    

Finom burgonyagolyók hús töltelékkel

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
bazsalikom1teáskanál
burgonya1000gramm
hagyma90gramm
hagyma5darab
napraforgó olaj50milliliter
piros paprika, őrölt2teáskanál
rétesliszt280gramm
sertés darálthús400gramm
szójamártás2teáskanál
-
1teáskanál
tyúk tojás2darab

1. A burgonya elkészítése

burgonya 1000 gramm  rétesliszt 280 gramm  tyúk tojás 2 darab 

1. A burgonyát elkészíthetjük instant változatból - burgonyaporból, amelyhez vizet adunk, és egy kis ideig állani hagyjuk, majd azonnal feldolgozzuk.
2. Elkészíthetjük klasszikus héjában főtt burgonyából is. A burgonyát főzés és lehűtés után meghámozzuk, lágyra lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, lisztet és a sót. Kidolgozzuk a tésztát.

A burgonya elkészítése

2. 

sertés darálthús 400 gramm  hagyma 90 gramm  piros paprika, őrölt 2 teáskanál   1 teáskanál  szójamártás 2 teáskanál  bazsalikom 1 teáskanál

A hagymát felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a hagymával, szója szósszal, sóval, őrölt piros paprikával és bazsalikommal. Alaposan kikeverjük.

3. A golyók megtöltése

A tésztát kinyújtjuk, majd 8 x 8 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyikre kb egy teli kanál húst masszát helyezünk, majd golyót formálunk.

A golyók megtöltése

4. Párolóedényben való elkészítés

A párolóedényeket kikenjük zsiradékkal, az oldalait pedig vajjal. Minden edénybe megfelelő mennyiségű golyót helyezünk. Ha felmaradt egy kis tészta, akkor azokba friss vagy szárított metélőhagymát teszünk, és golyókat formálunk. 30 percig pároljuk.

Párolóedényben való elkészítés

5. Hagyma pirítása

hagyma 5 darab  napraforgó olaj 50 milliliter

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk, majd olajon aranyszínűre megpirítjuk. A pirított hagymával megszórjuk a golyókat, tehetünk rájuk egy kiskanál tejfölt is, és megszórjuk friss metélőhagymával

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés