RECEPTEK

Burgonya golyók hús töltelékkel pároló edényben

Burgonya golyók hús töltelékkel pároló edényben

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Finom burgonyagolyók hús töltelékkel

recept,recept fotó,burgonya,sertés darálthús,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz,Laktózmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

bazsalikom

1

2

teáskanál

kcal

burgonya

1000

920

gramm

kcal

hagyma

90

40

gramm

kcal

hagyma

5

??

darab

kcal

napraforgó olaj

50

450

milliliter

kcal

piros paprika, őrölt

2

32

teáskanál

kcal

rétesliszt

280

997

gramm

kcal

sertés darálthús

400

1040

gramm

kcal

szójamártás

2

14

teáskanál

kcal

0

??

kcal

1

0

teáskanál

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

 

Recept

1. A burgonya elkészítése

burgonya 1000 gramm  rétesliszt 280 gramm  tyúk tojás 2 darab 

1. A burgonyát elkészíthetjük instant változatból - burgonyaporból, amelyhez vizet adunk, és egy kis ideig állani hagyjuk, majd azonnal feldolgozzuk.
2. Elkészíthetjük klasszikus héjában főtt burgonyából is. A burgonyát főzés és lehűtés után meghámozzuk, lágyra lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, lisztet és a sót. Kidolgozzuk a tésztát.

1. A burgonyát elkészíthetjük instant...

2. 

sertés darálthús 400 gramm  hagyma 90 gramm  piros paprika, őrölt 2 teáskanál   1 teáskanál  szójamártás 2 teáskanál  bazsalikom 1 teáskanál

A hagymát felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a hagymával, szója szósszal, sóval, őrölt piros paprikával és bazsalikommal. Alaposan kikeverjük.

A hagymát felaprítjuk. A darált húst...

3. A golyók megtöltése

A tésztát kinyújtjuk, majd 8 x 8 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyikre kb egy teli kanál húst masszát helyezünk, majd golyót formálunk.

A tésztát kinyújtjuk, majd 8 x 8 cm-es...

4. Párolóedényben való elkészítés

A párolóedényeket kikenjük zsiradékkal, az oldalait pedig vajjal. Minden edénybe megfelelő mennyiségű golyót helyezünk. Ha felmaradt egy kis tészta, akkor azokba friss vagy szárított metélőhagymát teszünk, és golyókat formálunk. 30 percig pároljuk.

A párolóedényeket kikenjük zsiradékkal, az...

5. Hagyma pirítása

hagyma 5 darab  napraforgó olaj 50 milliliter

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk, majd olajon aranyszínűre megpirítjuk. A pirított hagymával megszórjuk a golyókat, tehetünk rájuk egy kiskanál tejfölt is, és megszórjuk friss metélőhagymával

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés