szakacsreceptek.hu

Sertéscsülök paprikás krumplival

Sertéscsülök paprikás krumplival

    

Nagyon finom közkedvelt étel a sült sertéscsülök kedvelői számára.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h. 40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya800gramm
fokhagyma6gerezd
hagyma120gramm
piros paprika, őrölt3.5teáskanál
sertéscsülök hasított1800gramm
sertészsír20gramm
2teáskanál
-
víz-
víz150milliliter

1. A sertéscsülök főzése

sertéscsülök hasított 1800 gramm    víz

A csülköket megmossuk és sós vízben majdnem puhára főzzük ( kb 2 órán keresztül). Ha kuktafazékban főzzük akkor akár 40 perc alatt is kész lehet a húsunk.

A sertéscsülök főzése

2. A sertéscsülök sütése

piros paprika, őrölt 2 teáskanál  fokhagyma 6 gerezd   1 teáskanál

A csülköket kivesszük a fazékból és a tepsibe helyezzük. Megkenjük pirospaprikával, préselt fokhagymával, megsózzuk és felöntjük vízzel ( kb 250 ml ).

A sertéscsülök sütése

3. 

Forró sütőben sütjük kb 30-40 percen keresztül. Néhányszor meglocsoljuk a levével, esetleg öntünk alá még egy kevés vizet.

4. Paprikás krumpli

hagyma 120 gramm  sertészsír 20 gramm  burgonya 800 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, megsütjük zsíron. A krumplit meghámozzuk, megmossuk és karikákra vágjuk.

Paprikás krumpli

5. 

 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 1.5 teáskanál  víz 150 milliliter

A krumplit a hagymához adjuk, megsózzuk, paprikázzuk, összekeverjük és felöntjük vízzel.

6. 

15-20 percig főzzük. Gyakran kevergessük hogy ne égjen oda. Szükség szerint önthetünk hozzá még vizet.

7. 

A sertéscsülköt paprikás krumplival, savanyú uborkával és pepperoni paprikával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés