RECEPTEK

Sertéssonka készítése sonkakészítőben

Sertéssonka készítése sonkakészítőben

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Házilag készített sonka 100 ˇ% sertéshúsból készítve, tartósítószerek nélkül. Az elkészült sonkának eredeti színe és finom íze van. A legideálisabb sonka a gyermekek részére
A megadott alapanyagból 650 gr sonka készül el.

recept,recept fotó,sertéscomb,Sertéshús,Farsang,Gluténmentes ,Laktózmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

2 h. 40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kristálycukor1teáskanál
sertéscomb1kilogramm
12gramm
víz100milliliter

 

Recept

1. 

sertéscomb 1 kilogramm

A friss sertéshúst megmossuk, szárítjuk és kockára vágjuk fel, különböző méretűre.

A friss sertéshúst megmossuk, szárítjuk és...

2. 

víz 100 milliliter   12 gramm  kristálycukor 1 teáskanál

Vízben sót és cukrot olvasztunk fel. Majd a húsra öntjük és rendesen összekeverjük. Kb 10 percig kevergetjük hogy jól beszívódjon a húsba.

Vízben sót és cukrot olvasztunk fel. Majd a...

3. 

A sonkakészítőbe behelyezzük a sonkakészítő zacskót. A zacskóba töltsük bele a húst, rétegenként nyomkodjuk meg alaposan. A húsok között nem maradhat hézag amelyben levegő lenne.

A sonkakészítőbe behelyezzük a sonkakészítő...

4. 

A jól összepréselt húst a sonkakészítő edényben lezárjuk, és a hűtőbe helyezzük 48 órára.

A jól összepréselt húst a sonkakészítő...

5. 

Két nap után az sonkakészítő edényt vízbe helyezzük. Az edényt ne töltsük meg teljesen vízzel nehogy a sonkába kerüljön.

Két nap után az sonkakészítő edényt vízbe...

6. 

Forró vízbe 80°C abáljuk a húst 2,5 órán át. A víz ne forrhat fel. A sonkát tulajdonképen nem főzzük csak abáljuk. Ezután majd vegyük ki a vízből, hagyjuk jól kihűlni. Esetleg hideg vízben lehűthetjük hogy gyorsabb legyen, de vigyázzunk hogy a sonka ne kapjon vizet. Ezután kinyitjuk a sonkakészítő edényt és a kész sonkát kiborítjuk.

Forró vízbe 80°C abáljuk a húst 2,5 órán...

7. 

Eltávolítjuk a zacskót és szeleteljük fel a sonkát,

Eltávolítjuk a zacskót és szeleteljük fel a...

8. 

Ha vékonyabb szeleteket szeretnénk kapni akkor ajánlatos elektromos szeletelőt használni.

Ha vékonyabb szeleteket szeretnénk kapni akkor...

9. 

Tálalhatjuk friss kenyérrel és mustárral.

Tálalhatjuk friss kenyérrel és mustárral....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés