szakacsreceptek.hu

Sertés ragu májjal

    

Sertés ragu vadasan főtt burgonyával és csípős paprikával.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
csirkemáj500gramm
finomliszt30gramm
majoránna2teáskanál
napraforgó olaj2evőkanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
póréhagyma100gramm
sertéscomb350gramm
1teáskanál
-
vadhús fűszerkeverék1teáskanál
víz600milliliter

1. 

sertéscomb 350 gramm  napraforgó olaj 2 evőkanál

A sertéshúst csíkokra vágjuk és olajon megpirítjuk.

2. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál   1 teáskanál  vadhús fűszerkeverék 1 teáskanál  majoránna 2 teáskanál  víz 300 milliliter

Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és majoránnával. Vizet öntünk alája és 25 percig letakarva pároljuk.

3. 

póréhagyma 100 gramm

A póréhagymát apróra vágjuk fel.

4. 

Hozzáadjuk a húshoz és még 5 percig pároljuk.

5. 

csirkemáj 500 gramm

A kész húshoz hozzáadjuk a megmosott májat. Összekeverjük és az egészet még együtt 5 -8 percig főzzük.

6. 

finomliszt 30 gramm  víz 300 milliliter

Hogy sűrűbb legyen adhatunk hozzá habarást melyet lisztből és vízből készítünk el.

7. 

Addig főzzük amíg sűrű lesz. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés