Sertés wok tofuval

Sertés wok az ázsiai konyha különlegessége. Rizzsel, illetve rizstésztával tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéscomb,Mungóbab,tofu, fehér,Sertéshús,Kínai konyha,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Kínai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
Mungóbab | 200 694 | gramm kcal | |
chili paprikás mártás | 0 ?? | kcal | |
kukoricakeményítő | 15 55 | gramm kcal | |
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) | 350 193 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
sertéscomb | 200 342 | gramm kcal | |
szójamártás | 0 ?? | kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tofu, fehér | 180 152 | gramm kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
vöröshagyma | 80 32 | gramm kcal |
Recept
1.
vöröshagyma 80 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál • sertéscomb 200 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra felvágott sertés húst.

2.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál • só ½ teáskanál • Mungóbab 200 gramm • víz
Ha a hús egy picit megpirul, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, sót, és felöntjük vízzel (400ml). Fedő alatt 30 percig pároljuk. A babot sós vízben puhára főzzük.

3.
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 350 gramm
A húshoz hozzáadjuk a zöldséget, és jól megkeverjük.

4.
tofu, fehér 180 gramm
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt tofut és a babot. A Mungo bab helyett használhatunk más fajta babot is. A wok tartalmát rövid ideig - 5 percig fedő alatt pároljuk.

5.
víz 300 milliliter • kukoricakeményítő 15 gramm • szójamártás • chili paprikás mártás
Vízben ételkeményítőt oldunk fel, és besűrítjük vele az ételt. Ízlés szerint adhatunk hozzá szója vagy chilli szószt is.

Jó étvágyat!