szakacsreceptek.hu

Sertés wok tofuval

    

Sertés wok az ázsiai konyha különlegessége. Rizzsel, illetve rizstésztával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

vöröshagyma 80 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál  sertéscomb 200 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra felvágott sertés húst.

2. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál   ½ teáskanál  Mungóbab 200 gramm  víz

Ha a hús egy picit megpirul, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, sót, és felöntjük vízzel (400ml). Fedő alatt 30 percig pároljuk. A babot sós vízben puhára főzzük.

3. 

mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 350 gramm

A húshoz hozzáadjuk a zöldséget, és jól megkeverjük.

4. 

tofu, fehér 180 gramm

Ezután hozzáadjuk a felszeletelt tofut és a babot. A Mungo bab helyett használhatunk más fajta babot is. A wok tartalmát rövid ideig - 5 percig fedő alatt pároljuk.

5. 

víz 300 milliliter  kukoricakeményítő 15 gramm  szójamártás  chili paprikás mártás

Vízben ételkeményítőt oldunk fel, és besűrítjük vele az ételt. Ízlés szerint adhatunk hozzá szója vagy chilli szószt is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés