RECEPTEK

Sertés wok tofuval

Sertés wok tofuval

Sertés wok az ázsiai konyha különlegessége. Rizzsel, illetve rizstésztával tálaljuk.

recept,recept fotó,sertéscomb,Mungóbab,tofu, fehér,Sertéshús,Kínai konyha,Gluténmentes ,Laktózmentes

Sertéshús

Kínai konyha

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Mungóbab200gramm
chili paprikás mártás-
kukoricakeményítő15gramm
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék)350gramm
napraforgó olaj3evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertéscomb200gramm
szójamártás-
½teáskanál
tofu, fehér180gramm
víz300milliliter
víz-
vöröshagyma80gramm

 

Recept

1. 

vöröshagyma 80 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál  sertéscomb 200 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra felvágott sertés húst.

2. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál   ½ teáskanál  Mungóbab 200 gramm  víz

Ha a hús egy picit megpirul, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, sót, és felöntjük vízzel (400ml). Fedő alatt 30 percig pároljuk. A babot sós vízben puhára főzzük.

3. 

mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 350 gramm

A húshoz hozzáadjuk a zöldséget, és jól megkeverjük.

4. 

tofu, fehér 180 gramm

Ezután hozzáadjuk a felszeletelt tofut és a babot. A Mungo bab helyett használhatunk más fajta babot is. A wok tartalmát rövid ideig - 5 percig fedő alatt pároljuk.

5. 

víz 300 milliliter  kukoricakeményítő 15 gramm  szójamártás  chili paprikás mártás

Vízben ételkeményítőt oldunk fel, és besűrítjük vele az ételt. Ízlés szerint adhatunk hozzá szója vagy chilli szószt is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit