szakacsreceptek.hu

Sertés wok tofuval

Sertés wok az ázsiai konyha különlegessége. Rizzsel, illetve rizstésztával tálaljuk.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

vöröshagyma 80 g  napraforgó olaj 3 EK  sertéshús (karaj, lapocka, comb) 200 g

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra felvágott sertés húst.

2. 

piros paprika, őrölt 2 TK   ½ TK  Mungóbab 200 g  víz

Ha a hús egy picit megpirul, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát, sót, és felöntjük vízzel (400ml). Fedő alatt 30 percig pároljuk. A babot sós vízben puhára főzzük.

3. 

mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 350 g

A húshoz hozzáadjuk a zöldséget, és jól megkeverjük.

4. 

tofu, fehér 180 g

Ezután hozzáadjuk a felszeletelt tofut és a babot. A Mungo bab helyett használhatunk más fajta babot is. A wok tartalmát rövid ideig - 5 percig fedő alatt pároljuk.

5. 

víz 300 ml  kukoricakeményítő 15 g  szójamártás  chili paprikás mártás

Vízben ételkeményítőt oldunk fel, és besűrítjük vele az ételt. Ízlés szerint adhatunk hozzá szója vagy chilli szószt is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés