Sült sertéscomb
Egyszerű recept egy finom foghagymás sült hús elkészítéséhez. Köretnek ajánlható krumpli, knédli és párolt káposzta.
recept,recept fotó,sertéscomb,fokhagyma,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
grill fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
köménymag, darált | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 5 | evőkanál | |
sertéscomb | 1 | kilogramm | |
só | - | ||
víz | - | ||
ételízesítő | 1 | teáskanál |
Recept
2. A pác elkészítése
napraforgó olaj 5 evőkanál • fokhagyma 3 gerezd • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • köménymag, darált 1 teáskanál • ételízesítő 1 teáskanál • grill fűszerkeverék 1 teáskanál
Egy tálba öntsünk olajat, préselt fokhagymát, fekete borsot, köményt, fűszersót (vegeta, podravka) és a grill fűszert, majd összekeverjük.
3.
A húst a páccal bedörzsöljük és hűtőbe helyezzük egy órára.
4.
A húst felöntjük vízzel és előmelegített sütőben kb 1,5 órát sütjük, amíg meg nem puhul. A sütés folyamán igény szerint aláöntjük vízzel, megforgatjuk, és a levével locsoljuk.
5.
A megsült húst szeletekre vágjuk és a kedvenc köretünkkel tálaljuk.
Jó étvágyat!