Sült sertéscomb

Egyszerű recept egy finom foghagymás sült hús elkészítéséhez. Köretnek ajánlható krumpli, knédli és párolt káposzta.
recept,recept fotó,sertéscomb,fokhagyma,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
219 g
Adag energiatartalma
408 kcal
Az elkészítés ideje
2 h.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
grill fűszerkeverék | 1 14 | teáskanál kcal | |
köménymag, darált | 1 17 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 5 675 | evőkanál kcal | |
sertéscomb | 1 1710 | kilogramm kcal | |
só | 2 0 | csipet kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal | |
ételízesítő | 1 0 | teáskanál kcal |
Recept

2. A pác elkészítése
napraforgó olaj 5 evőkanál • fokhagyma 3 gerezd • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • köménymag, darált 1 teáskanál • ételízesítő 1 teáskanál • grill fűszerkeverék 1 teáskanál
Egy tálba öntsünk olajat, préselt fokhagymát, fekete borsot, köményt, fűszersót (vegeta, podravka) és a grill fűszert, majd összekeverjük.

3.
A húst a páccal bedörzsöljük és hűtőbe helyezzük egy órára.

4.
víz 200 milliliter
A húst felöntjük vízzel és előmelegített sütőben kb 1,5 órát sütjük, amíg meg nem puhul. A sütés folyamán igény szerint aláöntjük vízzel, megforgatjuk, és a levével locsoljuk.

5.
A megsült húst szeletekre vágjuk és a kedvenc köretünkkel tálaljuk.

Jó étvágyat!