szakacsreceptek.hu

Sült sertéscomb

    

Egyszerű recept egy finom foghagymás sült hús elkészítéséhez. Köretnek ajánlható krumpli, knédli és párolt káposzta.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fekete bors, őrölt1teáskanál
fokhagyma3csipet
grill fűszerkeverék1teáskanál
köménymag, darált1teáskanál
napraforgó olaj5evőkanál
sertéscomb1kilogramm
-
víz-
ételízesítő1teáskanál

1. 

sertéscomb 1 kilogramm 

A sertéshúst megmossuk és sózzuk.

2. A pác elkészítése

napraforgó olaj 5 evőkanál  fokhagyma 3 csipet  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  köménymag, darált 1 teáskanál  ételízesítő 1 teáskanál  grill fűszerkeverék 1 teáskanál

Egy tálba öntsünk olajat, préselt fokhagymát, fekete borsot, köményt, fűszersót (vegeta, podravka) és a grill fűszert, majd összekeverjük.

A pác elkészítése

3. 

A húst a páccal bedörzsöljük és hűtőbe helyezzük egy órára.

4. 

víz

A húst felöntjük vízzel és előmelegített sütőben kb 1,5 órát sütjük, amíg meg nem puhul. A sütés folyamán igény szerint aláöntjük vízzel, megforgatjuk, és a levével locsoljuk.

5. 

A megsült húst szeletekre vágjuk és a kedvenc köretünkkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés