Karácsonyi gombaleves

Kiváló gombaleves amely nem hiányozhat a karácsonyi asztalról.
recept,recept fotó,szárított gomba,Gombalevesek,Karácsony,Laktózmentes
Gombalevesek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
438 g
Adag energiatartalma
244 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 100 361 | gramm kcal | |
finomliszt | 20 70 | gramm kcal | |
hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
sertészsír | 40 359 | gramm kcal | |
szárított gomba | 50 63 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal | |
víz | 400 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 100 gramm
A leves elkészítése előtt, elkészítjük a tésztát. Egy tálba beleszórjuk a darát és tojást adunk hozzá.

2.
Kemény tésztát gyúrunk belőle, és egy kicsit állni hagyjuk...

3.
...majd vastagra lereszeljük. Egy sütőpapírra rakjuk és hadlyuk száradni.

4.
szárított gomba 50 gramm • víz 1 liter • só ½ teáskanál
Egy lábasba beleszórjuk a szárított gombát ( ha nagyobbak akkor felvághatjuk) és felöntjük vízzel. Összekeverjük és a vizet leöntjük róla. Újabb vizet öntünk rá, hozzáadjuk a sót és felforraljuk.További 10 percig főzzük.

5.
hagyma 80 gramm • sertészsír 40 gramm • finomliszt 20 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk. Lisztet szórunk hozzá és rövid ideig pirítjuk.


7.
Ezután a rántást a levesbe öntjük ( nem szűrjük). Megkeverjük...

8.
...és hozzá szórjuk az elkészített tészta felét.

9.
8 percig főzzük, néha megkevergetjük. A végen beleszórjuk a felvágott petrezselyem levelet.

Jó étvágyat!