szakacsreceptek.hu

Karácsonyi gombaleves

    

Kiváló gombaleves amely nem hiányozhat a karácsonyi asztalról.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
búzadara100gramm
finomliszt20gramm
hagyma80gramm
sertészsír40gramm
szárított gomba50gramm
½teáskanál
tyúk tojás1darab
víz1liter
víz400milliliter

1. 

tyúk tojás 1 darab  búzadara 100 gramm

A leves elkészítése előtt, elkészítjük a tésztát. Egy tálba beleszórjuk a darát és tojást adunk hozzá.

2. 

Kemény tésztát gyúrunk belőle, és egy kicsit állni hagyjuk...

3. 

...majd vastagra lereszeljük. Egy sütőpapírra rakjuk és hadlyuk száradni.

4. 

szárított gomba 50 gramm  víz 1 liter   ½ teáskanál

Egy lábasba beleszórjuk a szárított gombát ( ha nagyobbak akkor felvághatjuk) és felöntjük vízzel. Összekeverjük és a vizet leöntjük róla. Újabb vizet öntünk rá, hozzáadjuk a sót és felforraljuk.További 10 percig főzzük.

5. 

hagyma 80 gramm  sertészsír 40 gramm  finomliszt 20 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk. Lisztet szórunk hozzá és rövid ideig pirítjuk.

6. 

víz 400 milliliter

Vizet öntünk hozzá és meg egy kicsit főzzük a rántást.

7. 

Ezután a rántást a levesbe öntjük ( nem szűrjük). Megkeverjük...

8. 

...és hozzá szórjuk az elkészített tészta felét.

9. 

8 percig főzzük, néha megkevergetjük. A végen beleszórjuk a felvágott petrezselyem levelet.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés