Karácsonyi gombaleves
Kiváló gombaleves amely nem hiányozhat a karácsonyi asztalról.
recept,recept fotó,szárított gomba,Gombalevesek,Karácsony,Laktózmentes
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 100 | gramm | |
finomliszt | 20 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
sertészsír | 40 | gramm | |
szárított gomba | 50 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 1 | liter | |
víz | 400 | milliliter |
Recept
1.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 100 gramm
A leves elkészítése előtt, elkészítjük a tésztát. Egy tálba beleszórjuk a darát és tojást adunk hozzá.
2.
Kemény tésztát gyúrunk belőle, és egy kicsit állni hagyjuk...
3.
...majd vastagra lereszeljük. Egy sütőpapírra rakjuk és hadlyuk száradni.
4.
szárított gomba 50 gramm • víz 1 liter • só ½ teáskanál
Egy lábasba beleszórjuk a szárított gombát ( ha nagyobbak akkor felvághatjuk) és felöntjük vízzel. Összekeverjük és a vizet leöntjük róla. Újabb vizet öntünk rá, hozzáadjuk a sót és felforraljuk.További 10 percig főzzük.
5.
hagyma 80 gramm • sertészsír 40 gramm • finomliszt 20 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk. Lisztet szórunk hozzá és rövid ideig pirítjuk.
7.
Ezután a rántást a levesbe öntjük ( nem szűrjük). Megkeverjük...
8.
...és hozzá szórjuk az elkészített tészta felét.
9.
8 percig főzzük, néha megkevergetjük. A végen beleszórjuk a felvágott petrezselyem levelet.
Jó étvágyat!