Szilveszteri savanyú káposzta leves

A szilveszteri bulihoz nagy adagban készíthető leves. A recept 18-20 adagra elegendő! Nagy, legalább 8 literes lábasban készítsük!
recept,recept fotó,sertéscomb,szárított gomba,szárított gomba,kovászos káposzta,aszalt szilva,kolbász,Húslevesek,Szilveszteri receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 12 ?? | darab kcal | |
hagyma | 250 110 | gramm kcal | |
kolbász | 500 1555 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 2.5 500 | kilogramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 3 48 | teáskanál kcal | |
sertéscomb | 500 855 | gramm kcal | |
sertészsír | 50 449 | gramm kcal | |
szárított gomba | 80 100 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 4.5 0 | liter kcal |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • sertészsír 50 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.



4.
A pirított hagymához hozzáadjuk a húst és kicsit megpirítjuk.

5.
Hozzáadjuk a gombát...

6.
piros paprika, őrölt 3 teáskanál • só 1 teáskanál
...levesszük a tűzről és hozzáadjuk a paprikát és a sót. Összekeverjük...

7.
víz 1.5 liter
...majd felöntjük vízzel. Felforraljuk és 35 percig közepes lángon főzzük, pároljuk a húst.

8.
kovászos káposzta 2.5 kilogramm
A káposztáról leöntjük a vizet (a megadott mennyiségből kb 2 kg káposzta és 0,5 liter káposzta lé marad). A káposzta levét nem öntjük ki, a leves végső ízesítésére használjuk majd.



11.
A káposztát, szilvát és a gombát hozzáadjuk a húshoz.



14.
A megfőtt kolbászt kivesszük, karikákra vágjuk, majd visszarakjuk a levesbe. Amennyiben a leves nem elég savanyú, úgy hozzáönthetünk a káposzta levéből, amelyet előzetesen félretettünk, majd újra felforraljuk a levest.

Jó étvágyat!