szakacsreceptek.hu

Szilveszteri savanyú káposzta leves

     

A szilveszteri bulihoz nagy adagban készíthető leves. A recept 18-20 adagra elegendő! Nagy, legalább 8 literes lábasban készítsük!

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Aszalt szilva12darab
Hagyma250gramm
Kolbász500gramm
Kovászos káposzta2.5kilogramm
Piros paprika, őrölt3teáskanál
Sertéscomb500gramm
Sertészsír50gramm
Szárított gomba80gramm
1teáskanál
Víz4.5liter

1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

hagyma 250 g  sertészsír 50 g

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

2. 

sertéscomb 500 g

A húst megmossuk és kockákra vágjuk.

3. 

szárított gomba 30 g

A szárított gombát hideg vízbe áztatjuk.

4. 

A pirított hagymához hozzáadjuk a húst és kicsit megpirítjuk.

5. 

Hozzáadjuk a gombát...

6. 

piros paprika, őrölt 3 TK   1 TK

...levesszük a tűzről és hozzáadjuk a paprikát és a sót. Összekeverjük...

7. 

víz 1.5 l

...majd felöntjük vízzel. Felforraljuk és 35 percig közepes lángon főzzük, pároljuk a húst.

8. 

kovászos káposzta 2.5 kg

A káposztáról leöntjük a vizet (a megadott mennyiségből kb 2 kg káposzta és 0,5 liter káposzta lé marad). A káposzta levét nem öntjük ki, a leves végső ízesítésére használjuk majd.

9. 

aszalt szilva 12 db

A szilvát megmossuk.

10. 

szárított gomba 50 g

A vargányát is beáztatjuk.

11. 

A káposztát, szilvát és a gombát hozzáadjuk a húshoz.

12. 

víz 3 l

Felöntjük vízzel, összekeverjük, felforraljuk és 15 percig főzzük.

13. 

kolbász 500 g

Hozzáadjuk a kolbászt, és további 15 percig főzzük.

14. 

A megfőtt kolbászt kivesszük, karikákra vágjuk, majd visszarakjuk a levesbe. Amennyiben a leves nem elég savanyú, úgy hozzáönthetünk a káposzta levéből, amelyet előzetesen félretettünk, majd újra felforraljuk a levest.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés