szakacsreceptek.hu

Káposztaleves marhahússal

    

Nyolc liter minőségi káposztaleves,18 adag az egész nagy család vagy a barátok részére. Friss kenyérrel tálaljuk, esetleg egy kanál tejföllel minden adag tetején.

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

2 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma200gramm
kovászos káposzta2.4kilogramm
marhahús - nyak800gramm
nemes babérlevél2darab
piros paprika, őrölt3teáskanál
sertészsír50gramm
száraz kolbász400gramm
szárított gomba60gramm
2teáskanál
víz4liter

1. 

marhahús - nyak 800 gramm

A húst megmossuk és kockákra szeleteljük fel.

2. 

sertészsír 50 gramm  hagyma 200 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

3. 

A hagymához hozzáadjuk a húst egy picit pirítjuk.

4. 

 2 teáskanál  piros paprika, őrölt 3 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  nemes babérlevél 2 darab

Levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, paprikát adunk hozzá. Összekeverjük...

5. 

víz 1.5 liter

...és forró vizet öntünk hozzá. Fedő alatt 30 percig főzzük.

6. 

szárított gomba 60 gramm

A gombát beáztatjuk a vízbe.

7. 

Fél óra után a gombát hozzáadjuk a leveshez. További egy órán keresztül főzzük. A húsnak puhának kell lennie.

8. 

kovászos káposzta 2.4 kilogramm

A savanyú káposztát egy kicsit átmossuk ( használjunk kb 1.8 kiló káposztát). A káposzta levét eltesszük és a káposztát egy kicsit aprítsuk fel.

9. 

A káposztát hozzáadjuk a húshoz.

10. 

víz 2.5 liter

Vizet öntünk hozzá, összekeverjük és 15 percig főzzük. Ízlés szerint hozzáönthetjük a káposzta levét is ( kb 100-250 ml).

11. 

száraz kolbász 400 gramm

A kolbászt karikákra szeleteljük fel.

12. 

A kolbászt hozzáadjuk a leveshez és még további 20 percig főzzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés