Karácsonyi káposztaleves
A karácsonyi káposztaleves legyen egy kicsit ritkább, hiszen még több fogásos vacsora vár ránk. Nem árt ha hagyunk belőle másnapra is, hiszen a jó káposztaleves másnapra még finomabb. :)
recept,recept fotó,sertéslapocka,kovászos káposzta,aszalt szilva,szárított gomba,kolbász, diszó, karácsonyi,Húslevesek,Karácsony,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 8 | darab | |
hagyma | 200 | gramm | |
kolbász, diszó, karácsonyi | 400 | gramm | |
kovászos káposzta | 1.5 | kilogramm | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertéslapocka | 400 | gramm | |
sertészsír | 2 | evőkanál | |
szárított gomba | 50 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 2 | liter |
Recept
1. A hús elkészítése
sertészsír 2 evőkanál • hagyma 200 gramm • sertéslapocka 400 gramm • só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • víz 2 liter
A hagymát apróra vágjuk és disznó zsíron megpirítjuk. A húst megmossuk, kockákra szeleteljük és hozzáadjuk a hagymához. Hozzáadjuk a sót, piros paprikát és vizet. Felforraljuk és kb 40 percig kisebb lángon főzzük.
2. Káposzta
kovászos káposzta 1.5 kilogramm • aszalt szilva 8 darab • szárított gomba 50 gramm • víz • kolbász, diszó, karácsonyi 400 gramm
A húshoz hozzáadjuk a káposztát, aszalt szilvát, gombát és a kolbászt amelyet nem szeletelünk fel. Adhatunk hozzá még vizet tetszés szerint. 15 percig főzzük.
3.
Ki vesszük a kolbászt a levesből és felszeleteljük és vissza tesszük a levesbe. Finom péksüteménnyel tálaljuk
4.
Tálalás
Jó étvágyat!