szakacsreceptek.hu

Karácsonyi káposztaleves

A karácsonyi káposztaleves legyen egy kicsit ritkább, hiszen még több fogásos vacsora vár ránk. Nem árt ha hagyunk belőle másnapra is, hiszen a jó káposztaleves másnapra még finomabb. :)

 

Adag: 10

Az elkészítés ideje: 1 h. 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Aszalt szilva8darab
Hagyma250gramm
Kolbász, diszó, karácsonyi400gramm
Kovászos káposzta2kilogramm
Piros paprika, őrölt3teáskanál
Sertéslapocka500gramm
Sertészsír2evőkanál
Szárított gomba50gramm
1teáskanál
Víz1.5liter

1. A hús elkészítése

sertészsír 2 EK  hagyma 250 g  sertéslapocka 500 g   1 TK  piros paprika, őrölt 3 TK  víz 1.5 l

A hagymát apróra vágjuk és disznó zsíron megpirítjuk. A húst megmossuk, kockákra szeleteljük és hozzáadjuk a hagymához. Hozzáadjuk a sót, piros paprikát és vizet. Felforraljuk és kb 40 percig kisebb lángon főzzük.

A hús elkészítése

2. Káposzta

kovászos káposzta 2 kg  aszalt szilva 8 db  szárított gomba 50 g  víz  kolbász, diszó, karácsonyi 400 g

A húshoz hozzáadjuk a káposztát, aszalt szilvát, gombát és a kolbászt amelyet nem szeletelünk fel. Adhatunk hozzá még vizet tetszés szerint. 15 percig főzzük.

Káposzta

3. Tálalás

Ki vesszük a kolbászt a levesből és felszeleteljük és vissza tesszük a levesbe. Finom péksüteménnyel tálaljuk

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés