szakacsreceptek.hu

Karácsonyi káposztaleves

    

A karácsonyi káposztaleves legyen egy kicsit ritkább, hiszen még több fogásos vacsora vár ránk. Nem árt ha hagyunk belőle másnapra is, hiszen a jó káposztaleves másnapra még finomabb. :)

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
aszalt szilva8darab
hagyma200gramm
kolbász, diszó, karácsonyi400gramm
kovászos káposzta1.5kilogramm
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertéslapocka400gramm
sertészsír2evőkanál
szárított gomba50gramm
1teáskanál
víz2liter

1. A hús elkészítése

sertészsír 2 evőkanál  hagyma 200 gramm  sertéslapocka 400 gramm   1 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  víz 2 liter

A hagymát apróra vágjuk és disznó zsíron megpirítjuk. A húst megmossuk, kockákra szeleteljük és hozzáadjuk a hagymához. Hozzáadjuk a sót, piros paprikát és vizet. Felforraljuk és kb 40 percig kisebb lángon főzzük.

A hús elkészítése

2. Káposzta

kovászos káposzta 1.5 kilogramm  aszalt szilva 8 darab  szárított gomba 50 gramm  víz  kolbász, diszó, karácsonyi 400 gramm

A húshoz hozzáadjuk a káposztát, aszalt szilvát, gombát és a kolbászt amelyet nem szeletelünk fel. Adhatunk hozzá még vizet tetszés szerint. 15 percig főzzük.

Káposzta

3. 

Ki vesszük a kolbászt a levesből és felszeleteljük és vissza tesszük a levesbe. Finom péksüteménnyel tálaljuk

4. 

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés