RECEPTEK

Karácsonyi káposztaleves

Karácsonyi káposztaleves

A karácsonyi káposztaleves legyen egy kicsit ritkább, hiszen még több fogásos vacsora vár ránk. Nem árt ha hagyunk belőle másnapra is, hiszen a jó káposztaleves másnapra még finomabb. :)

recept,recept fotó,sertéslapocka,kovászos káposzta,aszalt szilva,szárított gomba,kolbász, diszó, karácsonyi,Húslevesek,Karácsony,Gluténmentes ,Laktózmentes

Húslevesek

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

aszalt szilva8darab
hagyma200gramm
kolbász, diszó, karácsonyi400gramm
kovászos káposzta1.5kilogramm
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertéslapocka400gramm
sertészsír2evőkanál
szárított gomba50gramm
1teáskanál
víz2liter

 

Recept

1. A hús elkészítése

sertészsír 2 evőkanál  hagyma 200 gramm  sertéslapocka 400 gramm   1 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  víz 2 liter

A hagymát apróra vágjuk és disznó zsíron megpirítjuk. A húst megmossuk, kockákra szeleteljük és hozzáadjuk a hagymához. Hozzáadjuk a sót, piros paprikát és vizet. Felforraljuk és kb 40 percig kisebb lángon főzzük.

2. Káposzta

kovászos káposzta 1.5 kilogramm  aszalt szilva 8 darab  szárított gomba 50 gramm  víz  kolbász, diszó, karácsonyi 400 gramm

A húshoz hozzáadjuk a káposztát, aszalt szilvát, gombát és a kolbászt amelyet nem szeletelünk fel. Adhatunk hozzá még vizet tetszés szerint. 15 percig főzzük.

3. 

Ki vesszük a kolbászt a levesből és felszeleteljük és vissza tesszük a levesbe. Finom péksüteménnyel tálaljuk

4. 

Tálalás

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit