Borjúleves
Kiváló, könnyű gulyásleves lágy borjú húsból.
recept,recept fotó,borjúlapocka,burgonya,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
borjúlapocka | 450 | gramm | |
burgonya | 600 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
piros paprika | 250 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertészsír | 1 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 1800 | milliliter |
Recept
1.
borjúlapocka 450 gramm • burgonya 600 gramm • piros paprika 150 gramm
A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra szeleteljük. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk.
2.
hagyma 100 gramm • sertészsír 1 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.
3.
Hozzáadjuk a kockákra vágott borjúhúst és addig kevergetjük amíg kifehéredik a hús.
4.
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál
Hozzáadjuk a fűszereket, sót...
5.
piros paprika 100 gramm • víz 300 milliliter
...és az őrült pirospaprikát. Felöntjük vízzel, és 30 - 45 percig puhára főzzük a húst.
7.
fokhagyma 3 gerezd
Addig főzzük amíg a burgonya puha nem lesz és a vígín a leveshez adjuk a préselt fokhagymát.
Jó étvágyat!