szakacsreceptek.hu

Borjúleves

Borjúleves

    

Kiváló, könnyű gulyásleves lágy borjú húsból.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

borjúlapocka 450 gramm  burgonya 600 gramm  piros paprika 150 gramm

A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra szeleteljük. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk.

2. 

hagyma 100 gramm  sertészsír 1 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

3. 

Hozzáadjuk a kockákra vágott borjúhúst és addig kevergetjük amíg kifehéredik a hús.

4. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   1 teáskanál

Hozzáadjuk a fűszereket, sót...

5. 

piros paprika 100 gramm  víz 300 milliliter

...és az őrült pirospaprikát. Felöntjük vízzel, és 30 - 45 percig puhára főzzük a húst.

6. 

víz 1500 milliliter

A majdnem megfőtt húshoz hozzáadjuk a burgonyát és 1,5 liter forró vizet.

7. 

fokhagyma 3 gerezd

Addig főzzük amíg a burgonya puha nem lesz és a vígín a leveshez adjuk a préselt fokhagymát.

Jó étvágyat!

borjúlapocka450gramm
burgonya600gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma3gerezd
hagyma100gramm
piros paprika250gramm
piros paprika, őrölt1teáskanál
sertészsír1evőkanál
1teáskanál
víz1800milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés