Borjúleves

Kiváló, könnyű gulyásleves lágy borjú húsból.
recept,recept fotó,borjúlapocka,burgonya,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húslevesek
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
406 g
Adag energiatartalma
190 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 15 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
borjúlapocka | 450 675 | gramm kcal | |
burgonya | 600 552 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
piros paprika | 250 73 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
sertészsír | 1 135 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1800 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
borjúlapocka 450 gramm • burgonya 600 gramm • piros paprika 150 gramm
A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra szeleteljük. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk.

2.
hagyma 100 gramm • sertészsír 1 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

3.
Hozzáadjuk a kockákra vágott borjúhúst és addig kevergetjük amíg kifehéredik a hús.

4.
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál
Hozzáadjuk a fűszereket, sót...

5.
piros paprika 100 gramm • víz 300 milliliter
...és az őrült pirospaprikát. Felöntjük vízzel, és 30 - 45 percig puhára főzzük a húst.


7.
fokhagyma 3 gerezd
Addig főzzük amíg a burgonya puha nem lesz és a vígín a leveshez adjuk a préselt fokhagymát.

Jó étvágyat!